Warme geitenkaas salade met parmaham, walnoten en granaatappel

851

Wil je een rijk gevulde salade en ben je gek op warme geitenkaas? Dan is dit de ideale salade voor jou: veldsla met warme geitenkaas, parmaham, peer, granaatappelpitjes en walnoten. Lekkere warme hartige kaas en ham met als frisse tegenhanger peer en granaatappel. Een perfecte combinatie en daarnaast geven de walnoten de perfecte bite aan de salade! Kortom, een dikke vette tien deze salade die je goed kunt eten als lunch of maaltijdsalade ’s avonds!

Warme geitenkaas salade met parmaham, walnoten en granaatappel

Porties 1

Ingrediënten

  • Halve zak veldsla
  • 4 plakken geitenkaas (dikke plakken)
  • 2 plakken parmaham
  • Halve peer (in blokjes)
  • 1 handje walnoten
  • Halve granaatappel (pitjes)
  • 1 scheutje balsamico azijn
  • honing
  • peper
Gang: Lunch, Salades
Keuken: Nederlands
Trefwoord: granaatappel, parmaham, salade, warme geitenkaas
Hoe maak je de warme geitenkaas salade?

Verwarm de oven voor op 170 graden. Snijd de geitenkaas in 4 lekkere dikke plakken en leg op een bordje. Schenk er een klein beetje honing overheen en zet de kaas in de oven voor ongeveer 5 minuten.

Leg de veldsla in een mooie schaal en snijd de ingrediënten. Je kunt deze salade het beste maken vlak voordat het geserveerd wordt, want anders wordt de peer bruin en dat ziet er wat minder fris uit.

Doe alle ingrediënten bij de veldsla en haal de geitenkaas uit de oven. Haal voorzichtig de geitenkaas plakjes van het bord en leg op de sla. Besprenkel nog met wat balsamicoazijn, scheutje honing en wat peper.

Hartstikke eenvoudig en erg lekker! Eet smakelijk!

Op zoek naar meer lekkere salades?
Wat dacht je van deze kleurrijke salade met avocado, granaatappelpitjes, mandarijn en pecannoten?  Of deze voedzame spinaziesalade met brie, walnoten en granaatappelpitjes?

Sluiten
Your custom text © Copyright 2020. All rights reserved.
Sluiten