Vegetarische quesadillas met avocado, mozzarella en tomaat

265
Quesadillas komen oorspronkelijk uit Mexico. In Nederland betekent dit woord ’tosti’. Ze zijn zo makkelijk te maken en je kunt er eigenlijk alles opgooien wat je lekker vindt! Ideaal dus. Je kunt ze vervolgens in punten snijden zodat je ook niet meteen een heel groot stuk naar binnen moet werken. Zo kun je dus elke tortilla ook met verschillende ingrediënten beleggen. Leuk voor op een feestje! Het recept hieronder is voor vegetarische quesadillas, maar als je dit niet wilt dan kun je er bijvoorbeeld kip, tonijn, zalm, salami, gehakt etc. op doen.

Vegetarische quesadillas met avocado, mozzarella en tomaat

Porties 4 stuks
Bereidingstijd 20 min

Equipment

  • grillpan of koekenpan

Ingrediënten

  • 8 tortilla wraps
  • 2 avocado's
  • 2 tomaten
  • 1 bol mozzarella
  • 1 rode ui
  • 1 limoen of limoensap
  • paprikapoeder
  • pepertje of chilipoeder
  • peper en zout

Optioneel

  • salsasaus om te dippen
  • kip
  • tonijn
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Mexicaans, Nederlands
Trefwoord: grillpan, quesadilla, Vegetarisch, wraps
 Hoe maak je vegetarische quesadillas?

Leg de vier tortilla’s op het aanrecht zodat je alle ingrediënten erop kunt doen. Je begint met dee avocado fijn te prakken in een schaaltje. Dit kun je met een vork doen of je kunt de avocado in de blender doen en zo klein mixen. Pers wat limoen uit  over de avocado voor een frisse smaak. Smeer daarna het mengsel op de 4 tortilla’s. Een klein randje overhouden aan de buitenkant, anders komt het er met het grillen tussenuit!

Vervolgens kun je de ui in dunne ringen snijden. Verdeel de ui over de tortilla naar smaak, maar de hele ui hoeft er niet perse op.  Snijd nu de tomaten in blokjes en pluk de mozzarella in kleine stukjes. Dit kun je ook weer verdelen over de tortilla’s. Doe wat paprikapoeder op de tortilla’s. Als je een pepertje in huis hebt, dan kun je deze in kleine ringetjes snijden en ook op de tortilla leggen. Als je dat niet hebt kun je ook wat chilipoeder gebruiken. Hou je niet van wat pittiger eten? Laat dit dan gewoon weg. Nog wat peper en zout erop en klaar is je tortilla. Als je trouwens nog vlees of vis op de quesadillas wilt, dan kun je dat er nu ook nog op doen.

Nu kun je als laatste de andere torilla erop leggen.

Wil je ook nog een lekker dipsausje erbij maken? Dan is deze heerlijke frisse salsasaus zonder pakjes en zakjes een aanrader!

Je kun nu de quesadillas gaan bakken op de bbq, contactgrill of een grillpan. 

Bbq
Leg ze voor 2 minuten op de bbq en als ze bruine strepen hebben dan kun je de andere kant ook bakken. Blijf er wel bij staan, soms is de bbq wat heter dan de andere keer en zullen er dus sneller bruine strepen ontstaan.

Als het weer niet meezit of je hebt niet zoveel tijd, dan kun je de tortilla’s ook in de grillpan of een contactgrill bakken. Blijf erbij en bak beide kanten bruin.

Snijd de vegetarische quesadillas in punten en serveer op een mooie schaal met de salsasaus erbij.

Eet smakelijk!

vegetarische-quesadillas-met-avocado-tomaat-en-mozzarella2

Praat mee

  1. Super lekker! Ik krijg ontzettend honger van de mooie foto’s, dus ik ga dit recept vanavond maar eens maken! Thanks voor de post en de inspiratie.

    Groetjes,
    Mariska van Mylocals

  2. Wat een heerlijk gerecht! Maar er staan sowieso heerlijke gerechten op jullie blog.

    Groetjes Annemieke

Reacties zijn niet (meer) mogelijk.

Sluiten
Your custom text © Copyright 2020. All rights reserved.
Sluiten