Allereerst de spliterwten goed wassen en in een schaal met koud water enkele uren laten weken.
Vervolgens na een paar uur de spliterwten samen met de groentebouillon in een grote soeppan en breng aan de kook. Laat dit voor ongeveer 45 min pruttelen en roer af en toe door totdat de erwten uit elkaar beginnen te vallen. Haal met een schuimspaan het overtollige schuim weg.
Na 45 min voeg je de zoete aardappel, winterpenen, knolselderij, prei en de knoflook toe. Laat dit nog voor ongeveer 30 min zachtjes koken op de kleinste pit totdat de groenten gaar zijn en de erwten uiteen zijn gevallen.
Voeg als laatste de gerookte kip(klein beetje overhouden), platte peterselie en peper en zout toe. Laat nog een paar minuten zachtjes pruttelen en schep een paar keer om.
Hierna schep de stevige erwtensoep in de soepkommen en garneer de erwtensoep met wat gerookte kip, peterselie, dunne prei ringetjes en feta.
Geniet van je stevige erwtensoep met zoete aardappel en gerookte kip. Lekker met wat roggebrood met katenspek, zoals het bij de echte ouderwetse Hollandse erwtensoep hoort!
Op zoek naar meer lekkere soepen? Probeer dan eens deze frisse zoetzure tomatensoep met kip en taugé of lekkere courgette-spinaziesoep met gerookte zalm