Biefstuk van Loetje met veel jus!

17.6K

“Als je een keer biefstuk hebt gegeten bij Loetje dan wil je daar iedere week wel eten!”  De biefstuk staat bekend om de lekkere jus waar hij letterlijk in drijft. Nu is het geval dat ik al een paar keer bij Loetje wilde gaan eten, maar te laat was met reserveren en het niet zo’n avond was waarop je gokt dat er misschien nog wel een plaatsje is. Die biefstuk waar iedereen zo lyrisch over is heb ik dus nog nooit gegeten! Nieuwsgierig ben ik nog steeds, dus ik heb eens rond gezocht op internet en op verschillende websites zag ik dat het maken van de jus die je bij Loetje krijgt eigenlijk heel simpel is. Of het dezelfde smaak is als de biefstuk bij Loetje weet ik niet, maar ik vond het heerlijk!

Biefstuk van Loetje met veel jus!

Bereidingstijd 20 minuten

Ingrediënten

  • 2 biefstukken
  • 1 bakje champignons
  • 2 a 3 grote uien
  • halfje casino wit
  • 2 el ketjap
  • peper
  • water
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Nederlands
Trefwoord: biefstuk, jus, Loetje, restaurant
 
Hoe maak je de biefstuk van Loetje?
Haal de biefstuk een half uurtje voordat je gaat beginnen met bakken uit de koelkast, zodat het vlees op temperatuur kan komen.
Snijd de ui in ringen en de champignons in plakjes. Bak deze in een aparte koekenpan en zet op een laag vuur. Zet alvast een bord klaar met daarop aluminiumfolie, waar je de biefstuk straks in kunt laten rusten.
Bestrooi de biefstuk met peper. Smelt flink wat margarine (Loetje schijnt geen roomboter te gebruiken) in een pan, en bak de biefstuk rondom. Ik heb de biefstuk constant bewogen in de pan. Voor wat extra tips kun je dit filmpje van Allerhande bekijken.  Ik vind het altijd lekker als de biefstuk medium rare is, dus bakte ik de biefstuk 2 á 3 minuten aan iedere zijde. Als de biefstuk goed is, leg je het op het bord met aluminiumfolie en dek je het hier ook mee af. Laat het een minuut of vijf rusten.
Ondertussen maak je de jus door een kopje warm water en de ketjap toe te voegen aan de pan. Dit verwarm je een paar minuten op hoog vuur, zodat de jus wat kan indikken.
Leg de biefstukken op een bord, schep er flink wat jus over en garneer met de ui en champignons. Vergeet er niet een sneetje brood bij te serveren!
Dit is lekker met een frisse, simpele salade van kropsla, tomaat en komkommer met wat ouderwetse slasaus.
Eet lekker!
Sluiten
Your custom text © Copyright 2020. All rights reserved.
Sluiten