Bladerdeeghapje met roomkaas, jam en vers fruit

477
Dit bladerdeeghapje met roomkaas, jam en vers fruit is een ideaal hapje om te maken voor een feestje of een andere leuke gelegenheid. Makkelijk te maken, weinig ingrediënten nodig, en supersnel klaar! Je kunt het ook naar eigen smaak aanpassen. Zo kun je bijvoorbeeld ook chocoladepasta gebruiken, alleen jam of ander fruit.

Bladerdeeghapje met roomkaas, jam en vers fruit

Porties 6 stuks
Bereidingstijd 25 min

Ingrediënten

  • 6 plakjes bladerdeeg
  • 6 tl roomkaas
  • 6 tl jam naar keuze
  • verse aardbeien en blauwe bes(of ander fruit naar keuze)
  • 1 losgeklopt ei
  • suiker

Optioneel

  • poedersuiker
  • sprinkles
Gang: Bakken, Snacks
Keuken: Nederlands
Trefwoord: bladerdeeg, jam, roomkaas, zoete aardappel

Hoe maak je de bladerdeeghapjes?

Haal alvast het bladerdeeg uit de vriezer en laat even ontdooien. Verwarm de oven voor op 180 graden.

Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg het bladerdeeg erop. Je kan het bladerdeeg ook op je aanrecht maken, maar uit ervaring weet ik dat het een gepriegel wordt om het op de bakplaat te krijgen ;). 

Snijd nu het bladerdeeg vanaf de hoeken in. Niet helemaal doorsnijden, want in het midden komen de ingrediënten. 

bladerdeeghapje met roomkaas, jam en vers fruit buufenbuuf
Schep nu een goede volle theelepel roomkaas in het midden en daarop een lepel jam en wat fruit.
bladerdeeghapje met roomkaas, jam en vers fruit buufenbuuf
Vouw nu de hoeken om en om naar het midden. Zo krijg je uiteindelijk een molenvormpje. Herhaal dit bij alle plakjes.  

Als je alles gevouwen hebt, smeer je het deeg in met het losgeklopte ei. Daarna bestrooi je het met een beetje suiker of sprinkles. Allebei mag ook.

Zet ze voor 12 tot 15 minuten in de oven totdat ze goudbruin zijn. Blijf er wel bij, want elke oven is weer anders qua baktijd!

Geniet van dit lekkere zoete bladerdeeghapje met roomkaas, jam en vers fruit!
Sluiten
Your custom text © Copyright 2020. All rights reserved.
Sluiten