Cheesecake toetje met koek en blauwe bessen

621
Oooh dit is echt het perfecte toetje voor de feestdagen! Leuk voor Pasen, Kerst, Oud en Nieuw.. eigenlijk kun je deze cheesecake toetjes bij elke feestgelegenheid maken of gewoon als je een keer visite hebt zonder dat er een feestje is. Een lekkere bodem van gemalen koek met roomboter, daarop een laag frisse room met een vleugje citroen en als laatste een lekkere frisse bessensaus. De zoete smaak van de koek is heerlijk in combinatie met de frisse smaak van de room en saus. Lees hieronder hoe je het cheesecake toetje met koek en blauwe bessen maakt!

Cheesecake toetje met koek en blauwe bessen

Porties 4 personen
Voorbereidingstijd 20 min
Bereidingstijd 1 uur

Equipment

  • 4 brede glazen of schaaltjes

Ingrediënten

  • 50 gram roomboter
  • 125 gram haverkoekjes, bastogne of speculaas
  • 1 citroen
  • 200 gram roomkaas
  • 50 gram kristalsuiker
  • 125 ml slagroom

Bessensaus

  • 150 gram blauwe bessen
  • 1 theelepel maizena
  • 1 eetlepel kristalsuiker
Gang: Dessert
Trefwoord: blauwe bessen, toetje

Allereerst maal je de koekjes in een keukenmachine totdat het fijn is. Smelt hierna de roomboter op laag vuur in een steelpannetje. Schep de gemaalde koek bij de roomboter en roer dit totdat het een stevig geheel is.  Verdeel het koek-botermengsel over de 4 glaasjes.

Rasp nu ongeveer de helft van een citroen. Halveer en pers een halve citroen uit.

Roer de roomkaas met het citroensap, citroenrasp en 50 gr. kristalsuiker in een kom totdat het één geheel is geworden. Klop in een andere kom de slagroom fijn met een mixer. Voeg hier vervolgens het roomkaasmengsel aan toe.

Daarna verdeel je het mengsel over de bodem van koek. Dek het af met vershoudfolie en zet de glaasjes voor minimaal een uur in de koelkast om het te laten opstijven.

Nu de glaasjes in de koelkast staan, kunnen we de bessensaus gaan maken. Houd een handje bessen apart voor de garnering. Breng de rest van de blauwe bessen met 100 ml water, maïzena en 1 el suiker aan de kook. Laat dit voor zo’n 5 min zachtjes inkoken. Roer het vervolgens goed door en plet de bessen een beetje. Laat het nu afkoelen in het pannetje.

Haal voor het opdienen de glaasjes uit de koelkast en verdeel de saus over de glaasjes.  Tot slot kun je nog een paar blauwe bessen over de glaasjes verdelen.

Dit cheesecake toetje met koek en blauwe bessen is lekker fris en pas op…erg machtig ;)! Eet smakelijk!

Ben je trouwens zoek naar meer lekkere zoete toetjes?
Wat dacht je van deze kleurrijke smashed pavlova met limoncello yoghurt en rode vruchten?
Of deze frisse semifreddo met rood fruit?

 

Sluiten
Your custom text © Copyright 2020. All rights reserved.
Sluiten