Verwarm de oven voor op 230 graden.
Kook als eerste alvast de kippendijen voor 10 minuten in bouillon. Kijk even op het pakje hoeveel blokjes je nodig hebt.
Boen ondertussen de aardappels schoon en haal de oneffenheden weg. Schil hoeft er niet af. Dit zorgt juist voor een krokant korstje. Snijd de aardappels in dunne reepjes van zon 1 a 2 cm. Wij houden van Franse frietjes dus lekker dun. Gooi de frietjes in een kom, besprenkel met wat olie. Beetje husselen, paprikapoeder en zout erover. Leg hierna de frietjes op de bakplaat met bakpapier en bak ze in ongeveer 25 minuten lekker gaar en krokant. Zorg er wel voor dat je de friet 2 of 3 keer omschept. Blijf wel goed opletten. Als de puntjes zwart beginnen te worden, dan moeten ze er zeker uit!
Haal vervolgens de kippendijen uit de pan en laat deze even afkoelen op een bordje. Als het is afgekoeld kun je de kip met 2 vorken uit elkaar halen totdat je allemaal kleine reepjes/stukjes hebt. Doe de kip in een kom en voeg een scheutje ketjap toe, wat BBQ saus, chilisaus en peper en zout. Roer het goed door elkaar en proef meteen even of het smaakt. Voeg eventueel nog wat ketjap, BBQ saus of chilisaus toe. Het mag lekker smeuïg worden!
Als de zoete aardappel friet klaar is, kun je het in een braadslede of ovenschaal leggen. Daarop komt de kip, flinke hand geraspte kaas, ui en tomaatjes. Zet nu voor ongeveer 10 minuten in de oven zodat de kaas goed kan smelten.
Haal de loaded sweet fries er na ongeveer 10 minuten uit en beleg met de overige ingrediënten: avocado, komkommer, tomaatjes, zure room, fetablokjes en eventueel wat rucola. Voeg als laatste eventueel nog wat peper en zout toe.
En klaar zijn de loaded sweet fries pulled chicken!
Eet smakelijk!
P.s. ook benieuwd naar hoe je malse pulled pork maakt? Bekijk het recept hier.