Croissantbrood met roomkaas en kersen

2.4K

Wil je een lekker origineel toetje maken of wat lekkers voor bij de koffie? Maak dan dit heerlijke zachte croissantbrood met roomkaas en kersen in de vorm van een zuurstok. Lekker zoet en smeuïg en lekker met een bolletje vanille ijs! Eenvoudig recept en snel klaar, perfect dus voor de Kerstdagen!

[siteorigin_widget class=”SiteOrigin_Widget_Image_Widget”]

bestektoetje/snack •3 stuks voor 12 a 15 p •    15 min bereiden/15-18 min oven

-1 blik croissantdeeg extra large (340 gr)
-1 blik kersen of andere vulling zoals aardbeien of bosvruchten (van HAK)
-2/3 pakje Philadelphia ( pakje van 200gr of andere roomkaas)
-2 el suiker
-1/2 kopje poedersuiker
– 1 tl melk

Ook lekker met andere vulling zoals; bosvruchten of aardbei

Zorg ervoor dat de roomkaas op kamertemperatuur is, want dan kun je het straks makkelijk met de suiker mengen.
Verwarm de oven voor op 190 graden boven-en onderwarmte en haal de bakplaat eruit.

Haal het croissantdeeg uit de verpakking en rol het uit. Maak er 3 rechthoeken van door bij de stippellijn te snijden. De diagonale stippellijnen duw je met je vingers een beetje bij elkaar zodat het deeg dicht is.

Doe de roomkaas en suiker bij elkaar in een kommetje en meng het door elkaar.

Leg 2 stukken rechthoeken op een bakplaat met bakpapier. 3 stukken passen bij mij niet op de bakplaat, dus die derde komt later. Smeer aan de linkerkant 1 lijn roomkaas naar beneden van ongeveer 5 a 6 cm,  maar niet te dun smeren. Daarover smeer je de kersenvulling ook in een lijn naar beneden. Let er wel op dat er aan de linkerkant nog een randje van zo’n 1 cm overblijft waar je het deeg op kunt plakken!

Vervolgens snijd je reepjes van de rechterkant tot het midden van ongeveer 3 cm.  De onder- en bovenkant een wat dikkere reep. Leg voorzichtig de reepjes over de vulling heen en duw het einde een beetje aan. Als je alles gedaan hebt, dan kun je proberen om het brood voorzichtig vanuit het midden een beetje te draaien, zodat je een leuke zuurstokvorm krijgt. Goed aan de onderkant van het deeg pakken en draai het brood zo dat de mooie “gladde” rand aan de buitenkant zit.

Zet het croissantdeeg nu voor 15 a 18 minuten in de oven. Bij mij was het deeg na ongeveer 17 minuten goed, maar elke oven is weer anders.

Is je croissantbrood met roomkaas en kersen klaar? Het ruikt al heerlijk he? Leg de 2 croissantbroden even op een andere plaat en maak het derde brood op dezelfde manier.

Zorg dat de broden zijn afgekoeld voordat je de glazuur eroverheen giet. Maak het glazuur door de poedersuiker en de melk te mengen en met een lepeltje eroverheen te gieten. Wil je het liever warm eten? Dan kun je de glazuur beter achterwege laten.

Je croissantbrood met roomkaas en kersen is klaar! Lekker voor bij een bak koffie of als toetje serveren met een bolletje vanille ijs!

Croissantbrood-met-roomkaas-en-kersen1

Sluiten
Your custom text © Copyright 2020. All rights reserved.
Sluiten