Frappuccino karamel met vanille-ijs
Maak 120 ml espresso en laat dit afkoelen. Meestal duurt dit zo’n 30 minuten.
Voor als je een blender hebt met een ice crush functie:
Ideaal die ice crush functie, dit scheelt je weer wat werk!
Giet de afgekoelde espresso, volle melk en de ijsklontjes in de blender en zet deze op de stand om ijs te crushen. Als de ijsklontjes gecrushed zijn, kun je de bolletjes vanille-ijs, vanillesuiker en eventueel wat kristalsuiker toevoegen naar smaak. Blijf proeven, want smaken verschillen!
Als je geen blender met de ice crush functie hebt:
Dan kun je een theedoek gebruiken en met de deegroller of steelpannetje op de ijsklontjes slaan totdat het kleine stukjes zijn.
Natuurlijk kun je de ijsklontjes ook gewoon heel in het glas doen. Dan hebben we het niet over frappuccino, maar dan is het een ijskoffie.
Vervolgens schenk je wat karamelsiroop in het glas. Het glas scheef houden, draaien en de siroop aan de binnenkant gieten. Zo krijg je een leuk effect in je glas!
Als laatste wat slagroom erop, nog wat karamelsiroop, rietje erin en klaar!
Geniet van je frisse zomerse frappuccino met karamelsaus!