Date jij? Hier lees je tips en ideeën over activiteiten om te doen!

1.4K
[siteorigin_widget class=”SiteOrigin_Widget_Image_Widget”]

Daten op een druilerige dag: leuke tips en ideeën

Een date in de buitenlucht is natuurlijk hartstikke leuk, maar helaas hebben we in ons koude kikkerlandje nogal vaak te maken met slecht weer. Heb je een date op de planning staan, maar valt het weer vies tegen? Er is alsnog genoeg te doen! Dit zijn onze tips en ideeën voor een leuke date bij slecht weer.

Date in de middag: koffiemoment

Ga je in de middag daten? Maak er dan een gezellig koffiemoment van samen. Koffie is immers een echte opkikker: dat maakt het tot een gezellige date. Ga naar een leuke koffiezaak, of maak thuis een lekkere kop koffie. Uiteraard is het wel zaak om de favoriete koffiesmaak van je date te achterhalen. En met koffie van een geliefd merk zit je sowieso goed. Denk aan de koffie van Douwe Egberts. Daar kun je altijd een overheerlijk kopje mee zetten. Ga voor een standaard kop koffie, of pak juist meer uit met een cappuccino of latte macchiato. Met de juiste koffiebonen in huis valt een lekkere kop koffie hoe dan ook in de smaak.

Bordspelletjes spelen

Goed, het kopje koffie staat op tafel. Dan is het natuurlijk wel leuk om iets te gaan doen! Een ideale keuze: ga gezellig bordspellen spelen. Dat is een heerlijke bezigheid bij slecht weer. Sterker nog, het lijkt wel alsof het spelen van spelletjes nog gezelliger is als de regen tegen het raam tikt. Bepaal samen of jullie liever snelle en grappige spellen spelen, of juist spellen die langer duren en waarbij bijvoorbeeld strategie een grote rol speelt. Het is tevens een aanrader om dit af te wisselen!

Elkaar vragen stellen

Wil je elkaar echt wat beter leren kennen? Dan kun je aan je date voorstellen om een vragenspel te doen. Schrijf allebei verschillende vragen op, gericht op onderwerpen waarover jullie nog niet veel van elkaar weten. Dit kunnen jullie zelf bedenken, maar op het internet zijn er ook verschillende vragenlijsten te vinden. Het is heel interessant om hiermee aan de slag te gaan – of jullie elkaar nu al wat langer kennen of juist nog maar net. Weet je bijvoorbeeld al wat voor jeugd je date heeft gehad? En hoe zijn of haar ideale vakantie eruitziet? Om maar wat voorbeelden te noemen!

Samen koken

Als jullie allebei van koken houden, is het leuk om hiermee aan de slag te gaan. Dit doe je immers ook binnenshuis, en is meteen een actieve date. Jullie kunnen zelfs samen de boodschappen gaan doen, om het plaatje compleet te maken. Bedenk een gerecht dat leuk is om met z’n tweeën te bereiden, en dat jullie uiteraard allebei lekker vinden om vervolgens op te eten.

Culturele activiteit doen

Tot slot kunnen jullie denken aan een culturele activiteit bij slecht weer. Deze activiteiten zijn vaak binnen: zo blijven jullie gewoon droog. Er zijn allerlei opties om uit te kiezen: het is maar net wat jullie leuk vinden. Bezoek een museum, pak een concert of ga naar het theater!

Ga jij ervoor om samen te koken? Kijk dan eens bij het recept voor bloemkool met kippendij en mangochutney of pasta met gamba’s en spek in een romige citroen-knoflooksaus!

Sluiten
Your custom text © Copyright 2020. All rights reserved.
Sluiten