Hoofdgerecht, Laatste post, Zonder pakjes en zakjes
Leave a comment

Zelfgemaakte spinaziewraps met paprika en biefstukreepjes

zelfgemaakte-spinaziewraps-met-paprika-en-biefstukreepjes

bestekdiner • 2 personen/6 stuks  •   45 minuten •  makkelijk/zonder pakjes en zakjes

wraps:
-225 gr bloem
-1/2 tl bakpoeder
- 1/2 tl zout
- 60 gram diepvriesspinazie, ontdooid
- 50 ml zonnebloemolie

vulling:
-100 gr ijsbergsla, klein zakje
-300 gr biefstukreepjes
-handje cherrytomaatjes, gehalveerd
- 1 ui, gesnipperd
-1 paprika, in blokjes
-200 ml zure room
-handje geraspte kaas
-kant-en-klare of zelfgemaakte salsasaus, zie recept

Meng de bloem met het zout en bakpoeder in een kom.

Doe de spinazie in een steelpannetje en laat dit rustig ontdooien op laag vuur. Vervolgens meng je dit met 85 ml warm water totdat je een papje hebt. Voeg nu dit papje toe aan de bloem samen met de zonnebloemolie en kneed met je handen tot een soepel deeg. Het zou niet moeten plakken. Als het nog wel erg plakt, voeg dan nog wat bloem toe. Vorm er een mooie bal van en laat het voor 15 minuten rusten.

Ondertussen kun je de biefstuk, ui, paprika en tomaatjes snijden. Vet ook alvast de ovenschaal in.

Bestuif nu je aanrecht of een houten snijplank met wat bloem. Maak van de deegbal 6 kleine balletjes. Rol met een deegroller de balletjes uit tot een wrap van ongeveer 20 cm.

Bak nu de ui en paprika in een pan en als dat bijna goed is kun je de biefstukreepjes erbij doen. Die moeten echt maar heel even in de pan! Ze garen ook nog na als je het vuur uit hebt gezet, dus even goed opletten dat alleen de buitenkant kort aangebakken is en daarna het vuur uitzetten. Het is zo zonde als biefstuk te gaar is!

In een andere pan kun je nu de wraps 1 voor 1 bakken op middelhoog vuur. Leg de wrap zonder olie in de pan en wacht totdat de wrap bruin kleurt. Als de randjes bruin worden kun je de wrap uit de pan halen. Leg het op een bord en besmeer het met een beetje zure room. Hierop wat sla, het biefstukmengsel en sla vervolgens eerst de onderkant om en dan de zijkanten. Prik er een sateprikker in zodat de wrap goed bij elkaar blijft. Je hebt nu een soort envelopje met de vulling erin. Leg de wrap in een ovenschaal. Bak en beleg nu ook de andere wraps met de vulling en leg ze zo stuk voor stuk in de ovenschaal.  Bestrijk de spinaziewraps met wat zure room, bestrooi met kaas, leg de tomaatjes erbij en zet de wraps nog even in de oven voor 10 a 15 minuten totdat de kaas gesmolten is.

Haal de zelfgemaakte spinaziewraps met paprika en biefstukreepjes uit de oven en serveer het met wat lekkere zelfgemaakte salsasaus! Eet smakelijk!

Deel dit recept:
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.