Latest Posts

Pulled Chicken wraps met zelfgemaakte bbqsaus

Pulled chicken wraps met zelfgemaakte bbq saus

 

Deze pulled chicken wraps met zelfgemaakte bbq saus zijn verrassend lekker en vullend! De kip is heerlijk mals en de coleslaw maakt het lekker fris! Dit recept is makkelijk te maken en veel sneller klaar dan de pulled pork versie ;). Fijn toch!

Het vergt wel even wat timing. Eerst de kip koken, ondertussen de bbq saus maken en een half uur laten pruttelen en ondertussen ook nog eens de coleslaw maken. Voorbereiding is zeker het halve werk!

Sinds een tijdje ook grote fan van de groenten tortilla's van No Fairytales. Je kunt kiezen uit de smaken paprika, wortel en bieten. Een goed alternatief voor de "gewone" tortilla's. Ze zijn echt ZOVEEL lekkerder! Ze bestaan voor 45% uit groenten, dus er zitten minder calorieën in! Zijn wat dunner en daar houden wij juist van en qua smaak is het meer een heel licht vleugje wortel, paprika of biet en daardoor kun je het dus juist voor elk gerecht gebruiken waar wraps voor nodig zijn! Je kunt de groente tortilla's vinden in het koelschap tussen de groenten in diverse supermarkten!

Koolhydraatarme ovenschotel met tomaat, mozzarella en courgette

 

bestek Hoofdgerecht • 3 personen  •   totaal 30 a 40 min: 20 min pulled chicken/ 30 min bbq saus/10 min coleslaw

Pulled chicken:
-6 kippendijen
-1 liter kippenboullion
-zelfgemaakte bbqsaus, klik hier voor recept
-wraps, bijv wortelwraps van Nofairytails

Coleslaw:
-150 geraspte wortel julienne
-150 gr witte kool of rode kool, fijngesneden
-half rood uitje of klein sjalotje, fijngesneden
-scheutje citroensap
-2 el Yofresh
- 2 volle el Griekse yoghurt
- 1 tl mosterd
-zout en peper

optioneel:
-paar takjes platte peterselie, fijngehakt
-snuf chilivlokken

Maak de kippendijen schoon en kook de kippendijen ongeveer 10 minuten in de kippenbouillon.

Maak ondertussen de bbq saus en de coleslaw klaar. Het recept voor de zelfgemaakte bbq saus kun je vinden bij de ingrediëntenlijst.  Meng voor de coleslaw de Yofresh, Griekse yoghurt, citroensap en de mosterd in een kom. Voeg vervolgens de geraspte wortel, rode of witte kool en de ui toe. Voeg eventueel ook wat fijngehakte peterselie toe en roer het door elkaar. Breng op smaak met peper en zout. Wil je toch een wat "nattere" coleslaw, voeg dan wat Yofresh of Griekse yoghurt toe. En dan naar smaak ook weer wat mosterd en peper en zout.

Haal nu de kippendijen uit de bouillon en laat ze afkoelen.Wanneer de kip afgekoeld is pluk je al het vlees in kleine stukjes. Dit kun je met je vingers doen of met twee vorken.

Verwarm de geplukte kip samen met de bbq-saus heel even in een klein pannetje, zodat de saus helemaal om de kip gaat zitten en lekker sappig wordt.

Verwarm de groente tortilla's even in de magnetron of koekenpan.
Schep de pulled chicken op de tortilla's en leg daarop wat van de coleslaw.

Vouw dicht en geniet van je pulled chicken wrap en zelfgemaakte bbq saus!

Heb je nog wat coleslaw en pulled chicken over? Lekker om de volgende dag op een broodje te doen!

Eet smakelijk!

Deel dit recept:

Zalmfilet met groenten en (zoete) aardappel uit de oven

 
Zalmfilet met groenten en (zoete) aardappel uit de oven

Ik ben dol op ovenschotels! Ten eerste omdat je lekker alles in 1 ovenschotel kan doen zonder  teveel pannen op het fornuis. Vaak weinig voorbereiding en veel variatie mogelijk. Daarnaast vind ik het altijd wel lekker dat je in de tijd dat de schotel in de oven moet lekker de keuken weer even kunt opruimen zodat je dat na het eten niet nog eens hoeft te doen.
Zalm is een grote favoriet bij ons. Wij maken geregeld lekkere gerechten met zalmfilet, gerookte zalm, zalmsnippers.. nou ja als het woordje zalm erin zit is het sowieso goed!  Dit keer heerlijke zalmfilet met groenten en (zoete) aardappel uit de oven! Dit gerecht is ook weer te combineren met zoete aardappel en normale aardappel. Perfect voor als de één koolhydraatarm wilt eten en de ander niet. Lees hieronder hoe je dit gezonde gerecht maakt!

Koolhydraatarme ovenschotel met tomaat, mozzarella en courgette

 

bestek Hoofdgerecht koolhydraatarm • 2 personen  •   5 min voorbereiden/ 30 min oven

-olijfolie
-2 stukken zalmfilet
-1 a 2 el oregano, gedroogd
-1 flinke zoete aardappel, in niet al te dikke schijfjes
-1 zak verse of voorgekookte aardappelschijfjes(450 gr)
-1 pakje groene asperges (200 gr)
- 1 courgette, door de midden en in plakjes
- 1 paprika, in grove stukken
-1 flinke rode ui, in grove stukken
- 1 flinke knoflook, in dunne schijfjes
-2 handjes cherrytomaten
- 1 pak spekjes (ca. 125 gr)
- 1 citroen
-peper en zout

-flinke braadslee of ovenschaal

Hoe maken we de zalmfilet met groenten en (zoete) aardappel uit de oven

 

Ten eerste verwarmen we de oven op 200 graden (boven en- onderwarmte).
Maak de zoete aardappel schoon en snijd in dunne schijfjes. Leg vervolgens aan één kant van de braadslee of ovenschaal de zoete aardappelschijfjes en aan de andere kant de gewone aardappelschijfjes. Besprenkel met wat olijfolie, strooi wat oregano erover en wat peper en zout.
Bak de aardappels voor zo'n 15 minuten in de voorverwarmde oven.

Haal na 15 minuten de braadslee uit de oven. De oven zet je nu op 200 graden. Leg de overige ingrediënten(asperge, paprika, ui, tomaat, knoflook en courgette) ook in de braadslee.  Leg als laatste de zalmfilet op het bedje van groenten. Besprenkel het geheel nog met wat olijfolie en breng de groenten en zalm nog een beetje op smaak met peper en zout en leg vervolgens twee dunne plakjes citroen op de zalm. De citroen geeft de zalm een frisse smaak.

Zet de braadslee vervolgens voor ongeveer 30 minuten in de oven. Na 15 minuten haal je de zalmfilets eruit en zet je deze even apart buiten de oven. Deze zijn meestal na 15 minuten wel gaar. Heb je hele dikke grote zalmfilets? Zet ze dan voor 20 minuten in de oven. Ze mogen ook best een beetje rosé zijn! Laat de groenten nog even goed gaar worden en een paar minuten voordat groenten goed zijn, leg je de zalmfilet nog even terug in de braadslee zodat ze weer een beetje warm kunnen worden.

Ten slotte bak je ondertussen de spekjes krokant in een pannetje. Laat ze op een keukenpapiertje uitlekken. Voeg deze spekjes bij de ovenschaal en de zalmfilet met groenten en (zoete) aardappel is klaar!

Geniet van je gezonde ovenschotel!
Deel dit recept:
buufenbuuf koolhydraatarme mexicaanse courgette wraps met kip

Koolhydraatarme Mexicaanse courgette wraps met kip

 

Deze koolhydraatarme courgette wraps zijn verrassend lekker en vullend! Ik vind het belangrijk dat de mannen hier thuis gewoon wel koolhydraten kunnen eten, dus ik pas mijn gerechten zoveel mogelijk aan.
Bij dit gerecht maak je in principe gewoon de saus klaar en vervolgens maak je dus wraps met saus en courgette wraps met saus. Je kunt de ovenschotels tegelijk in de oven zetten en dus ook gezellig samen eten. Geen moeilijk gedoe en allemaal tevreden.  Kijk wel eerst even of er twee ovenschalen goed naast elkaar in de oven passen!

Lees hieronder hoe wij dit gerecht maken!

Koolhydraatarme ovenschotel met tomaat, mozzarella en courgette

 

bestek Hoofdgerecht • 3 personen  •   20 min voorbereiden/ 10 min oven

- 1 courgette, in plakken (dit is voor 1 persoon, neem 2 courgettes voor 2 a 3 personen)
- 1 pak tortilla wraps voor de koolhydraatliefhebbers (deze zijn niet nodig als je alleen maar wraps met courgette maakt)
- 300 gr kipfilet, gekookt
- 1 rode ui, fijngesnipperd
- 2 tenen knoflook, fijngehakt
- 2 paprika's, in blokjes
- half blikje mais, uitgelekt (mag ook een heel blikje als je ervan houdt)
- 125 ml zure room
- 1 el zelfgemaakte tacokruiden of uit een zakje
- 500 ml passata

-optioneel: handje verse basilicum
-optioneel: handje geroosterde pijnboompitten

-peper en zout
-olijfolie

-kleine ovenschaal +/- 15 x 20 cm
-kaasschaaf, mandoline

Koolhydraatarme Mexicaanse courgette wraps met kip

Pak eerst twee ovenschalen die naast elkaar in de oven kunnen. Je krijgt uiteindelijk dus een kleine ovenschaal met de courgette wraps en een middelgrote/grote ovenschaal met de standaard tortilla wraps. Verwarm nu de oven voor op 220 graden.

Vet de ovenschalen in.

Kook de kip in een pan met water voor ongeveer 15 minuten.

Snijd plakken van de courgette. Dit kun je doen met een kaasschaaf of mandoline.

Giet 1 el olijfolie in een grote pan en fruit hierin de ui en knoflook. Voeg na een paar minuten de paprika en de mais toe.

Haal na 15 minuten de kip uit de pan en dep 'm een beetje droog. Pak twee vorken en trek de kip uit elkaar in kleine stukjes. Voeg de stukjes kip en tomatensaus toe aan de pan. Voeg de tacokruiden, peper en zout toe en roer even door.  Proef even of je het kruidig genoeg vindt, smaken verschillen! Voeg eventueel nog wat tacokruiden toe.

Leg 3 plakken overlappend naast elkaar en schep wat vulling op de courgette. Rol op, leg in de ovenschaal en zet eventueel vast met een satéprikker. Als je er drie of vier gemaakt hebt dan schep je nog wat tomatensaus over de wraps en vervolgens strooi je nog wat geraspte kaas  over de courgette wraps en strooi eventueel nog wat geroosterde pijnboompitjes over de wraps.

Schep ook de vulling in de tortilla wraps en doe de wraps in een ovenschaal. Strooi hier ook wat geraspte kaas overheen.

Zet de ovenschalen voor ongeveer 10 minuten in de oven totdat de kaas gesmolten is.

Maak de courgette wraps af door er wat toefjes zure room op te scheppen. Garneer met wat blaadjes basilicum.

Eet smakelijk!

Deel dit recept:
buufenbuuf tiramisu met aardbeien en blauwe bessen aardbeientiramisu toetje makkelijk recept taart5

Zomerse tiramisu met aardbeien en blauwe bessen

 

Deze zomerse tiramisu met aardbeien en blauwe bessen kun je toch niet weigeren? Het toetje is heel makkelijk te maken en het is een feestje om te serveren. Leuk om te maken voor een feestje of gewoon lekker voor jezelf! Verwennen moet af en toe ook! Er zit geen alcohol in, dus kinderen kunnen ook meepeuzelen. Bekijk hieronder het recept voor de zomerse tiramisu met aardbeien en blauwe bessen.

Tiramisu met aardbeien en blauwe bessen

 

bestekToetje/taart • 1 schaal  •   30 min bereiden/ 2 uur opstijven

-400 gr aardbeien
-bakje blauwe bessen
-1 pak lange vingers
-50 gr witte basterdsuiker
-120 ml sinaasappelsap
-250 gr mascarpone
-250 ml slagroom

kleine ovenschaal

buufenbuuf tiramisu met aardbeien en blauwe bessen aardbeientiramisu toetje makkelijk recept taart

buufenbuuf tiramisu met aardbeien en blauwe bessen aardbeientiramisu toetje makkelijk recept taart1

buufenbuuf tiramisu met aardbeien en blauwe bessen aardbeientiramisu toetje makkelijk recept taart2

buufenbuuf tiramisu met aardbeien en blauwe bessen aardbeientiramisu toetje makkelijk recept taart2

Zomerse tiramisu met aardbeien en blauwe bessen

Was de aardbeien en laat ze in een vergiet uitlekken.

Klop de mascarpone los in een kom. Klop de slagroom met de basterdsuiker stijf. Let erop dat je het niet te stijf klopt. Voeg de losgeklopte mascarpone toe aan de slagroom en meng het tot één geheel.

Schenk de sinaasappelsap in een diep bord en doop de lange vingers hierin. Niet te lang in het sap houden, want dan worden ze slap. Bekleed de ovenschaal met de lange vingers.

Verdeel de helft van het slagroom/mascarponemengsel over de lange vingers en smeer het glad.

Daarop komt een laagje aardbeienmoes. Haal de kroontjes van de aardbeien af. Pureer de ongeveer de helft van de aardbeien tot moes met een staafmixer of keukenmachine en smeer dit over het slagroom/mascarponemengsel. Je kunt eventueel ook jam gebruiken.

Vervolgens beginnen we weer opnieuw met de lange vingers. Doop ze in de sinaasappelsap en bekleed de schaal.  Hier komt de andere helft van het slagroom/mascarponemengsel op en als laatste garneer je de aardbeien en bosbessen.  Je kunt de aardbeien en blauwe bessen ook pas op de tiramisu leggen als je het gaat serveren.

Dek de tiramisu af met folie en zet het minimaal 2 uur in de koelkast zodat het kan opstijven. Het liefst nog langer, want dan is het wat steviger geworden.

Strooi bij het serveren nog wat poedersuiker over de tiramisu

Deel dit recept:
koolhydraatarme ovenschotel met tomaat mozzarella en courgette buufenbuuf recept

Koolhydraatarme ovenschotel met tomaat, mozzarella en courgette

 

Deze koolhydraatarme ovenschotel met tomaat, mozzarella en courgette is een perfect bijgerecht. Eenvoudig, smaakvol en gezond! Geen moeilijk gedoe en weinig te bereiden.  Alleen even dertig minuten geduld voor de oven, maar in die tussentijd kun je lekker onderuit op de bank en voetjes omhoog na je werkdag ;). Lees hieronder hoe wij 'm maken!

Koolhydraatarme ovenschotel met tomaat, mozzarella en courgette

 

bestek Bijgerecht •2 personen  •   15 min voorbereiden/ 30 min oven

-2 grote tomaten
-1 courgette
-2 rode uien
-2 bollen mozzarella
-1 el Italiaanse kruiden
-optioneel: handje verse basilicum
-optioneel: handje geroosterde pijnboompitten

-peper en zout
-olijfolie

-kleine ovenschaal +/- 15 x 20 cm

Koolhydraatarme ovenschotel met tomaat, mozzarella en courgette

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Vet een kleine ovenschaal in.

Snijd de tomaat, courgette,ui en mozzarella in dunne plakjes van ongeveer 2 cm.

Zet ze om en om rechtop in de ovenschaal. Als je dat gedaan hebt, dan besprenkel je de groente nog met wat olijfolie en maak het af met wat peper en zout. Je kunt er ook wat Italiaanse kruiden overheen strooien.

Zet de ovenschaal in de oven voor ongeveer 30 minuten. Kijk even of het gaar is, anders nog even wat langer. Elke oven is weer anders!

Rooster in de tussentijd als je dat wil nog wat pijnboompitjes die je er straks overheen strooit.

Je ovenschotel is klaar om te serveren! Garneer het met wat verse basilicum en geniet van je koolhydraatarme ovenschotel met tomaat, mozzarella en courgette!

 

Deel dit recept:
koolhydraatarme bloemkoolschotel met gehakt buufenbuuf recept

Koolhydraatarme bloemkoolschotel met gehakt

 

De laatste tijd eten wij wat lichtere maaltijden en willen we wat meer gezonde (koolhydraatarme) gerechten die goed te combineren zijn met bijvoorbeeld aardappels, rijst of pasta. Zo kreeg ik een bloemkool mee uit mijn vader zijn moestuin en daar wilde ik wat anders mee maken dan gekookte bloemkool met aardappelen en een gehaktbal. Natuurlijk wel lekker op z'n tijd, maar afwisseling is ook lekker!

Zo heb ik deze koolhydraatarme bloemkoolschotel met gehakt in tomatensaus gemaakt. Makkelijk te maken en voedzaam. Voor diegene die geen koolhydraatarm dieet volgen, kun je ook wat krieltjes uit de oven erbij maken. Het recept voor de krieltjes hebben we ook hieronder uitgetikt. 

koolhydraatarme bloemkoolschotel met gehakt buufenbuuf recept

 

bestekHoofdgerecht •4 personen  •   20 min voorbereiden/ 45 min oven

Krieltjes uit de oven:
-500 gr krieltjes in grove blokken gesneden
-halve ui in ringen
-2 teentjes knoflook in dunne schijfjes
-gedroogde of verse tijm
-gedroogde of verse peterselie
-peper en zeezout
-1 el olijfolie

Bloemkoolschotel met gehakt:
-1 middelgrote bloemkool (300 gr)
-500 gr gehakt
-rode ui, fijngesneden
-2 teentjes knoflook, fijngehakt
-1 paprika, kleur naar keuze
-1 handje verse basilicum
-350 gr tomatensaus
- 1 el Italiaanse kruiden
-handje geroosterde pijnboompitjes
-bosui
-geraspte kaas
-1 a 2 el olijfolie
-peper en zout

-2 ovenschalen die tegelijk in de oven passen

Koolhydraatarme bloemkoolschotel met gehakt en krieltjes uit de oven

Verwarm de oven voor op 200 graden en vet de twee ovenschalen in met olijfolie.

Was de krieltjes schoon en snijd ze in grove blokken. Leg ze in de ovenschaal samen met de ui en knoflook en strooi de kruiden erover. Schep het een beetje om zodat de olie en kruiden goed verdeeld worden. Zet de krieltjes nog even apart. De schaal gaat zo tegelijk met de bloemkoolroosjes de oven in.

Maak de bloemkool schoon en verwijder de groenen bladeren. Snijd de bloemkool in kleine roosjes en doe ze in een kom. Voeg de olijfolie, peper en zout toe en schep de bloemkoolroosjes om zodat alles goed verdeeld wordt. Doe ze vervolgens in de ovenschaal.

Zet nu de krieltjes en de bloemkool in de oven. De krieltjes moeten zon 30 a 40 minuten in de oven en de bloemkool voor ongeveer 25 minuten. Halverwege de krieltjes en de bloemkool even omscheppen.

Nu de krieltjes en de bloemkool in de oven staan, kun je beginnen met het gehaktmengsel.
Verhit wat olijfolie in een hapjespan en fruit hierin de ui. Na een minuutje voeg je de fijngehakte knoflook toe. Roer het eventjes om en voeg vervolgens het gehakt en de paprika toe. Bak op middelhoog vuur totdat het gehakt gaar is. Schenk nu de tomatensaus toe, verse basilicum en de Italiaanse kruiden. Zet het vuur iets lager en bak het mengsel een paar minuten totdat het goed warm is.

Haal nu de bloemkool uit de oven en schep het gehaktmengsel op de bloemkoolroosjes. Strooi er wat geraspte kaas overheen en zet de ovenschaal nog even terug in de oven voor ongeveer 10 minuten.

Snijd ondertussen de bosui in ringetjes en bak de pijnboompitjes in een pan totdat ze bruin verkleuren.

De krieltjes en bloemkool kunnen uit de oven.  Strooi de bosui en de pijnboompitjes over de bloemkoolschotel voor de garnering.

Je koolhydraatarme bloemkoolschotel met gehakt is klaar! Lekker met de krieltjes voor de liefhebbers die geen koolhydraatarm dieet volgen ;).

krieltjes uit de oven buufenbuuf recept roseval koolhydraatarme bloemkoolschotel

Deel dit recept:
frappuccino karamel vanille-ijs en slagroom buufenbuuf recept koffie

Frappuccino karamel met vanille-ijs

 

Frappuccino karamel en vanille-ijs wordt ijskoud geserveerd. Daarom is dit een perfect fris zomerdrankje voor de koffieliefhebbers! Ik ben echt fan van de Iced frappé caramel van de MAC Donalds, maar aangezien ik daar niet zo heel veel kom werd het tijd om dit zelf thuis te maken zodat ik het vaker kan maken! Helaas echt een suikerbommetje, maar af en toe mag je best jezelf even verwennen met dit verkoelende drankje. Ook leuk om te maken als je visite krijgt! 

Zelf heb ik geen bijzondere topping erop gedaan, maar je kunt de frappuccino afmaken met bijvoorbeeld kaneel, koekkruimels, hagelslag, koffielikeur, kokosrasp, gekleurde spikkels.. oneindig veel mogelijk!

frappuccino karamel vanille-ijs en slagroom buufenbuuf recept koffie

bestekDrankje •1 stuk  •   15 min

- groot en hoog glas (ik gebruik het POKAL glas van IKEA)
-120 ml afgekoelde espresso
-120 ml volle melk
-2 bolletjes vanille-ijs
-1 zakje vanillesuiker
-(kristal)suiker naar smaak
-karamelsaus
-6 ijsklontjes
- flinke dot slagroom

Om ijs fijn te maken (is niet per se  nodig):
Blender met ice crush of theedoek met deegroller of steelpannetje

ijskoffie karamel gecrushed ijs en slagroom buufenbuuf recept koffie2

Frappuccino karamel met vanille-ijs

Maak 120 ml espresso en laat dit afkoelen.  Meestal duurt dit zo'n 30 minuten.

Voor als je een blender hebt met een ice crush functie:
Ideaal die ice crush functie, dit scheelt je weer wat werk!
Giet de afgekoelde espresso, volle melk en de ijsklontjes in de blender en zet deze op de stand om ijs te crushen. Als de ijsklontjes gecrushed zijn, kun je de bolletjes vanille-ijs, vanillesuiker en eventueel wat kristalsuiker toevoegen naar smaak. Blijf proeven, want smaken verschillen!

Als je geen blender met de ice crush functie hebt:
Dan kun je een theedoek gebruiken en met de deegroller of steelpannetje op de ijsklontjes slaan totdat het kleine stukjes zijn.

Natuurlijk kun je de ijsklontjes ook gewoon heel in het glas doen. Dan hebben we het niet over frappuccino, maar dan is het een ijskoffie.

Vervolgens schenk je wat karamelsiroop in het glas. Het glas scheef houden, draaien en de siroop aan de binnenkant gieten. Zo krijg je een leuk effect in je glas!
Als laatste wat slagroom erop, nog wat karamelsiroop, rietje erin en klaar!

Geniet van je frisse zomerse frappuccino met karamelsaus!

Deel dit recept:
zelf radijsjes inmaken inleggen groenten wecken weckpot tafelzuur conserveren buufenbuuf

Zelf radijsjes inmaken

 

Inleggen, inmaken of wecken wordt al van oudsher gedaan in veel culturen. Inmaken werd veel gedaan voordat de koelkast en diepvries op de markt kwamen, maar nu niet meer noodzakelijk is. Toch is inmaken terug van weggeweest en steeds populairder aan het worden. Dit keer laten wij zien hoe je zelf radijsjes en rode uien inmaakt.

Inleggen is het conserveren (voedsel langer houdbaar maken) van groenten, kruiden, en specerijen in gesloten potten door ze in zuur te bewaren met zout in combinatie met suiker, alcohol of olie.

Ingemaakte radijsjes en uien zijn lekker op een broodje hamburger, in een salade, bij een rijstgerecht of gewoon op een broodje met kaas.

zelf radijsjes inmaken inleggen groenten wecken weckpot tafelzuur conserveren buufenbuuf

bestekBijgerecht •1  grote weckpot  •   30 min

-200 ml appelazijn
-200 ml water
-75 gr kristalsuiker
-20 radijsjes, dun gesneden
-2 rode uien, in ringen
-5 pimentkorrels
-2 tl mosterdzaad

-Steriele pot. Je kunt potten van augurken, zilveruitjes etc ook gebruiken, alleen moet het deksel nog wel goed zijn.  Vervolgens steriliseer je ze door ze in de afwasmachine te wassen of met afwasmiddel af te wassen en dan uit te spoelen met kokend water.

zelf radijsjes inmaken inleggen groenten wecken weckpot tafelzuur conserveren buufenbuuf

Zorg als eerste dat de pot steriel is, anders ontstaat er schimmel. Je kunt een weckpot, jampot of een augurken pot gebruiken. Zorg ervoor dat de deksel niet beschadigd is. Ook goed je handen wassen!

Eerst gaan we de pot of potten steriel maken:
Koken
Kook de (weck)potten, deksels, ringen en klemmen enkele minuten in kokend water. Zorg ervoor dat je voldoende water gebruik, alle onderdelen moeten onder het water liggen. Laat de potten ondersteboven op een schone theedoek goed drogen. Niet zelf afdrogen!
Vaatwasser 
Was de (weck)potten, deksels, ringen en klemmen zo heet mogelijk in de vaatwasser.
Oven
Verwarm de oven voor op 150 graden. Was de potten in heet water eventueel met een sopje en spoel goed af. Zet de potten met de opening naar boven op een bakplaat die schoon is. Bij weckpotten kun je de deksels ook op de bakplaat leggen met de binnenzijde naar boven.  Laat de potten 15 minuten in de oven staan. Haal de potten en deksels uit de oven met een ovenhandschoen en laat ze afkoelen op een schone theedoek.

We gaan nu zelf de radijsjes inmaken!
Doe de dun gesneden radijsjes en de uienringen in de pot.
Breng het water, appelazijn, suiker, pimentkorrels en mosterdzaadjes aan de kook. Roer het goed totdat je ziet dat de suiker helemaal is opgenomen.

Als laatste giet je het mengsel over de radijsjes en de uien en sluit de pot af met een deksel.  Laat het vervolgens afkoelen en zet het dan in de koelkast. Na een dag kun je de radijsjes gebruiken. Je zult zien dat het water helemaal roze is gekleurd!

Je kunt je de ingemaakte radijsjes en rode uien in de pot wel tot een jaar bewaren, mits je goed steriel inmaakt.

 

zelf radijsjes inmaken potten steriel maken weckpot steriel steriliseren oven koken inmaken inleggen

Deel dit recept:
empanadas gehakt mexicaans buufenbuuf recept deeg snack kamado bbq

Empanadas met gehakt

 

Wil je een warme snack maken voor op een verjaardag, feestje of gewoon zomaar? Dan zijn deze empanadas met gehakt zeer geschikt om te maken op de bbq of eventueel ook oven! Erg eenvoudig te maken en het staat snel op tafel! Een topsnack voor grote groepen, omdat je in een keer veel kunt klaarmaken.

Courgetti met tomatensaus en gehakt

besteksnack •10 hapjes •    20 min bereiden/20-25 min oven of bbq

-1 pak hartige taartdeeg (10 plakjes)
-250 gr rundergehakt of half om half (is iets vetter)
-1 kleine rode of oranje paprika, in kleine blokjes
-halve ui, fijngesnipperd
-2 teentjes knoflook, fijngehakt
-2 el tomatenpuree
-half blikje crispy mais
-cheddar cheese
-1/2 el paprikapoeder
-1/2 el komijnpoeder
-1 tl chilivlokken
-ei

De empanadas met gehakt kunnen op de bbq of oven gemaakt worden. Zelf heb ik de empanadas op de bbq gemaakt. Indirect grillen met een pizzasteen of bakplaat en daar een bakpapiertje op. Zorg ervoor dat je die al op hetzelfde formaat hebt geknipt als de pizzasteen voordat je gaat beginnen.

Bak de empanadas voor zo'n 20 tot 25 minuten op 200 graden totdat ze mooi goudbruin zijn.

Haal de plakjes deeg uit de vriezer en leg ze naast elkaar zodat ze kunnen ontdooien.
Rul het gehakt in de pan en voeg de ui en knoflook toe. Bak dit 1 a 2 minuten totdat de ui glazig is. Voeg nu de paprikablokjes, mais, tomatenpuree en kruiden toe. Bak het op laag vuur. Kijk even hoe het gehaktmengsel eruit ziet. Is het nog wat droog? Voeg dan 1 of 2 el water toe. Proef even of je de smaak goed vindt! Anders nog wat kruiden toevoegen.

De plakjes deeg zijn als het goed is nu ontdooid. Steek er rondjes uit met een kommetje of een groot glas die bijna net zo groot is als een plakje deeg. Leg stukjes cheddar cheese aan een kant van het rondje onderop , maar laat de randen vrij. Ik had zelf stukjes cheddar cheese bovenop   de vulling gelegd, maar met het omvouwen van het deeg bleek dit niet echt de meest handige manier;).  Op de cheddar cheese schep je wat vulling. Hou ook weer de randen vrij, want we moeten de randen straks nog aandrukken met een vork. Dus meer de hoogte in met de vulling :).  Klap nu het deegrondje dicht en druk de randen aan met een vork.
Bestrijk de empanadas met wat geklutst ei voor een mooi korstje.

Leg de empanadas op de pizzasteen met bakpapier. Bak ze zo'n 20 a 25 minuten totdat ze een mooi goudbruin korstje hebben.

Serveer met wat chilisaus, lekkere combinatie!

empanadas gehakt mexicaans buufenbuuf recept deeg snack kamado bbq8

 

 

Deel dit recept:
Zalmfilet met spinazie en champignons in knoflookroomsaus

Zalmfilet in romige knoflooksaus met spinazie en champignons

 

Een perfect gerecht die je goed kunt combineren. Deze romige knoflooksaus met zalmfilet kun je zowel koolhydraatarm,met pasta (tagliatelle) of met rijst eten. Voor ieder wat wils en wedden dat ze er allemaal van smullen? Een snel en makkelijk recept, dus ook prima doordeweeks te maken.

Wil je meer recepten zien die geschikt zijn voor een koolhydraatarm of koolhydraatbeperkt dieet? Kijk dan hier.

Bekijk hieronder snel het recept van de zalmfilet in romige knoflooksaus met spinazie en champignons!

bestekhoofdgerecht • 2 a 3 personen •    30 min bereiden

Courgetti met tomatensaus en gehakt

-2 zalmfilets zonder huid
-paar handjes verse spinazie
-1/3 bakje kastanjechampignons, in partjes of plakjes
-50 ml droge witte wijn
-400 ml kookroom
-4 knoflookteentjes, fijngehakt
-1 ui, fijngesneden
-50 gr Parmezaanse kaas
-peper en zout
- pasta of rijst

Kook de pasta of rijst volgens de verpakking.

Breng de zalmfilets op smaak met peper en zout en bak ze in een diepe koekenpan. Hier komt ook later de saus in. De zalmfilets hoeven niet helemaal doorbakken te zijn, want dan zijn ze veel te droog.  Als ze gebakken zijn haal je ze uit de pan en leg je ze even apart.

In een apart pannetje bak je ondertussen de champignons.

Vervolgens laat je een klont boter smelten in de pan van de zalmfilets en bak je de fijngehakte knoflook en ui. Als de ui glazig is voeg je de wijn toe. Laat dit even voor een halve minuut pruttelen en zet daarna het vuur lager. Voeg nu de kookroom toe en voeg beetje bij beetje de spinazie toe. Het slinkt enorm, dus je hebt wel paar handjes spinazie nodig.

Het vocht wat van de champignons is afgekomen giet je af en vervolgens roer je de champignons door de saus.

Strooi de Parmezaanse kaas over de saus en roer nog even goed totdat de kaas helemaal gesmolten is in de saus.

Leg de zalmfilets terug in de pan en laat dit nog even zachtjes 1 a 2 minuten pruttelen.

Klaar is je zalmfilet met romige knoflooksaus met spinazie en champignons! Geniet ervan!

Deel dit recept: