nootjeszoals cashew, amandelen of geroosterde pijnboompitjes
alfalfa
peper en zoutnaar smaak
Optioneel
sugarsnaps
sojabonen
kidneybonen
feta
mozzarella
croutons
Vinaigrette
1eetlepelwitte wijnazijn
1eetlepelcitroensap
6eetlepelsolijfolieextra vierge
1theelepelmosterdevt. grove mosterd
1theelepelhoning
peper en zoutnaar smaak
Instructies
Zo maak je de snelle salade
Begin met het snijden van de ingrediënten.Kook de sperziebonen en erwtjes en laat afkoelen. Snijd ondertussen de ijsbergslag in reepjes, de rode ui in flinterdunne plakjes, halveer de cherrytomaatjes, avocado in dunne repen en de komkommer in mooie lange plakken. Gebruik hiervoor een dunschiller of een kaasschaaf en laat de schil van de komkommer eraan zitten.
Salade opmaken
Leg vervolgens onderin de schaal voldoende sla voor met z'n tweeën. Voeg vervolgens de sperziebonen, erwtjes, ui, tomaatjes, avocado, komkommer, alfalfa, nootjes toe en maak af met peper en zout.
Vinaigrette maken
Voor de vinaigrette kun je normale Dijon mosterd(glad) gebruiken of grove mosterd.Nu meng je als laatste de witte wijnazijn, citroensap, extra vierge olie, honing, mosterd, peper en zout en je hebt een heerlijk vinaigrette!Serveer de vinaigrette apart van de salade. Eet smakelijk!