Snelle en frisse salade met vinaigrette

485

Een snelle en frisse salade met vinaigrette, het klinkt simpel, en dat is het ook! Eigenlijk is het niet alleen simpel, maar ook gewoon erg lekker. Ben je op zoek naar een snelle en frisse salade met vinaigrette? Dan hebben wij hier de perfecte salade voor jou! Met de vinaigrette maak je de salade wat klassieker dan wanneer je een dressing gebruikt. Wist je trouwens dat het verschil tussen vinaigrette en dressing is dat de één op basis van olie en azijn is, en de ander licht gebonden door bijvoorbeeld mayonaise?
De salade die we hier voor jullie gemaakt hebben zit niet alleen boordevol vitamines, je maakt met dit recept ook nog eens een vegetarische salade. Je kunt deze salade als lunch eten, maar ook ’s avonds als maaltijdsalade is deze goed te doen. Voeg dan wel wat extra vullende ingrediënten toe zoals sojabonen, feta, mozzarella of croutons, zodat je niet na een uur weer honger hebt. Je kunt er natuurlijk ook een een vers (af)gebakken stokbroodje bij eten met roomboter!

Snelle en frisse salade met vinaigrette

Porties 2 personen

Ingrediënten

  • 1 krop ijsbergslag
  • 1 avocado
  • 1 handje cherrytomaten
  • 1 komkommer
  • 50 gram sperziebonen
  • 50 gram doperweten
  • 1 rode ui
  • nootjes zoals cashew, amandelen of geroosterde pijnboompitjes
  • alfalfa
  • peper en zout naar smaak

Optioneel

  • sugarsnaps
  • sojabonen
  • kidneybonen
  • feta
  • mozzarella
  • croutons

Vinaigrette

  • 1 eetlepel witte wijnazijn
  • 1 eetlepel citroensap
  • 6 eetlepels olijfolie extra vierge
  • 1 theelepel mosterd evt. grove mosterd
  • 1 theelepel honing
  • peper en zout naar smaak

Instructies

Zo maak je de snelle salade

  • Begin met het snijden van de ingrediënten.
    Kook de sperziebonen en erwtjes en laat afkoelen.  Snijd ondertussen de ijsbergslag in reepjes, de rode ui in flinterdunne plakjes, halveer de cherrytomaatjes, avocado in dunne repen en de komkommer in mooie lange plakken. Gebruik hiervoor een dunschiller of een kaasschaaf en laat de schil van de komkommer eraan zitten.

Salade opmaken

  • Leg vervolgens onderin de schaal voldoende sla voor met z'n tweeën. Voeg vervolgens de sperziebonen, erwtjes, ui, tomaatjes, avocado, komkommer, alfalfa, nootjes toe en maak af met peper en zout.

Vinaigrette maken

  • Voor de vinaigrette kun je normale Dijon mosterd(glad) gebruiken of grove mosterd.
    Nu meng je als laatste de witte wijnazijn, citroensap, extra vierge olie, honing, mosterd, peper en zout en je hebt een heerlijk vinaigrette!
    Serveer de vinaigrette apart van de salade. Eet smakelijk!
Gang: Salades

Wil je meer inspiratie voor een snelle en frisse salade? Wat dacht je van salade met avocado, granaatappelpitjes, mandarijn en pecannoten, of salade met gerookte kip, avocado en pijnboompitjes

Sluiten
Your custom text © Copyright 2020. All rights reserved.
Sluiten