Pasta met gamba’s en spek in een romige citroen-knoflooksaus

336
Deze pasta stond al lang op mijn lijstje. Al een tijdje maken wij koolhydraatrijke en koolhydraatarme gerechten in één. Perfect voor gezinnen! Dit keer staat de zalige pasta met gamba’s en spek in een romige citroen-knoflooksaus op het menu. Je kunt het maken met tagliatelle (of een andere pastasoort) of met courgetti. Natuurlijk kun je ook beide doen!
Lees hieronder hoe je deze makkelijke en goed vullende pasta maakt!

Pasta met gamba’s en spek in een romige citroen-knoflooksaus

Ook KHA mogelijk!
Porties 2 personen

Ingrediënten

  • 150 gram tagliatelle al dente
  • klontje boter
  • 1 bakje spekjes (100 gram)
  • 200 gr gamba's ontdooid
  • scheut witte wijn
  • 2 teentjes knoflook fijngehakt
  • 250 ml slagroom minimaal 35% vet
  • 3 eetlepels Parmezaanse kaas
  • halve citroen
  • 2 takjes basilicum grove reepjes
  • pijnboompitjes geroosterd
  • peper en zout

Koolhydraatarm? Gebruik dan:

  • 400 gram courgetti ipv pasta
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Italiaans
Trefwoord: citroen-knoflooksaus, gamba, koolhydraatarm, pasta
 

Pasta met gamba’s en spek in citroen-knoflooksaus Buufenbuuf recepten

Recept pasta met gamba’s en spek in citroen-knoflooksaus

Allereerst kook je de tagliatelle al dente (5 min)en laat dit even in de pan staan als het klaar is. Als je de pasta met courgetti maakt, dan bak je de courgetti even met wat olijfolie voor een paar minuten en zet je dit even apart. Later voeg je dit bij de saus. Wil je het gerecht splitsen en met pasta én courgetti maken? Dan kun je de saus splitsen en in twee pannen verder gaan. In de ene pan de pasta met saus en de andere pan de courgetti met de saus.

Smelt vervolgens een klont boter in een hapjespan en voeg de spekreepjes toe. Bak deze totdat ze redelijk gaar zijn en voeg dan de gamba’s toe. Bak deze totdat ze roze zijn en schep de spekjes en de gamba’s uit de pan en leg op een bord. Zet dit nu even apart.

Hierna giet je een flinke scheut witte wijn in de hapjespan en voeg je de knoflook toe. Bak de knoflook totdat het bruin gaat kleuren. Zet het vuur laag en voeg de slagroom toe. Blijven roeren!

Nu voeg je de cherrytomaatjes en de Parmezaanse kaas toe. Roer de kaas er goed door totdat het gesmolten is.  Voeg nu peper en zout toe . Proef meteen of het goed op smaak is.   De helft van de basilicum kun je in de pan doen.

Nadat je de basilicum hebt toegevoegd, kunnen de gamba’s en spekreepjes weer terug de pan in. Schep de saus goed om en knijp een halve citroen uit over de saus.

Let op! Wil je dit gerecht met pasta en courgetti maken? Zorg dan dat je de ene helft van de saus in een andere pan doet. Voeg de tagliatelle of de courgetti toe aan de saus en schep alles goed door elkaar. Je kunt eventueel nog wat peper, geraspte citroenschil of nog wat extra kaas toevoegen.

Serveer de pasta in romige citroen-knoflooksaus en voeg als laatste nog wat basilicum en geroosterde pijnboompitjes toe.

Klaar is je pasta met gamba’s en spek in een romige citroen-knoflooksaus Eet smakelijk!
Sluiten
Your custom text © Copyright 2020. All rights reserved.
Sluiten