Groentehapje: zoete aardappel met broccoli en gehakt

1.9K

Zoete aardappel met broccoli en gehakt

Zoete aardappel vinden kleintjes vaak hartstikke lekker! Het zit ook nog eens vol met vitamines en dit groentehapje is dus een goede keus om aan je mini te geven. Maar… waar combineer je zoete aardappel nou mee? Broccoli en gehakt dus!
Het makkelijke aan dit receptje vind ik dat je de zoete aardappel los kunt kopen als je het verder niet nodig hebt, en dus niet gelijk met een overschot zit. Of je koopt juist wat meer en maakt er een eigen hoofdgerecht van, zoals deze zoete aardappelschotel met gehakt!

 

[siteorigin_widget class=”SiteOrigin_Widget_Image_Widget”][/siteorigin_widget]

bestekhoofdgerecht •4 porties •   15 minuten •   groentehapje

320 gram geschilde zoete aardappel
400 gram broccoli
160 gram gehakt

Het fijne aan het maken van groentehapjes is dat het allemaal niet zo ingewikkeld is. Je hebt in principe niet veel nodig!
Schil de zoete aardappel en snijd deze daarna in blokjes of plakjes. Was de broccoli en snijd deze in roosjes. Je kunt van de broccoli ook de steel gebruiken, hier zitten juist de vitaminen in en is dus zonde om weg te gooien. En in de steel zit het meeste gewicht.
Kook de zoete aardappel, voeg na een paar minuten de broccoli toe en kook alles tot het gaar is en laat het even uitlekken in een vergiet. Rul ondertussen het gehakt in een kleine koekenpan.
Prak of mix met de staafmixer de zoete aardappel en broccoli tot de gewenste dikte voor jouw mini. Als je echt een fijne structuur wil, kun je het gehakt ook mee mixen. Kan je mini al wat grovere structuren eten, dan kun je het gehakt gewoon door de zoete aardappel en broccoli heen scheppen.
Maak vier porties van het groentehapje, en je hebt je vriezer weer even aangevuld! Zelf vind ik deze bakjes van de Hema altijd handig, hoewel ze net een tikkie groter hadden gemogen… Ik plak er altijd een briefje op hoeveel er in zit, zodat mijn mombrain dat allemaal niet hoeft te onthouden.

Eet lekker weer mini’s!

 

Sluiten
Your custom text © Copyright 2020. All rights reserved.
Sluiten