Baksels, Laatste post
Leave a comment

Blondies met witte chocolade, framboos en blauwe bes

Blondies! Heb je daar weleens van gehoord?  Dat is een brownie, maar dan met witte chocolade! Dit is dus het blonde zusje van de brownie. Blondies zijn zoet, slecht en dragen niet bij aan een gezond dieet. Dus als je op de gezonde toer bent, dan kun je dit recept beter even overslaan;).

 

Blondies met witte chocolade framboos en blauwe bes

bestekBaksels  •  8/ 16 stuks  •  10 min bereiden/ 30 minuten oven •  Makkelijk en snel

  • 225 gr roomboter
  • 350 gr lichte basterdsuiker
  • 275 gr bloem
  • 2 zakjes vanillesuiker (2 x 8gr)
  • 2 eieren
  • 1 reep witte chocolade, fijngehakt (100gr)
  • snufje zout
  • diepvriesfruit framboos en blauwe bes of andere combinatie

Bewaar de blondies in plastic of in een trommeltje, ze kunnen zowel in de koelkast als op kamertemperatuur bewaard worden voor zo’n 3 dagen en je kunt ze ook invriezen en elke keer een blokje eruit halen.

Verwarm de oven voor op 200 graden. Ik gebruik bij dit recept boven- en onderwarmte.
Bekleed een ovenschaal met bakpapier, in dit geval heb ik een schaal van 20x30 gebruikt. Kijk even wat je in huis hebt, want niet iedereen heeft zon ovenschaal. Een vierkant bakblik kan ook, als het maar niet groter is dan de maat hierboven, want dan worden ze erg plat.

Smelt de roomboter op laag vuur in een steelpannetje. Als de boter gesmolten is giet je dit in de kom. Je voegt ook de lichte basterdsuiker toe en mix het tot 1 geheel. Voeg de 2 eieren 1 voor 1 toe. Zelf doe ik het eerst altijd in een klein schaaltje, want als er een stukje schaal in het beslag komt, dan kun je 'm waarschijnlijk niet meer terugvinden ;).

Voeg nu de 2 vanillezakjes toe en mix dit op een hogere stand voor zo'n 2 minuten. Voeg de bloem en een snufje zout toe en mix het nog even kort op hoge stand.

Nu kun je het fruit toevoegen. Deze kun je gewoon bevroren door het beslag roeren. Wel voorzichtig roeren! Ook de gehakte chocolade kun je er nu doorheen roeren.

Giet het beslag in de met bakpapier bekleedde ovenschaal en zet het voor zo'n 30 minuten in de voorverwarmde oven.

Blondies met witte chocolade framboos en blauwe bes ovenDe bovenkant moet er krokant uitzien. Omdat de blondie hier net uit de oven komt is het nog wel zacht, maar bij het afkoelen zal het weer harder worden.

Laat het in de vorm helemaal afkoelen voordat je het gaat eten. Het moet toch echt wel een paar uur afkoelen. Het is zoveel minder lekker als je het te snel gaat eten! Bij het afkoelen zal de witte chocolade weer opstijven. Zelf zet ik het na het afkoelen en in blokjes snijden in de koelkast of doe ik het in de vriezer. Je kunt het ook gewoon op kamertemperatuur bewaren voor zon 3 dagen in een afgesloten bakje.

Eet smakelijk!

Blondies met witte chocolade framboos en blauwe bes2

Deel dit recept:
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.