Knapperige kletskoppen

4.9K
[siteorigin_widget class=”SiteOrigin_Widget_Image_Widget”][/siteorigin_widget]

bestekkoekjes  •   15 minuten •  Holland 

– 60 gr roomboter
– 125 gr bruine suiker
– 50 gr bloem
– 50 gr pinda’s of blanke amandelen
–  1/2 tl kaneel
– 3 el water of melk
– snufje zout

Verwarm de oven voor op 180 graden. Je hebt een bakplaat nodig voor de koekjes, dus bekleed die alvast met bakpapier. Als je toevallig 2 bakplaten hebt, dan zou ik er zeker 2 gebruiken. Als de ene lading koekjes in de oven zit, kun jij mooi de volgende klaarmaken.

Hak de amandelen of pinda’s grof. Doe de bloem, kaneel en het zout in een kom en meng het door elkaar. Doe vervolgens de roomboter in een steelpannetje en laat het smelten.  Als het gesmolten is kun je het van het vuur afhalen en de suiker erbij doen. Roer net zolang totdat het een glad mengsel is en er geen klontjes meer te zien zijn. Giet nu de melk of het water toe. Vervolgens kun je de pinda’s of amandelen erbij doen en weer goed roeren totdat het wat dikker wordt.

Je kunt nu met behulp van twee theelepeltjes hoopjes maken op je bakplaat van ongeveer 3cm. Het zal nog erg uitlopen, dus denk niet dat het te klein is!  Ik maakte 9 hoopjes op de bakplaat. Dan hebben ze weinig kans om elkaar te raken.

Bak ze in ongeveer 7 minuten bruin. Blijf de eerste keer er even bij, want elke oven is anders! Je ziet snel genoeg dat de koekjes gaan verkleuren en klaar zijn. 

Het is zo’n makkelijk recept en ook binnen no-time klaar! Geniet van je knapperige kletskoppen!

Sluiten
Your custom text © Copyright 2020. All rights reserved.
Sluiten