Ga terug

Quiche Lorraine met tomaat

Porties 4

Equipment

  • 1 Ovenschaal

Ingrediënten

  • 6 plakjes hartige taart bladerdeeg
  • 4 eieren
  • 200 gram crème fraiche
  • 1 tomaat in plakjes
  • 175 gram spekjes
  • 2 uien in ringen
  • peper en zout naar smaak
  • nootmuskaat

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 220 graden.
  • Snijd de uien in ringen en bak vervolgens de spekjes in de pan. Als de spekjes bijna klaar zijn bak je de uien ook mee totdat ze glazig zijn.
  • Meng in een kom de crème fraiche, vier eieren, helft van de geraspte kaas, nootmuskaat, peper en zout.
  • Vet de quichevorm in en bekleed met de plakjes deeg. De kant waar het papiertje op zit dat is de gladde kant en daar moet de vulling op. Druk de naden goed aan en prik met een vork gaatjes in het deeg. Strooi vervolgens een dun laagje paneermeel op de bodem om te voorkomen dat de bodem erg zompig wordt.
  • Verdeel de uien en spekreepjes over de bodem en giet daar het mengsel met crème fraiche , ei en kaas overheen.  Snijd vervolgens nog een tomaat in plakjes en leg die bovenop de vulling.  Strooi als laatste de overige kaas over de quiche.

Serveer de quiche Lorraine met een lekkere frisse salade. Heerlijk in combinatie met de hartige quiche. Bekijk hier het recept voor de quiche met paprika, spekjes en feta, of onze quiche met asperges met een lekkere frisse salade!

    Gang: Hoofdgerecht
    Keuken: Frans
    Trefwoord: quiche, lorraine