Kaasbakjes met avocado en tomatensalsa

3.2K
Wil je een gezellig en origineel hapje maken die snel klaar is en met weinig ingrediënten? Maak dan deze kaasbakjes met avocado en tomatensalsa! De smaken van de zoute kaas, romige avocado en frisse tomatensalsa komen echt goed tot z’n recht samen en vormen de perfecte combinatie voor een hapje bij de borrel.

Kaasbakjes met avocado en tomatensalsa

Porties 6 stuks
Bereidingstijd 15 minuten

Ingrediënten

  • belegen geraspte kaas
  • 1 avocado, fijngeprakt
  • scheutje limoensap
  • 2 tomaten, in kleine blokjes
  • 1/2 rode ui, fijngesneden
  • handje bieslook, fijngesneden
  • peper en zout
Gang: Snacks
Keuken: Nederlands
Trefwoord: Avocado, kaasbakje, snack, tomatensalsa
Hoe maak je het?

Voordat je begint verwarm je de oven voor op 180 graden.

Haal het rooster of bakplaat uit de oven en leg hier bakpapier op.

Eerst gaan we de kaasbakjes maken. Maak kleine hoopjes op de bakplaat en druk een klein beetje aan. De hoopjes zijn max 10 cm doorsnede groot. Zelf heb ik er 6 gemaakt, omdat ik een muffinblik met 6 vormpjes erin heb. Vervolgens zet je het voor 7 minuten in de oven.

Nadat je de hoopjes kaas in de oven hebt gezet, prak je de avocado fijn tot een mousse en voeg er een klein scheutje limoensap aan toe. Breng op smaak met wat peper en zout.
recept kaasbakjes met avocado en tomatensalsa buufenbuuf.nl
Nu kunnen we de tomatensalsa maken. Snijd de tomaten in kleine blokjes, snipper de ui en pers de knoflook uit. Breng dit ook eventueel op smaak met peper en zout. Knip wat bieslook fijn en strooi dit over de tomatensalsa heen. Laat de tomatensalsa even staan zodat de knoflook kan intrekken.

Na 7 minuten zijn je hoopjes kaas nu plakjes geworden. We gaan nu de kaasplakjes in de muffinvormpjes doen van het blik. Dit moet je echt snel doen, want de kaas koelt snel af en dus breekt het ook snel.  Pak een muffinblik en zet dit op de ovenklep. Schep de kaasplakjes er een voor een uit met een spatel en duw de kaasplakjes in de vorm. Niet te hard maar rustig in de vorm duwen. Eventueel met een lepeltje, want de kaas kan heet zijn!
Doe dit met alle hoopjes en laat het afkoelen in het blik. Je zult merken dat de kaasbakjes snel hard zijn. Haal ze er vervolgens voorzichtig uit en leg ze op een snijplank of bord.
Wil je meer hapjes maken? Herhaal dan de stappen hierboven.

Vul tenslotte de kaasbakjes met avocado, frisse tomatensalsa en strooi nog wat bieslook over het hapje heen. Serveer het meteen, anders wordt het kaasbakje vochtig van de tomaten.

Je kaashapjes met avocado en tomatensalsa zijn klaar! Eet smakelijk!

 

Praat mee

Reacties zijn niet (meer) mogelijk.

Sluiten
Your custom text © Copyright 2020. All rights reserved.
Sluiten