Baksels, Laatste post
Leave a comment

Gevulde speculaaskoek

Print
gevulde speculaaskoek

Lekker! Sinterklaas is weer in het land, dus de gevulde speculaas kan niet achterblijven! Een lekker en eenvoudig recept om thuis te maken.
Hieronder niet zo’n healthy recept, maar ach..soms mag dat wel!


Wat heb je nodig voor 8 a 9 koeken?

  • 300 gram amandelspijs
  • 250 gram bloem
  • 150 gram basterdsuiker
  • 2 a 3 eetlepels speculaaskruiden
  • mespunt zout
  • 150 koude boter
  • 1 eetlepel melk
  • 1 eierdooier
  • 2 eieren
  • zakje amanden, hele of snippers

Hoe maak je het?

Meng in een kom de bloem, suiker, speculaaskruiden en een mespunt zout. Voeg vervolgens de koude boter in klein stukjes toe.  Meng er  de eierdooier en 1 eetlepel melk door en kneed vervolgens tot 1 massa. Maak er een bal van, wikkel het in huishoudfolie en laat dit een uurtje rusten in de koelkast.

Verwarm de oven voor op 175 graden.

Bestuif het aanrecht met een beetje bloem en rol het deeg uit met een deegroller tot het ongeveer 1/5 cm dik is. Steek er rondjes uit van ongeveer 8 cm doorsnede. Zelf heb ik een glas gebruikt, ging prima!  Steek er zoveel mogelijk uit en kneed het deeg kort opnieuw en rol vervolgens weer uit. Zo moet je 16 of 18 plakjes krijgen voor 8 of 9 koeken.

gevulde speculaaskoeken

Doe het amandelspijs in een kommetje en roer/prak het ei erdoor.  Het moet lekker smeuïg worden! Vorm 8 of 9 balletjes, net hoeveel koeken je hebt! Je hoeft niet perse alles te gebruiken. Druk het spijs een beetje plat en dek af met de overige rondjes. Druk met je handpalm een beetje aan en druk de zijkanten dicht met een vork. Het kan een beetje scheuren, maar dat is niet erg!

ncenter" src="http://www.buuf-buuf.nl/wp-content/uploads/2015/11/gevulde-speculaaskoeken3.png" alt="gevulde speculaaskoeken" width="504" height="335" />

Gebruik nog een ei om de koeken te bestrijken en decoreer de amandelen op de koeken.

Laat dit 25 minuten in de oven gaar worden.

Geniet van deze heerlijke gevulde speculaaskoek!

gevulde-speculaaskoeken2

Deel dit recept: