Surinaamse Saoto maaltijdsoep van Buufenbuuf

2.9K

Surinaamse Saoto maaltijdsoep stond al een tijdje op ons verlanglijstje. Vorig weekend hebben wij ons hieraan gewaagd en waren positief verrast! Dit is toch wel een van de lekkerste soepjes die wij ooit gegeten hebben. Wij hebben de soep gegeten met zelfgemaakte flatbreads voor de kinderen. Dit kun je er ook goed bij eten met wat dipjes, maar je hebt eigenlijk al genoeg aan alleen de soep om je buikje te vullen!
Onze eigen versie van de saoto soep bestaat uit een lichte, heldere bouillon met heerlijke kruiden en garnering. Natuurlijk kun je zelf kiezen welke garnering gebruikt, dus laat gerust ingrediënten weg. Wil je de soep met witte rijst eten? Dan kun je beter een paar ingrediënten weglaten van de garnering, want de rijst vult al behoorlijk.

Surinaamse Saoto maaltijdsoep

Porties 4 personen
Bereidingstijd 30 minuten

Ingrediënten

  • 4 kippendijen (ca 400 gram)
  • 1 kippen bouillonblokje voor 1,5 liter
  • 3 el soja saus (zout)
  • 2 stengels sereh (citroengras)
  • 3 cm verse gember
  • 4 teentjes knoflook geperst
  • 2 tl laos
  • 4 hardgekookte eieren

Garnering

  • half bakje champignons
  • gebakken uitjes
  • verse peterselie
  • glasnoedels (te koop bij toko en supermarkt)
  • rode peper
  • bosui
  • taugé
  • peper en zout
  • witte rijst (let op, dit vult wel erg)
Gang: Hoofdgerecht, Lunch, Voorgerecht
Keuken: Surinaams
Trefwoord: maaltijdsoep, soep, surinaams

Recept Surinaamse Saoto maaltijdsoep

Hoe maak je Saoto soep:

Allereerst breng je 1,5 liter kippenbouillon aan de kook in een ruime pan. Als de bouillon kookt voeg je de soja saus toe, sereh, verse gember, knoflook en laos.

Voeg vervolgens ook de kippendijen toe, laat 15 minuten koken en haal daarna uit de pan. Leg op een bord om even af te koelen en trek uit elkaar tot dunne sliertjes. De kip kun je weer terug in de pan doen. Eet je de soep ook met champignons? Voeg die ook toe aan de bouillon en kook 10 minuten mee.

Wil je de saoto met rijst eten? Dan kun je die nu ook klaarmaken.

Kook de eieren ondertussen hard. Pel ze vervolgens en halveer ze.

Als de soep een half uurtje heeft geprutteld haal je de sereh(citroengras) en gember eruit. Dit kun je weggooien, want dat heb je niet meer nodig.

De bouillon is na een half uur klaar. Verdeel de bouillon over 4 soepkommen. Je kunt er voor kiezen om de soepkommen al meteen te vullen en dan te serveren of je kunt de garnering in aparte schaaltjes op tafel zetten en zelf de ingrediënten laten kiezen. Staat ook erg gezellig!

Wij hebben ook nog een ander heerlijk vullend soepje, namelijk de Vietnamese Pho soep met biefstukreepjes. Een heldere en rijk gevulde soep. En binnen een handomdraai klaar! Bekijk het recept hier

Sluiten
Your custom text © Copyright 2020. All rights reserved.
Sluiten