Smashed pavlova met limoncello yoghurt en rode vruchten

1.9K
Smashed pavlova klinkt al goed! En dan de combi met limoncello yoghurt en rode vruchten is helemaal lekker… Er gaat even wat tijd zitten in het wachten, maar het is een makkelijk toetje om te maken. Een mooi, makkelijk en vooral lekker toetje, wat wil je nog meer deze kerst?
Goed om te weten: Pavlova kun je eerder maken en bewaren in een luchtdichte trommel. Limoncello kun je eventueel weglaten en vervangen door limoensap

Smashed pavlova met limoncello yoghurt en rode vruchten

Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 2 uur 30 minuten

Ingrediënten

 • 4 eieren
 • 200 gram suiker
 • 2 theelepels maizena
 • 2 theelepels azijn
 • 1 vanillestokje
 • 1 limoen
 • 1 doosje frambozen
 • 1 doosje blauwe bessen
 • 200 gram Griekse yoghurt
 • 4 el limoncello
 • poedersuiker, gezeefd voor de garnering

Optioneel

 • diepvries of verse rode vruchten voor de saus
Gang: Dessert
Keuken: Zoet
Trefwoord: dessert, limoncello, pavlova, rode vruchten
 
Hoe maak je smashed pavlova met limoncello yoghurt en rode vruchten?

Als eerste verwarm je de oven voor op 120 graden en haal de bakplaat uit de oven. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Je kunt de vorm van de schaal waarin je de pavlova gaat opdienen aftekenen op het bakpapier, zodat je het eiwitmengsel daar binnen kunt verdelen.

Hierna meng de azijn met de maïzena. Splits de eieren zodat je vier eiwitten overhoudt. Hier zie je hoe je dat kunt doen.

Ontvet vervolgens een kom met wat citroen en maak de kom droog met keukenpapier. Voor het stijfkloppen van het eiwit is het noodzakelijk dat de kom vetvrij is! Even extra aandacht aan besteden dus 🙂

Klop het eiwit luchtig met een mixer of keukenmachine. Voeg dan tijdens het mixen beetje bij beetje de suiker toe aan het eiwit en blijf mixen totdat er stevige pieken in het eiwit ontstaan. Kun je even checken door de kom op z’n kop te houden. Als het eiwit er niet uitvalt zit je goed. Mix dan de maïzena/ azijn er door. Je kan nu het eiwit mengsel over de bakplaat verdelen en zet voor ongeveer 2,5 uur in de oven.

Meng ondertussen de yoghurt met de limoncello en het vanillestokje en zet het in de koelkast

Maak met ongeveer de helft van de blauwe bessen en frambozen een sausje door het in een steelpannetje op te zetten met 50 ml water en 50 gram suiker en wat limoensap. Je zou hier ook bevroren rode vruchten voor kunnen gebruiken. Laat dit ongeveer een kwartiertje koken. Zeef het dan even zodat je een mooi heldere saus overhoudt (mijn zeef was ik kwijt, vandaar dat je op de foto geen mooi helder sausje ziet 😉

Als de pavlova klaar is zet je de oven op een kier en laat je de pavlova helemaal afkoelen. Als het afgekoeld is haal je het uit de oven en leg je het in de schaal die je gaat gebruiken. Nu gaan we de pavlova vullen, het is het lekkerste als je dit doet vlak voordat je het gaat eten omdat de pavlova anders zompig wordt.

Nu komt het leukste gedeelte… Pak een lepel en smash de pavlova! Vul de pavlova op met de limoncello yoghurt en verdeel het fruit erover. Druppel er wat van de saus overheen of laat iedereen dit zelf naar smaak doen.

Bestrooi het met de poedersuiker voor een echt winters effect!

En nu de show stelen met je mooie toetje!

               

Praat mee

Reacties zijn niet (meer) mogelijk.

Sluiten
Your custom text © Copyright 2020. All rights reserved.
Sluiten