Aziatisch tonijntartaartje met avocado

11K

Een Aziatisch tonijntartaartje met avocado klinkt toch heerlijk? Ik ben al jaaaren fan van rauwe tonijn.  En zeker de combinatie tonijn, avocado en sojasaus is echt de bom! Een origineel voorgerecht om te maken, bijvoorbeeld voor de feestdagen. Het is een makkelijk en snel gerecht en dat komt mooi uit als je ook nog andere lekkere dingen voor je kerstdiner moet maken! Koop wel je tonijn bij de visboer, want anders kun je dit gerecht beter overslaan. Kwaliteit van vis is echt belangrijk bij dit gerecht, zeker ook omdat je het rauw eet.

Aziatisch tonijntartaartje met avocado

Porties 2
Bereidingstijd 20 minuten

Equipment

  • 1 bakring

Ingrediënten

  • 200 gram tonijn
  • 1 avocado
  • 1 rode peper
  • halve rode ui
  • 2 theelepel sesamzaad
  • 1 eetlepel sesamolie
  • 1,5 eetlepel sojasaus
  • limoensap
  • gebakken uitjes
  • peper en zout naar smaak
  • Zaanse mayonaise
  • balsamicosiroop

Instructies

  • Snijd de avocado in blokjes en doe deze in een kom. Snipper de halve rode ui zeer fijn en voeg deze toe aan de avocadoblokjes. Voeg een klein scheutje limoensap toe. Meng dit voorzichtig! Anders gaan de avocadoblokjes kapot en wordt het een prakje.
    Een tip van Buuf: Ik had deze keer net wat teveel avocado gebruikt en avocado vult best wel, dus als je nog een heel voor- en/ nagerecht gaat eten dan even iets minder avocado gebruiken dan tonijn!
    Snijd vervolgens de tonijn in blokjes. Deze kun je ook in een kom doen en vervolgens mengen met de rode peper, sojasaus, sesamolie, en sesamzaad. Voeg nu wat zout en peper toe. Proef even of je de smaak goed vindt en pas eventueel aan.
  • De bakring plaats je op het bord/plankje waarop je het taartje gaat serveren. Start met een laag avocado en daarna een laag tonijn. Of je begint met tonijn, avocado en je eindigt weer met tonijn. Je kunt zelf een beetje crea bea zijn! Als je het eerste taartje gemaakt hebt, haal je voorzichtig de bakring eraf en maak je het andere taartje. Heb je nog avocado over? Die kun je lekker opsmullen, want dat heb je niet meer nodig.
    Zelf heb ik de mayonaise en balsamicosiroop naast de tonijntartaar geserveerd, want niet iedereen wilt er ook nog een sausje bij. Het is ook niet perse nodig, maar het ziet er wel leuk uit èn het voegt wel wat toe aan de smaak. Je kunt er ook voor kiezen om het tartaartje plat te houden en daarop de toefjes te doen. In dat geval is alleen mayonaise ook een goede optie. Ik zou er zelf niet voor kiezen om echt veel balsamicosiroop te gebruiken op het tartaartje, omdat het dan te overheersend wordt. Je kunt dit er dus beter naast houden, of weglaten.
  • Besprenkel het tonijntartaartje met wat sesamzaad en gebakken uitjes en je aziatische tonijntartaartje met avocado is klaar om geserveerd te worden! Serveer het gerecht direct. Tonijn is koud echt het lekkerst!
Gang: Voorgerecht
Keuken: Aziatisch

Praat mee

Reacties zijn niet (meer) mogelijk.

Sluiten
Your custom text © Copyright 2020. All rights reserved.
Sluiten