Deze frisse Mojo Rojo dipsaus komt van de Canarische eilanden. Het is een koude dipsaus die je bij heel veel gerechten kunt serveren! Zelf heb ik het bij de barbecue gebruikt naast een lekker stuk vlees, maar je kunt het bijvoorbeeld ook serveren bij aardappeltjes, kaas, stokbroodje, gehaktballetjes en zelfs op een tosti is het lekker! Je kunt het ook een tijdje afgesloten in de koelkast bewaren, ook mooi meegenomen!
Frisse Mojo Rojo dipsaus
Heb je het niet zo op pittig eten? Laat dan de peper achterwege!
Ingrediƫnten
- 1,5 el olijfolie
- 1/4 spaans pepertje
- 1 rode paprika
- 2 teentjes knoflook, gepeld
- 70 gr gehakte tomaten in blik
- 1 mespunt komijnzaad
- 2 tl paprikapoeder
- 1/2 el citroensap
- 1/2 tl zout
- verse gemalen peper
Hoe maak je de Mojo Rojo dipsaus?
Snijd de rode paprika in kleine stukjes en verwijder het zaad uit de peper en hak 1/4 fijn. Pel de teentjes knoflook en hak ze fijn. Doe de olijfolie, paprika, knoflook, gehakte tomaten, komijnzaad, paprikapoeder, citroensap in een blender of keukenmachine en meng alles. Voeg eventueel zout en peper toe voor wat meer smaak.