Framboos kokos taartje met witte chocola en bastogne bodem

2.1K

Eigenlijk zouden wij iedere dag wel een stukje taart willen eten, en dan vooral deze frambozentaart met kokos en witte chocola! Maar goed, dat doen we maar niet, aangezien het niet gezondste recept is dat je op Buuf en Buuf zult vinden…
Als je iets te vieren hebt, of toch wel gewoon zomaar een keertje een taart wil maken, dan is dit recept wel echt leuk! De tijd zit vooral in het wachten tot de taart klaar is, verder is het weer een makkelijk receptje. Enjoy! 

Framboos kokos taartje met witte chocola en bastogne bodem

Bereidingstijd 3 uur 30 minuten

Equipment

  • springvorm (26 cm)

Ingrediënten

  • 125 gr bastogne koek
  • 60 gr boter
  • 300 gr witte chocola
  • 250 ml slagroom
  • 250 gr mascarpone
  • 100 gr witte basterdsuiker
  • 1 doosje frambozen
  • 100 gr geraspte kokos
Gang: Bakken
Keuken: Nederlands
Trefwoord: appeltaart, bastogne, framboos, kokos
 
 

Hoe maak je het framboos kokos taartje?

Vet de springvorm in en bekleed hem eventueel nog met een bakpapier. Ik kan dit zelf niet zo strak, dus kreeg ik wel ongelijke randen terwijl ik het glad wat mooier vind.
Maal de bastogne koeken fijn in een keukenmachine. Smelt ondertussen de boter rustig in een pannetje en meng dit met de bastogne koek.
Verdeel de bastogne vervolgens gelijk over de taartbodem en druk het zachtjes aan met de achterkant van een lepel. De springvorm kan nu in de koelkast zodat de bodem hard wordt.

De chocola smelt je au bain marie, houd een stukje apart om straks de krullen van af te schaven ter garnering op de taart. De chocola laat je even afkoelen, het moet nog wel vloeibaar zijn.
De slagroom mix of klop je tot het lobbig is, voeg er dan de mascarpone, basterdsuiker, kokos en mascarpone aan toe. Als dit goed gemengd is kan de chocolade erdoor gemixt worden.
Verdeel dit mengsel over de taartbodem en strijk het glad met een spatel. Nu begint het langste, het wachten tot de taart  is opgestijfd. Dit duurt minimaal 3 uur.

Als de taart klaar is, kun je de chocola die je over hebt schaven tot chocoladekrullen. Dit doe je met een dunschiller of kaasschaaf. Verdeel de frambozen en chocoladekrullen over de taart, strooi er wat kokos over en neem vooral gelijk een stukje om te proeven!

Geniet van je framboos kokos taartje!

Probeer ook eens onze makkelijke key lime pie of de blondies met chocolade, framboos en blauwe bes!

Sluiten
Your custom text © Copyright 2020. All rights reserved.
Sluiten