Ga terug

Snelle en frisse salade met vinaigrette

Porties 2 personen

Ingrediënten

  • 1 krop ijsbergslag
  • 1 avocado
  • 1 handje cherrytomaten
  • 1 komkommer
  • 50 gram sperziebonen
  • 50 gram doperweten
  • 1 rode ui
  • nootjes zoals cashew, amandelen of geroosterde pijnboompitjes
  • alfalfa
  • peper en zout naar smaak

Optioneel

  • sugarsnaps
  • sojabonen
  • kidneybonen
  • feta
  • mozzarella
  • croutons

Vinaigrette

  • 1 eetlepel witte wijnazijn
  • 1 eetlepel citroensap
  • 6 eetlepels olijfolie extra vierge
  • 1 theelepel mosterd evt. grove mosterd
  • 1 theelepel honing
  • peper en zout naar smaak

Instructies

Zo maak je de snelle salade

  • Begin met het snijden van de ingrediënten.
    Kook de sperziebonen en erwtjes en laat afkoelen.  Snijd ondertussen de ijsbergslag in reepjes, de rode ui in flinterdunne plakjes, halveer de cherrytomaatjes, avocado in dunne repen en de komkommer in mooie lange plakken. Gebruik hiervoor een dunschiller of een kaasschaaf en laat de schil van de komkommer eraan zitten.

Salade opmaken

  • Leg vervolgens onderin de schaal voldoende sla voor met z'n tweeën. Voeg vervolgens de sperziebonen, erwtjes, ui, tomaatjes, avocado, komkommer, alfalfa, nootjes toe en maak af met peper en zout.

Vinaigrette maken

  • Voor de vinaigrette kun je normale Dijon mosterd(glad) gebruiken of grove mosterd.
    Nu meng je als laatste de witte wijnazijn, citroensap, extra vierge olie, honing, mosterd, peper en zout en je hebt een heerlijk vinaigrette!
    Serveer de vinaigrette apart van de salade. Eet smakelijk!
Gang: Salades