Pulled chicken wraps met zelfgemaakte bbq saus

245
Deze pulled chicken wraps met zelfgemaakte bbq saus zijn verrassend lekker en vullend! De kip is heerlijk mals en de coleslaw maakt het lekker fris! Dit recept is makkelijk te maken en veel sneller klaar dan de pulled pork versie ;). Fijn toch! Het vergt wel even wat timing. Eerst de kip koken, ondertussen de bbq saus maken en een half uur laten pruttelen en ondertussen ook nog eens de coleslaw maken. Voorbereiding is zeker het halve werk!
Sinds een tijdje ook grote fan van de groenten tortilla’s van No Fairytales. Je kunt kiezen uit de smaken paprika, wortel en bieten. Een goed alternatief voor de “gewone” tortilla’s. Ze zijn echt ZOVEEL lekkerder! Ze bestaan voor 45% uit groenten, dus er zitten minder calorieën in! Zijn wat dunner en daar houden wij juist van en qua smaak is het meer een heel licht vleugje wortel, paprika of biet en daardoor kun je het dus juist voor elk gerecht gebruiken waar wraps voor nodig zijn! Je kunt de groente tortilla’s vinden in het koelschap tussen de groenten in diverse supermarkten!

Pulled chicken wraps met zelfgemaakte bbq saus

Porties 3 personen
Totale tijd 40 min

Ingrediënten

Pulled Chicken

  • 6 kippendijen
  • 1 liter kippenbouillon
  • zelfgemaakte bbq saus (zie recept)
  • wraps, bijv groentewraps van NoFairyTailes

Coleslaw

  • 150 gr geraspte wortel
  • 150 gr witte of rode kool, fijngesneden
  • halve rode ui, fijngesnipperd
  • scheutje citroensap
  • 2 el Yofresh
  • 2 el Griekse yoghurt
  • 1 tl mosterd
  • zout en peper

Optioneel

  • paar takjes platte peterselie, fijngesneden
  • snuf chilivlokken
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Amerikaans
Trefwoord: BBQ, bbqsaus, pulled pork, wraps
 
Pulled chicken wraps met zelfgemaakte coleslaw en bbqsaus

Maak de kippendijen schoon en kook de kippendijen ongeveer 10 minuten in de kippenbouillon.

Bbqsaus en coleslaw maken

Maak ondertussen de bbq saus en de coleslaw klaar. Het recept voor de zelfgemaakte bbq saus kun je vinden bij de ingrediëntenlijst.  Meng voor de coleslaw de Yofresh, Griekse yoghurt, citroensap en de mosterd in een kom. Voeg vervolgens de geraspte wortel, rode of witte kool en de ui toe. Voeg eventueel ook wat fijngehakte peterselie toe en roer het door elkaar. Breng op smaak met peper en zout. Wil je toch een wat “nattere” coleslaw, voeg dan wat Yofresh of Griekse yoghurt toe. En dan naar smaak ook weer wat mosterd en peper en zout.

Haal nu de kippendijen uit de bouillon en laat ze afkoelen. Wanneer de kip afgekoeld is pluk je al het vlees in kleine stukjes. Dit kun je met je vingers doen of met twee vorken.

Verwarm de geplukte kip samen met de bbq-saus heel even in een klein pannetje, zodat de saus helemaal om de kip gaat zitten en lekker sappig wordt.

Verwarm de groente tortilla’s even in de magnetron of koekenpan.
Schep de pulled chicken op de tortilla’s en leg daarop wat van de coleslaw.

Vouw dicht en geniet van je pulled chicken wrap en zelfgemaakte bbq saus!

Heb je nog wat coleslaw en pulled chicken over? Lekker om de volgende dag op een broodje te doen!

Eet smakelijk!

Sluiten
Your custom text © Copyright 2020. All rights reserved.
Sluiten