Pumpkin spice & everything nice! Dit heb je nodig voor een herfst latte

705
Pumpkin spice & everything nice

Pumpkin gaat hand in hand met spice! Het is herfst en dat wil zeggen dat het tijd is voor cosiness, comfortfood en lekkere warme drankjes. En wat smaakt er beter bij het vallen van de bladeren dan, jawel, een Pumpkin Spice Latte! Ze vliegen je vooral dit seizoen om de oren. Jep, de hype is real! In fact, ik drink er op dit eigenste moment eentje in een plaatselijke koffiebar. Wil je alles weten over de Pumpkin Spice latte? Perfect, want dat is precies waar deze blog over gaat.

What’s in a name? 

Pumpkin Spice, het klinkt misschien gezond, maar dat is het allerminst. Het is echt een verwennerij. Deze herfst dagelijks een Pumpkin Spice naar binnen werken, ‘koekje dabei’? Het is niet aangeraden. Laat je dus niet misleiden door de misvatting “er zit pompoen in, dus het zal wel gezond zijn,” think again want in het overheerlijke zoete goedje zitten gemiddeld zo’n 300 calorieën en bestaat voor bijna de helft uit… suiker! Niet voor elke dag dus, maar af en toe om te genieten, als het even mag? 🙂

De trend van Pumpkin Spice

De herfst kan pas écht beginnen als je je eerste Pumpkin Spice hebt gedronken. Het startsein van het gezelligste seizoen van het jaar. In de herfst draait het allemaal om zelfzorg, gezelligheid en liefde en laat dat nu net zijn wat de Pumpkin Spice jou kan bieden. 

Hét koffiedrankje van het moment is hyper populair, dus waarom probeer je het niet eens? Uiteraard kwam het overwaaien vanuit Amerika, what else? Starbucks introduceerde het op de Europese markt en de rest is geschiedenis. Het sloeg werkelijk in als een bom. Tegenwoordig vind je het hier in zowat in elke koffiebar, maar er is – zoals met alles – wel kwaliteitsverschil, zomaar eender waar op goed geluk een Pumpkin Spice bestellen, ik zou het niet doen, zoals dat overigens geldt voor koffie in het algemeen. Want, écht niet elke tent serveert lekkere koffie en een slappe Pumpkin Spice, daar zit werkelijk niemand op te wachten. 

Zelf Pumpkin Spice latte maken

Wat je zelf doet, doe je beter. Dus laten we eens kijken wat er nu precies in jouw favoriete drankje van het moment zit! Laten we beginnen met de basis: pompoenpuree. Dan koffie, natuurlijk. Eender welke koffie? Nope. Jij kiest voor kwaliteit. Wil je the real thing zo goed mogelijk nabootsen? Neem dan de Starbuck nespresso cups. Maar ook de l’or capsules komen goed in de buurt. 1 espresso en 200 ml (haver)melk? Check! Voeg dan nog toe: een ‘secret pumpkin spice mix’ van kaneel, gemberpoeder, nootmuskaat en piment. Eventueel een extra: vanille-extract of witte chocolade vlokken. Enjoy, darling!

Ben jij op zoek naar iets lekkers voor bij de koffie? Maak dan eens deze blondies met witte chocolade, framboos en blauwe bes of pecannoten-karameltaart met chocolade!

Sluiten
Your custom text © Copyright 2020. All rights reserved.
Sluiten