Plaattaart met fruit

1.7K
Een supermakkelijk recept voor een lekkere frisse taart! Deze plaattaart met fruit moet je echt een keer gemaakt hebben. In 30 minuten heb je een reuze gezellige taart met fruit op tafel staan!
En wedden dat je nog een stukje wilt? Daar kun je echt niet vanaf blijven!

Plaattaart met fruit

Bereidingstijd 30 minuten

Ingrediënten

  • 1 rol verse bladerdeeg
  • 1 losgeklopt ei
  • 200 ml slagroom
  • 4 el suiker
  • 500 gr mascarpone
  • 30 gr kokosrasp
  • fruit: frambozen, aardbeien, blauwe bessen
  • gezeefde poedersuiker voor de garnering
Gang: Dessert
Keuken: Nederlands
Trefwoord: bladerdeeg, rood fruit, zomers
 
Hoe maak je het?

Je kunt natuurlijk ook variëren met het fruit.
Je kunt het mascarpone mengsel al van te voren maken, dat scheelt weer wat tijd.

  • Verwarm de oven voor op 175 graden en haal de bakplaat uit de oven.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Rol het bladerdeeg uit over de bakplaat. Vouw de randjes van het deeg om zodat er een rand ontstaat. Prik gaatjes in de rest van het deeg (maar dus niet in de rand).
    recept plaattaart met fruit bladerdeeg buufenbuuf
  • Besmeer de randen met ei. Wil je ook een gesuikerde rand? Strooi dan nog wat suiker over de randen.  Bak de bodem in 20 minuten goudbruin. Kijk even goed of het bladerdeeg goudbruin is. Zo niet dan nog wat langer in de oven.
  • Laat vervolgens goed afkoelen. Als het bladerdeeg in het midden te veel omhoog is gekomen kun je het wat omlaag duwen met een spatel oid.
  • Roer in een kom de mascarpone een beetje los.
  • Klop de slagroom samen met de suiker goed stijf.
  • Meng de mascarpone, samen met de kokosrasp, voorzichtig door de slagroom.
  • Verdeel het mascarpone mengsel over het bladerdeeg met de bolle kant van een lepel. Dat vind ik zelf altijd goed werken 🙂
  • Leg het fruit erop en bestrooi het met de poedersuiker voor een echt winters effect!

    P.S. Serveer de plaattaart met het fruit wel zo snel mogelijk , want anders wordt  het bladerdeeg zacht, nat en dat is echt zonde!
    Je kunt het mascarpone mengsel eventueel 2 dagen van te voren bereiden. 

    Geniet van je vrolijke plaattaart met fruit!


    plaattaart met fruit kerstrecept

Sluiten
Your custom text © Copyright 2020. All rights reserved.
Sluiten