Snijd de courgette en aubergine in halve plakjes. Bestrijk de gesneden groenten met een kwastje met olijfolie. Snijd de bosui in ringetjes, de cherrytomaatjes door de helft en de gerookte kipfilet in plakjes.
Zet een grillpan of -plaat op het vuur en zorg dat deze goed heet is. Hier grill je de courgette, aubergine en bosuitjes.
Het grillen van de groenten kost even tijd; vul de pan of plaat met groenten tot deze vol is, laat de groenten liggen en draai om wanneer het loslaat van de bodem. Blijf het goed in de gaten houden, het kan ineens snel gaan en dan ben je te laat.. Als beide kanten een mooie kleur hebben zet je dit even apart in een schaaltje en grill je de volgende lading.
Meng in een schaaltje de ingrediënten voor de dressing door elkaar. Met een vork kun je het ‘loskloppen’ tot een mooie, gladde dressing.
Leg de sla in een schaal, voeg de gegrilde groenten, cherrytomaatjes en gerookte kipfilet toe en roer voorzichtig door elkaar. Schenk dan de dressing over de salade. Als je over hebt en de salade de volgende dag nog wil eten, kun je de dressing beter op je bord toevoegen en apart bewaren. Strooi naar smaak peper en zout over de salade.
Eet lekker!