Verwarm de oven voor op 200 graden.
Leg op maat geknipt bakpapier in een ovenschaal.
Kook de rijst volgens de verpakking. Als de rijst klaar is laat je het even staan, want het moet straks gemengd worden met het gehaktmengsel.
Halveer de paprika’s in de lengte en leg deze alvast in de ovenschaal.
Doe de champignons, ui en knoflook in een grote pan met een beetje olie en bak dit voor 2 minuten. Doe de gehakt erbij en bak dit totdat het gaar is. Voeg 4 eetlepels van de Mexicaanse tacokruiden toe en roer het door het gehaktmengsel heen. Op het laatste voeg je de crispy mais en de gehalveerde cherrytomaatjes toe en bak het nog even kort mee. Voeg nog wat peper en zout toe naar smaak.
Doe nu de rijst bij het gehaktmengsel. Heb je een grote pan? Dan kun je de rijst bij het gehakt doen. Anders pak je even een grote schaal en doe je daar de rijst en het gehakt in. Meng het nu rustig.
Verdeel het mengsel vervolgens over de 4 helften. Heb je een beetje over? Dit kan ook gewoon in de ovenschaal naast de paprika’s. Strooi wat geraspte kaas over de paprika en als de oven is voorverwarmd kun je de gevulde zoete puntpaprika voor 20 minuten in de oven zetten.
Serveer het met een toefje Griekse yoghurt voor de smeuïgheid en maak er een lekkere eenvoudige salade bij. Sla, komkommertje, tomaatje, pijnboompitjes en wat ouderwetse slasaus. Heerlijk!
Eet smakelijk en geniet van je Mexicaanse gevulde zoete puntpaprika met rijst, gehakt!