Snelle zelfgemaakte kip- en champignonragout

243
Deze snelle zelfgemaakte kip-en champingnonragout staat met 20 minuten op tafel en is daarom een perfecte maaltijd voor de drukke doordeweekse dag. En ook nog eens zonder pakjes en zakjes, ideaal.

Snelle zelfgemaakte kip- en champignonragout

Als je grote broodjes hebt is 1 broodje met ragout voldoende. Maak er een salade bij voor een frisse bite. Zelf heb ik er een lekkere salade bij gegeten van veldsla, feta, tomaat, komkommer, geraspte wortel, walnoten,  hazelnoot en een lekkere balsamico vinaigrette. Je kunt de ragout ook eventueel met zilvervliesrijst eten of natuurlijk een pasteitje.
Porties 4 personen
Bereidingstijd 20 min

Ingrediënten

  • 400 gr kipfilet
  • 2 el bloem
  • 4 grote ronde bollen
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 250 gr champignons
  • 200 ml kookroom
  • 3 tl gedroogde dragon
  • 2 flinke scheuten Worcestersaus
  • 1 el mosterd
  • 1 tl kerrie
  • 1 tl paprikapoeder
  • peper en zout
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Nederlands
Trefwoord: champignon, gerookte kip, ragout, zonder pakjes en zakjes
Hoe maak je de ragout?

Snijd de ui en de knoflook fijn en snijd de kipfilet in kleine stukjes. Doe de kipfilet in een kom samen met de bloem, peper en zout en schep dit even om.

Bak de ui en knoflook in een wokpan of hapjespan voor 2 minuten. Daarna doe je de kip erbij en bak dit op hoog vuur rondom bruin. Snijd ondertussen de champignons in reepjes.

Als de kip gaar is gooi je de champignons erbij en dit bak even een minuutje mee.

Doe vervolgens de kookroom, dragon, Worcestersaus, mosterd, paprikapoeder en kerrie erbij. Eventueel ook nog wat peper en zout.
Wel even blijven proeven! In het begin kan het misschien nog wat flauw zijn. Zelf vind ik  het wel lekkerder als het wat meer smaak heeft of iets kruidiger is, maar smaken verschillen natuurlijk! Je kunt eventueel ook een bouillonblokje toevoegen.

Laat de ragout een paar minuten op laag vuur even pruttelen en maak vervolgens de broodjes klaar. Snijd een rondje van de bovenkant van het broodje en hol het broodje uit. Het brood wat je eruit haalt heb je niet meer nodig dus kun je gewoon weggooien.

Schep de ragout in de uitgeholde broodjes en doe het ronde kapje er weer terug op.

Voilà! Je snelle zelfgemaakte kip- champignonragout is klaar 

Praat mee

  1. Beste dames,
    complimenten voor de site, ragoutbolletjes al meerdere malen gemaakt, echt een succes.
    Valt mijn oog net op een slip of the tongue/pen.
    Aan de onderzijde staat:
    TIP! Zelf heb ik er een lekkere salade bij gegeten van veldsla, feta, tomaat, komkommer, geraspte wortel, walnoten, hazelnoot en een lekkere balsamico vinaigrette.
    Je KUT de ragout ook eventueel met zilvervliesrijst eten of natuurlijk een pasteitje.

    Ook als valt het niet zo 1 2 3 op, toch maar beter ff aanpassen denk ik ☺
    Ik ga ondertussen boodschappen doen voor onze ragoutbolletjes ….
    Fijne avond.

    1. BuufenBuuf Auteur zegt:

      Bedankt voor je reactie! Ik ga het aanpassen 😉 Het is lekker he?! Geen blikjes meer!

Reacties zijn niet (meer) mogelijk.

Sluiten
Your custom text © Copyright 2020. All rights reserved.
Sluiten