Snelle Vietnamese pho soep met biefstuk

374

Deze snelle Vietnamese pho soep met biefstuk is in een handomdraai klaar. Ik hou echt van heldere rijkgevulde soep  Het is een runderbouillon met allemaal verse ingrediënten die op het laatst voor het opdienen worden toegevoegd. Dit maakt de rijkgevulde soep lekker fris en knapperig! Het is een perfect gerecht voor als je niet zo zwaar wilt tafelen.  Je kunt makkelijk ingrediënten toevoegen, maar ook weglaten. En wil je liever geen vlees? Dan kun je dit ook goed weglaten, want zonder vlees vult de soep ook goed!

Snelle Vietnamese Pho soep met biefstuk

p.s. glasnoedels en mihoen zijn trouwens niet hetzelfde! Mihoen is een dunne, Chinese noodle gemaakt van rijstbloem  en glasnoedels zijn gemaakt van zetmeel uit de mugboon. Mihoen valt eerder uit elkaar en ziet er ook witter uit. Je kan het wel gewoon beide gebruiken, maar gebruikelijk zijn toch wel de glasnoedels.
Porties 4 personen
Bereidingstijd 30 min

Ingrediënten

  • 1,5 liter runderbouillon
  • 750 ml water
  • 3 knoflookteentjes, gepeld
  • 3 stuks steranijs
  • 1 kaneelstokje
  • 50 ml vissaus
  • 3 cm gember
  • 250 gr tauge
  • glasnoedels of evt mihoen
  • 2 eieren, losgeklopt
  • 250 gr biefstuk
  • 1 a 2 bosuitjes, in dunne ringen
  • 1 rode peper, in dunne ringen zonder zaadjes
  • munt, fijngescheurd

Optioneel

  • gebakken uitjes
  • mini champignons(Jumbo)
Gang: Hoofdgerecht, Lunch, Soep, Voorgerecht
Keuken: Aziatisch
Trefwoord: aziatisch, biefstuk, maaltijdsoep, pho, soep
 
Hoe maak je de pho soep?

Als eerste breng je de bouillon aan de kook. Kijk even hoeveel blokjes je nodig hebt voor 1,5 liter. Voeg nog 500 ml heet water toe.  Voeg vervolgens de steranijs, teentjes knoflook, kaneelstokje, vissaus en de gember toe. Laat het geheel voor 15 minuten op een laag vuur koken met de deksel op de pan.

Ondertussen kun je de biefstuk aan beide kanten even dichtschroeien en 2 omeletten bakken.
De omeletten laat je afkoelen, rol je op en snijd je in reepjes.  Maak je de soep ook met champignons? Bak deze dan ook even.
Snijd ook de bosui en rode peper nu in dunne ringetjes. De rode peper kan het erg pittig maken, dus niet overdadig met de peper. Snijd de biefstuk in dunne reepjes.

Als de runderbouillon 15 minuten heeft gekookt, dan kun je knoflook, kaneelstokje, gember en steranijs eruit halen en weggooien. Dit heb je niet meer nodig. Proef nu even de bouillon. Vind je het te zout? Voeg er dan nog wat water aan toe.

Schep een paar lepels in een diep bord of ruime soepkom. Voeg vervolgens alle ingrediënten toe.  Deze volgorde heb ik aangehouden: mihoen, taugé, omelet, biefstuk, champignons, bosui, peper, gebakken uitjes, munt (niet teveel munt gebruiken, want dit kan erg overheersend zijn)

p.s. glasnoedels en mihoen zijn trouwens niet hetzelfde! Mihoen is een dunne, Chinese noodle gemaakt van rijstbloem  en glasnoedels zijn gemaakt van zetmeel uit de mugboon. Mihoen valt eerder uit elkaar en ziet er ook witter uit. Je kan het wel gewoon beide gebruiken, maar gebruikelijk zijn toch wel de glasnoedels.

Je snelle Vietnamese pho soep met biefstuk is klaar! Geniet ervan!
Sluiten
Your custom text © Copyright 2020. All rights reserved.
Sluiten