Zelfgemaakte pitabroodjes met avocado, gerookte kip en balsamicosiroop

2.2K

Heb je weleens genoeg van je pitabroodje met shoarma? Snappen wij helemaal, want dat hebben wij namelijk ook ;). Je kan eindeloos variëren met pitabroodjes en dat hebben wij dus ook gedaan. Wij hebben voor jou een variant met lekker veel gezonde groente en gerookte kip; een zelfgemaakte pitabroodjes met avocado, gerookte kip en balsamicosiroop. Een hele lekkere combinatie en verrassende smaak!
Klik hier voor het recept voor de verse zelfgemaakte pitabroodjes  Die zijn echt hemels! Zoveel beter dan de pitabroodjes uit de winkel en zooooveel verser!

[siteorigin_widget class=”SiteOrigin_Widget_Image_Widget”]

bestekhoofdgerecht • 4 broodjes •  bereiden 10 min+ verse broodjes 2 uur•

-4 zelfgemaakte pitabroodjes, zie hier het recept
-1 of 2 avocado’s (2 als je van extra veel avocado houdt)
-handje rucola
-handje cherrytomaatjes
-1 stuk gerookte kip (150 a 200 gr)
-fetakaas, verkruimeld
-1/2 rode ui fijngesnipperd
-balsamicosiroop
-peper en zout

De zelfgemaakte pitabroodjes moeten 1,5 uur rijzen, dus het is verstandig om deze eerder te maken! Trek er zo’n 2 uur voor uit voordat je broodjes helemaal klaar en gebakken zijn.

Maak eerst de ingrediënten klaar die in het pitabroodje komen.
Snipper de halve ui en prak de avocado fijn totdat je een mousse/spread hebt net zoals bij guacamole. Voeg de gesnipperde ui toe aan de avocado. Doe dit beetje bij beetje, want de grootte van elke ui verschilt en misschien vindt je een halve ui wel teveel. Voeg peper en zout naar smaak toe.

Halveer de cherrytomaatjes en snijd de gerookte kip in plakjes. Was eventueel als het nog nodig is de rucola schoon en je bent klaar. De feta kun je boven het broodje verkruimelen.

Bak de pitabroodjes.. De binnenkant van het broodje smeer je eerst met de avocadospread in en vervolgens kun je de broodjes vullen met de ingrediënten.

Het is een makkelijk recept met veel gezonde en frisse ingrediënten. Geniet van je zelfgemaakte pitabroodjes met avocado, gerookte kip en balsamicosiroop!

Sluiten
Your custom text © Copyright 2020. All rights reserved.
Sluiten