Eerst haal je de plakjes bladerdeeg uit de vriezer en laat het ontdooien. Wij rekenen 2 bladerdeeghapjes per persoon, maar dit hoef je natuurlijk niet perse aan te houden. Zelf hebben wij 1 standaard plakje deeg voor 1 hapje gebruikt, maar natuurlijk kun je creatief zijn en 2 sterren proberen uit 1 plakje te snijden. Dan worden het wel wat kleinere hapjes.
Snijd nu de uien fijn en pers de knoflook.
Halveer de komkommers en haal de zaadlijsten eruit. Dit kun je makkelijk doen met een lepel.
Snijd de komkommers vervolgens in blokjes.
Verhit wat boter in een pan en bak de uien eventjes totdat ze glazig worden. Ook de knoflook even meebakken. Bak hierna de komkommerblokjes kort mee.
Verkruimel het bouillonblokje in de pan. Schenk vervolgens het water in de pan, breng aan de kook en kook de komkommer ca. 10 min op laag vuur, maar wel kokend. Ondertussen kun je de bacon bakken in een koekenpan. Als de bacon krokant gebakken is, dan leg je het op een bord en dep je het even droog met keukenpapier.
Verder kun je de sterren gaan snijden uit het bladerdeeg. Wij hebben dit gewoon uit de ‘losse hand’ gedaan, maar je kunt natuurlijk ook echt een uitsteekvorm gebruiken. Leg dan de bladerdeeg sterren op een bakpapier en zet het ongeveer voor 10 minuten in de oven totdat het goudbruin is.
Tenslotte pureer je de soep met staafmixer of in keukenmachine en roer de Griekse yoghurt of crème fraîche erdoor. Verwarm de soep opnieuw. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de soep over de soepkommen. Als laatste scheur je de bacon in stukjes en verdeel over de soepkommen.
Zet de soepkommen op een mooi bord en leg de bladerdeeghapjes hierop.
Geniet van je frisse komkommersoep met spek en bladerdeeghapje!