Paasbroodjes met ei

1.2K
Binnenkort is het weer Pasen en daar hoort een uitgebreid paasontbijt bij! Hartige taartjes, verse jus, paaseitjes, luxe beleg en deze vrolijke paasbroodjes met ei mogen niet ontbreken! Je moet wel even op tijd opstaan om deze broodjes te maken, maar het is zeker de moeite waard!
In sommige supermarkten kun je al kant-en-klare gekleurde eieren kopen, maar je kunt er ook voor kiezen om het zelf te doen met kleurstof van dr Oetker of eierverf tabletten van de Hema. Je kunt ook met bieten, wortel, spinazie en blauwe bessen aan de slag gaan om op een natuurlijke manier de eieren te kleuren!

Paasbroodjes met ei

Porties 6 personeen

Equipment

  • Keukenmachine

Ingrediënten

  • 280 gr bloem
  • 5 gr gist
  • 30 gr zachte boter
  • 2 eieren, maat M
  • 125 ml melk op kamertemperatuur
  • 5 gr zout
  • 5 gr suiker
  • 6 eieren voor in het broodje, neutraal of gekleurd
Gang: Bakken, Lunch, Ontbijt
Keuken: Nederlands
Trefwoord: bakken, gekleurde eieren, paasbrood, pasen

Recept Paasbroodjes met ei

Zorg dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn.

Meng de bloem, gist, boter, 1 ei, melk, zout en suiker in de keukenmachine en laat de machine voor zo’n 15 minuten kneden. Je kan het natuurlijk ook met de hand kneden als je niet over een keukenmachine beschikt of de voorkeur geeft aan kneden met de hand. Kneed zo’n 20 minuten met de hand.

Laat het deeg voor ongeveer een uur rijzen in een licht ingevette kom en dek af met een vochtige theedoek of vershoudfolie. Na een uur zal het deeg verdubbeld zijn.

Haal het deeg uit de kom, weeg het en deel het door 12 om 12 gelijke stukken deeg te krijgen voor 6 broodjes. Geen weegschaal? Dan kun je het deeg het beste eerst in 2 gelijke stukken snijden, daarna weer de 2 stukken door de midden zodat je 4 stukken krijgt en als laatste nog in 3 stukken snijden. Zo heb je ook 12 stukken deeg. Leg het deeg onder een vochtige theedoek zodat het niet uitdroogt.

Rol nu de stukken deeg uit tot strengen van 30 cm. Leg deze ook onder de vochtige theedoek.

Nu gaan we de broodjes vlechten. Druk 2 strengen aan de bovenkant aan elkaar en maak een vlecht door de 2 strengen om elkaar te draaien. Maak er een cirkel van en druk de uiteindes aan elkaar vast.

Leg de broodjes op een bakplaat bekleed met bakpapier en dek af met de vochtige theedoek. Laat de broodjes opnieuw voor ongeveer een uur rijzen.

Eieren kleuren

Zelf had ik nog kleurstof van dr. Oetker in de kast liggen, dus die kon ik goed gebruiken voor het kleuren. Vul 2 hoge bakjes met warm water en een scheut natuurazijn. Druppel hier wat kleurstof in en leg de gekookte eieren erin voor ongeveer 15 minuten. Zet daarna even apart in een bakje voor later.

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Na een uur rijzen leg je de eieren in de broodjes. Vervolgens smeer je de broodjes in met een losgeklopt ei en bak je de paasbroodjes voor ongeveer 15 minuten goudbruin. Let even op je de broodjes, want misschien moeten ze bij jou misschien wat korter of langer. Je ziet het snel genoeg of het brood mooi bruin is of niet.

Serveer de warme paasbroodjes met lekkere romige roomboter of heerlijk zoet of hartig beleg.

Eet smakelijk!

Heb je nog wat meer inspiratie nodig voor het Paasontbijt? wat dacht je van deze lekkere bladerdeeghapjes met roomkaas, jam en vers fruit of gevlochten paasbrood met zalm, geitenkaas en ei, 

Sluiten
Your custom text © Copyright 2020. All rights reserved.
Sluiten