Frappuccino karamel met vanille-ijs

13.3K
Frappuccino karamel en vanille-ijs wordt ijskoud geserveerd. Daarom is dit een perfect fris zomerdrankje voor de koffieliefhebbers! Ik ben echt fan van de Iced frappé caramel van de MAC Donalds, maar aangezien ik daar niet zo heel veel kom werd het tijd om dit zelf thuis te maken zodat ik het vaker kan maken! Helaas echt een suikerbommetje, maar af en toe mag je best jezelf even verwennen met dit verkoelende drankje. Ook leuk om te maken als je visite krijgt! 
Zelf heb ik geen bijzondere topping erop gedaan, maar je kunt de frappuccino afmaken met bijvoorbeeld kaneel, koekkruimels, hagelslag, koffielikeur, kokosrasp, gekleurde spikkels.. oneindig veel mogelijk!

Frappuccino karamel met vanille-ijs

Porties 1 persoon
Totale tijd 15 minuten

Equipment

  • 1 hoog en breed glas (IKEA Pokal glas)
  • blender met ice crush (om ijs fijn te maken, niet perse nodig)
  • of deegroller met theedoek (om ijs fijn te maken, niet perse nodig)

Ingrediënten

  • 120 ml afgekoelde espresso
  • 120 ml volle melk
  • 2 bolletjes vanille-ijs
  • 1 zakje vanillesuiker
  • (kristal)suiker naar smaak
  • karamelsaus
  • 6 ijsklontjes
  • flinke dot slagroom
Gang: Dessert, Drankjes
Keuken: Nederlands
Trefwoord: ijskoffie, Koffie
 

 

Recept_frappuccino_karamel_met_ vanille-ijs_ijskoffie_koffie_ buufenbuuf

Frappuccino karamel met vanille-ijs

Maak 120 ml espresso en laat dit afkoelen.  Meestal duurt dit zo’n 30 minuten.

Voor als je een blender hebt met een ice crush functie:
Ideaal die ice crush functie, dit scheelt je weer wat werk!
Giet de afgekoelde espresso, volle melk en de ijsklontjes in de blender en zet deze op de stand om ijs te crushen. Als de ijsklontjes gecrushed zijn, kun je de bolletjes vanille-ijs, vanillesuiker en eventueel wat kristalsuiker toevoegen naar smaak. Blijf proeven, want smaken verschillen!

Als je geen blender met de ice crush functie hebt:
Dan kun je een theedoek gebruiken en met de deegroller of steelpannetje op de ijsklontjes slaan totdat het kleine stukjes zijn.

Natuurlijk kun je de ijsklontjes ook gewoon heel in het glas doen. Dan hebben we het niet over frappuccino, maar dan is het een ijskoffie.

Vervolgens schenk je wat karamelsiroop in het glas. Het glas scheef houden, draaien en de siroop aan de binnenkant gieten. Zo krijg je een leuk effect in je glas!
Als laatste wat slagroom erop, nog wat karamelsiroop, rietje erin en klaar!

Geniet van je frisse zomerse frappuccino met karamelsaus!

Sluiten
Your custom text © Copyright 2020. All rights reserved.
Sluiten