Gezonde pannenkoekjes met banaan en ei

105

Gezonde pannenkoekjes met banaan en ei

Porties 6 stuks
Bereidingstijd 9 min

Ingrediënten

  • zonnebloemolie
  • 1 rijpe banaan
  • 2 eieren
  • kaneel
  • Griekse yoghurt
  • fruit naar keuze
  • honing
Gang: Lunch, Ontbijt
Keuken: Nederlands
Trefwoord: banaan, pannenkoek
 

Doe de banaan, eieren en kaneelpoeder in een kom en mix het(handmatig, staafmixer, keukenmachine, blender etc.) totdat het een glad mengsel is. Niet te lang!

Doe een beetje olie in de pan en verwarm dit. Giet nu een klein beetje beslag in de pan zodat er een mooi rond pannenkoekje van ongeveer 10 a 15 cm in de pan ligt. Ik heb een klein pannetje gebruikt, maar je kunt natuurlijk ook een grote pan nemen en daar meerdere pannenkoekjes in bakken. 

Bak de pannenkoekjes aan beide kanten mooi bruin. Niet te snel omkeren. MAAR let wel goed op, de pannenkoekjes zijn niet zo heel stevig. Ik gebruik een deksel van een pan of een bord om het om te keren.

Als je pannenkoekjes klaar zijn kun je er een beetje yoghurt, honing en fruit overheen doen en klaar zijn je gezonde pannenkoekjes met banaan en ei!

Sluiten
Your custom text © Copyright 2020. All rights reserved.
Sluiten