Gevlochten paasbrood met gerookte zalm, geitenkaas en ei

1.7K

Gevlochten paasbrood met gerookte zalm, geitenkaas en ei

Lekker met een salade en een soepje
Bereidingstijd 55 minuten

Ingrediënten

  • 200 gr gerookte zalm
  • 270 gr blader- of pizzadeeg(1 rol)
  • 1/2 rood uitje, fijngesnipperd
  • 6 halfzachte gekookte eieren
  • 1 losgeklopt ei
  • 6 plakjes zachte geitenkaas
  • bosje dille, fijngesneden
  • 1 el kappertjes
  • paar druppeltjes citroensap
  • zout en peper
Gang: Lunch
Keuken: Nederlands
Trefwoord: aardbeien, gerookte zalm, paasbrood, pasen

Hoe maak je het paasbrood?

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Fruit de uitjes eventjes aan in de pan.

Rol het bladerdeeg in de lengte uit op het aanrecht. Laat het bakpapier onder het deeg liggen.  Verdeel de gerookte zalm over het deeg. Leg de ui, geitenkaas, kappertjes, citroensap en dille in een verticale lijn in het midden. Nu kun je de 6 eieren er ook in een lijn op leggen. Doe er een beetje peper en zout over.

Nu vouw je de zalm over de eieren heen. Als je dat hebt gedaan, heb je alle ingrediënten nu in een verticale lijn liggen met de gerookte zalm eroverheen geklapt.

Snijd met een scherp mes het deeg in horizontale reepjes van 2 cm dik. Houd een ½ cm afstand van de vulling. Vlecht de reepjes om en om kruislings over de vulling. Bestrijk het deeg met het losgeklopt ei. Het is eigenlijk hartstikke makkelijk! Misschien kom je niet helemaal lekker uit met het vouwen, maar dan knijp je het een beetje bij elkaar zodat de rol wel dicht is aan het uiteinde.

Recept gevlochten paasbrood met zalm geitenkaas en ei buufenbuuf

Bak nu het brood in het midden van de oven 35 minuten af tot het deeg goudbruin is.

En klaar is je heerlijke verse warme paasbrood! Geniet ervan!
 

Praat mee

  1. Lekker ga ik zeker maken;)

Reacties zijn niet (meer) mogelijk.

Sluiten
Your custom text © Copyright 2020. All rights reserved.
Sluiten