Latest Posts

Alle kerstrecepten op een rij!

 
Alle kerstrecepten van Buufenbuuf op een rij! Voor jou alle kerstrecepten op een rij! Een aantal nieuwe recepten en ook recepten die we uit ons archief hebben geplukt!
Bekijk hieronder de recepten. Klik op de foto om naar het recept te gaan.

Heerlijke voorgerechtjes:

Gevulde avocado met surimiGevulde avocado met surimi

aziatisch-tonijntartaartje-met-avocado
Aziatisch tonijntaartje met avocado

courgette-spinazie-soep
Courgette-spinazie soep

komkommersoep met spek en bladerdeeghapje
Komkommersoep met spek en een krokant bladerdeeghapje

ouderwetse Hollandse kippensoep
Ouderwetse Hollandse heldere kippensoep

Hapjes voor bij de borrel


kaasbakje met avocado en tomatensalsa
Kaasbakjes met avocado en tomatensalsa

bruschetta met geitenkaas en perenmoes
Bruschetta met geitenkaas en perenmoes

Hoofdgerechten:

gevulde varkenshaas met spek, brie, gepofte knoflook en tomaatjes uit de oven
Gevulde varkenshaas met spek, brie, gepofte knoflook en tomaatjes uit de oven

beef tataki salade
Frisse Beef tataki salade

gevulde-courgette-met-gerookte-zalm-en-geitenkaas2
Gevulde courgette met gerookte zalm en geitenkaas

kip ovenschotel met groenten
Koolhydraatarme kip ovenschotel met groenten

tacoring van croissantdeeg met gehakt
Tacoring van croissantdeeg met gehakt

snelle kip en champignon ragout zelfgemaakt
Snelle slanke home kip-champignonragout

Bijgerechten:

kleurrijke-groenteschotel
Kleurrijke groenteschotel

kip yakitori spiesjes
Kip yakitori spiesjes

Salades:

Salade met geitenkaas, granaatappel en sinaasappelSalade met geitenkaas, granaatappel en sinaasappel

spinaziesalade met brie en walnoten
Spinaziesalade met brie en walnoten

Salade met gerookte kip, avocado en pijnboompitjes
Salade met gerookte kip, avocado en pijnboompitjes

Nagerechten:


Smeuïge chocolade tulband met cheesecake vulling1
Smeuïge chocolade tulband met cheesecake vulling

 

smashed pavlova
Smashed pavlova met limoncello yoghurt en rode vruchten

plaattaart-met-fruit kerst
Plaattaart met fruit

Italiaanse Semifreddo met rood fruit
Frisse Italiaanse semifreddo met rood fruit

*Eet smakelijk en fijne feestdagen!*

Deel dit recept:
kaasbakje met avocado en tomatensalsa

Kaasbakjes met avocado en tomatensalsa

 
Wil je een gezellig en origineel hapje maken die snel klaar is en met weinig ingrediënten? Maak dan deze kaasbakjes met avocado en tomatensalsa! De smaken van de zoute kaas, romige avocado en frisse tomatensalsa komen echt goed tot z'n recht samen en vormen de perfecte combinatie voor een hapje bij de borrel.
kaasbakje met avocado en tomatensalsa

bestekVoorgerecht• 4 personen  •   15 minuten •  Voorgerecht/ Kerst

-belegen geraspte kaas
-1 avocado, fijngeprakt
-scheutje limoensap
-2 tomaten, in kleine blokjes
-1/2 rode ui, fijngesneden
-handje bieslook, fijngesneden
-peper en zout

Voordat je begint verwarm je de oven voor op 180 graden.
Haal het rooster of bakplaat uit de oven en leg hier bakpapier op.

Eerst gaan we de kaasbakjes maken. Maak kleine hoopjes op de bakplaat en druk een klein beetje aan. De hoopjes zijn max 10 cm doorsnede groot. Zelf heb ik er 6 gemaakt, omdat ik een muffinblik met 6 vormpjes erin heb. Vervolgens zet je het voor 7 minuten in de oven.

Nadat je de hoopjes kaas in de oven hebt gezet, prak je de avocado fijn tot een mousse en voeg er een klein scheutje limoensap aan toe. Breng op smaak met wat peper en zout.
kaasbakjes met avocado en tomatensalsa
Nu kunnen we de tomatensalsa maken. Snijd de tomaten in kleine blokjes, snipper de ui en pers de knoflook uit. Breng dit ook eventueel op smaak met peper en zout. Knip wat bieslook fijn en strooi dit over de tomatensalsa heen. Laat de tomatensalsa even staan zodat de knoflook kan intrekken.

Na 7 minuten zijn je hoopjes kaas nu plakjes geworden. We gaan nu de kaasplakjes in de muffinvormpjes doen van het blik. Dit moet je echt snel doen, want de kaas koelt snel af en dus breekt het ook snel.  Pak een muffinblik en zet dit op de ovenklep. Schep de kaasplakjes er een voor een uit met een spatel en duw de kaasplakjes in de vorm. Niet te hard maar rustig in de vorm duwen. Eventueel met een lepeltje, want de kaas kan heet zijn!
Doe dit met alle hoopjes en laat het afkoelen in het blik. Je zult merken dat de kaasbakjes snel hard zijn. Haal ze er vervolgens voorzichtig uit en leg ze op een snijplank of bord.
Wil je meer hapjes maken? Herhaal dan de stappen hierboven.

Vul tenslotte de kaasbakjes met avocado, frisse tomatensalsa en strooi nog wat bieslook over het hapje heen. Serveer het meteen, anders wordt het kaasbakje vochtig van de tomaten.

Je kaashapjes met avocado en tomatensalsa zijn klaar! Eet smakelijk!

 

Deel dit recept:
komkommersoep met spek en bladerdeeghapje

Komkommersoep met spek en een krokant bladerdeeghapje

 

Bij een frisse komkommer denk je waarschijnlijk niet meteen aan soep, maar het is vanaf nu verleden tijd dat jij komkommer alleen maar als 'healthy snack' gebruikt. Wij hebben voor jou deze verrukkelijke komkommersoep met spek en krokant bladerdeeghapje nu online! Een ideaal gerecht om te maken als je weinig tijd hebt, want deze soep staat in 30 minuten op tafel. Een fris en licht soepje, perfect voor de lunch of als voorgerecht tijdens Kerst!

komkommersoep met spek en bladerdeeghapje

besteksoep • 4 personen   30 minuten•   koolhydraatarm

- 8 plakjes bladerdeeg
- 2 komkommers
- 2 uien
- 1 knoflookteentje, geperst
-flinke klont roomboter
-1 bouillonblokje, kip of groente
-500 ml water
-125 ml Griekse yoghurt of crème fraîche
-paar plakjes ontbijtspek
-peper en zout

Verwarm de oven voor op 200 graden.
Eerst haal je de plakjes bladerdeeg uit de vriezer en laat het ontdooien. Wij rekenen 2 bladerdeeghapjes per persoon, maar dit hoef je natuurlijk niet perse aan te houden. Zelf hebben wij 1  standaard plakje deeg voor 1 hapje gebruikt, maar natuurlijk kun je creatief zijn en 2 sterren proberen uit 1 plakje te snijden. Dan worden het wel wat kleinere hapjes.

Snijd nu de uien fijn en pers de knoflook.
Halveer de komkommers en haal de zaadlijsten eruit. Dit kun je makkelijk doen met een lepel.
Snijd de komkommers vervolgens in blokjes.
Verhit wat boter in een pan en bak de uien eventjes totdat ze glazig worden. Ook de knoflook even meebakken. Bak hierna de komkommerblokjes kort mee.

Verkruimel het bouillonblokje in de pan. Schenk vervolgens het water in de pan, breng aan de kook en kook de komkommer ca. 10 min op laag vuur, maar wel kokend. Ondertussen kun je de bacon bakken in een koekenpan. Als de bacon krokant gebakken is, dan leg je het op een bord en dep je het even droog met keukenpapier.

Verder kun je de sterren gaan snijden uit het bladerdeeg. Wij hebben dit gewoon uit de 'losse hand' gedaan, maar je kunt natuurlijk ook echt een uitsteekvorm gebruiken. Leg dan de bladerdeeg sterren op een bakpapier en zet het ongeveer voor 10 minuten in de oven totdat het goudbruin is.

Tenslotte pureer je de soep met staafmixer of in keukenmachine en roer de Griekse yoghurt of crème fraîche erdoor. Verwarm de soep opnieuw. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de soep over de soepkommen. Als laatste scheur je de bacon in stukjes en verdeel over de soepkommen.
Zet de soepkommen op een mooi bord en leg de bladerdeeghapjes hierop.

Geniet van je frisse komkommersoep met spek!
Deel dit recept:
Smeuïge chocolade tulband met cheesecake vulling1

Smeuïge chocolade tulband met cheesecake vulling

 
Deze  smeuïge chocolade tulband met cheesecakevulling stond al een tijdje op mijn to bak list. Ik vind het er altijd zo gezellig en sfeervol uitzien, dus ik vond dit een mooi moment om de tulband te gebruiken.  Na een paar keer een mislukte poging heb ik het toch eindelijk voor elkaar gekregen om de tulband er nog heel uit te krijgen! Dit is een leuk gerecht om te maken met de Kerstdagen. Wel even de tijd voor nemen om dit te maken, maar dit is wel een plaatje als het eenmaal op de tafel staat! Kijk snel wat je nodig hebt voor deze  smeuïge chocolade tulband met cheesecake vulling.
Smeuïge chocolade tulband met cheesecake vulling1

bestekBaksels  •  10 a 12 stuks   •  Zoet/ feestje

Chocoladecake:
-70 gram cacaopoeder
-170 gram pure chocola
-180 ml kokend water
-250 gram zure room/ Griekse yoghurt
-210 gram bloem
-1 tl baking soda
-snuf zout
-150 gram boter op kamertemperatuur
-450 gram fijne kristalsuiker
-1 el vanille extract of 1/2 vanilleboon
-5 eieren

Cheesecake:
-350 gr Monchou, op kamertemperatuur (Of Philadelphia of andere verse roomkaas)
-1 groot ei
-50 gr fijne kristalsuiker
-½ tl vanille extract

Topping:
200 gr pure chocolade

- bakspray
- tulband van ongeveer  23 cm

Voordat je begint verwarm je de oven voor op 120 graden.

Doe de chocolade en cacaopoeder in een kom en giet het kokende water erbij. Roer totdat het een egaal mengsel is, even laten afkoelen en voeg vervolgens de zure room of Griekse yoghurt toe.

Vervolgens voeg je in een andere kom de baking soda, bloem en het zout samen.

Klopt in een derde kom (of in de keukenmachine) de boter, suiker en vanille extract totdat het één geheel is. Voeg daarna de eieren stuk voor stuk toe en mix nog heel even.

Nadat je dat gedaan hebt, kun je het chocolade mengsel toevoegen. Niet alles in een keer, maar beetje bij beetje.
Doe dit ook met het bloem mengsel en mix alles tot een romige massa. Mix het niet te lang, daardoor wordt het te luchtig en kan het gaan inzakken. Als je het bloem niet meer ziet kun je stoppen met kloppen/ mixen.

We gaan nu de cheesecake vulling maken.
Zorg dat de roomkaas op kamertemperatuur is. Mix de roomkaas tot er geen klontjes meer in zitten. Doe het ei, de suiker en de vanille extract er bij en mix tot een egale massa.

Spray de tulbandvorm in met bakspray. Dit moet echt goed gebeuren en vooral om het midden goed sprayen.

Giet nu het chocolade beslag tot iets onder de helft in de tulband. Nu gaan we de cheesecake vulling in de vorm doen. Met een lepel doe ik de cheesecake vulling in de tulband. Zorg ervoor dat je de vulling in het midden lepelt en de buiten- en binnenrand niet raakt. Voorzichtig beetje bij beetje en niet in een keer vol gas schenken. Als het goed is blijft er een klein beetje cheesecake over. Dit kun je weggooien of natuurlijk voor iets anders gebruiken.

Vervolgens verdeel je de rest van het chocoladebeslag verder in de tulbandvorm. Zorg ervoor dat je de vorm vult tot ongeveer 3 cm onder de rand.

Zet de tulband voor zo’n 60 minuten op 200 graden in de oven.

Als de chocoladecake klaar is los je ‘m direct. Dit werkt bij mij het beste, want als ik ‘m goed laat afkoelen en de volgende dag probeer te lossen mislukt dit eigenlijk altijd. Er blijven hele stukken achter in de vorm en dat is echt zo zonde! Deze manier van direct lossen nadat ie uit de oven komt werkt goed en de cake blijft heel. Maar dit moet dan wel echt met bakspray gebeuren!

Tenslotte smelt je de chocolade au bain-marie en schenk je het over de cake heen.

Je kunt de cake makkelijk nog een week bewaren buiten de koelkast en in de koelkast voor zo'n 3 dagen.

Deel dit recept:
smashed pavlova

Smashed pavlova met limoncello yoghurt en rode vruchten

 
Smashed pavlova klinkt al goed! En dan de combi met limoncello yoghurt en rode vruchten is helemaal lekker... Er gaat even wat tijd zitten in het wachten, maar het is een makkelijk toetje om te maken. Een mooi, makkelijk en vooral lekker toetje, wat wil je nog meer deze kerst?
smashed pavlova

bestekToetje  •  6 personen   20 min / 2,5 uur in de oven •  Makkelijk en mooi

  • 4 eiwitten
  • 200 gram suiker
  • 2 tl maizena
  • 2 tl azijn
  • 1 vanillestokje
  • 1 limoen
  • 1 doosje frambozen
  • 1 doosje blauwe bessen
  • eventueel diepvries rode vruchten voor de saus
  • (Of gebruik wat van de verse vruchten)
  • 200 gram Griekse yoghurt
  • 4 el limoncello
  • poedersuiker, gezeefd voor de garnering
  • Verwarm de oven voor op 120 graden en haal de bakplaat uit de oven
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier
  • Je kunt de vorm van de schaal waarin je de pavlova gaat opdienen aftekenen op het bakpapier, zodat je het eiwitmengsel daar binnen kunt verdelen
  • Meng de azijn met de maizena
  • Splits de eieren zodat je vier eiwitten overhoudt. Hier zie je hoe je dat kunt doen
  • Ontvet een kom met wat citroen en maak de kom droog met keukenpapier. Voor het stijfkloppen van het eiwit is het noodzakelijk dat de kom vetvrij is! Even extra aandacht aan besteden dus 🙂
  • Klop het eiwit luchtig met een mixer of keukenmachine. Voeg dan tijdens het mixen beetje bij beetje de suiker toe aan het eiwit en blijf mixen totdat er stevige pieken in het eiwit ontstaan. Kun je even checken door de kom op z'n kop te houden. Als het eiwit er niet uitvalt zit je goed. Mix dan de maizena/azijn er door
  • Verdeel het eiwit mengsel over de bakplaat en zet het ongeveer 2,5 uur in de oven
  • Meng de yoghurt met de limoncello en het vanillestokje en zet het in de koelkast
  • Maak met ongeveer de helft van de blauwe bessen en frambozen een sausje door het in een steelpannetje op te zetten met 50 ml water en 50 gram suiker en wat limoensap. Je zou hier ook bevroren rode vruchten voor kunnen gebruiken. Laat dit ongeveer een kwartiertje koken. Zeef het dan even zodat je een mooi heldere saus overhoudt (mijn zeef was ik kwijt, vandaar dat je op de foto geen mooi helder sausje ziet 😉
  • Als de pavlova klaar is zet je de oven op een kier en laat je de pavlova helemaal afkoelen. Als het afgekoeld is haal je het uit de oven en leg je het in de schaal die je gaat gebruiken. Nu gaan we de pavlova vullen, het is het lekkerste als je dit doet vlak voordat je het gaat eten omdat de pavlova anders zompig wordt.
  • Nu komt het leukste gedeelte... Pak een lepel en smash de pavlova! Vul de pavlova op met de limoncello yoghurt en verdeel het fruit erover. Druppel er wat van de saus overheen of laat iedereen dit zelf naar smaak doen.
  • Bestrooi het met de poedersuiker voor een echt winters effect! En nu de show stelen met je mooie toetje!

                P.S. De pavlova zelf kun je van tevoren maken en bewaren in een luchtdichte                                      trommel. De limoncello kun je weglaten en vervangen door wat meer                                                limoensap.

Deel dit recept:
gevulde varkenshaas met spek, brie, gepofte knoflook en tomaatjes uit de oven

Gevulde varkenshaas met spek, brie, gepofte knoflook en tomaatjes uit de oven

 
Wil je een koolhydraatarm, maar vullend gerecht maken met de feestdagen? Dan is dit het gerecht voor jou. Deze gevulde varkenshaas met brie, spek, gepofte knoflook en tomaatjes uit de oven is een origineel, koolhydraatarm en vullend gerecht! Wil je er voor je gasten toch wat aan toevoegen? Roseval krieltjes zijn er erg lekker bij! Bekijk snel hoe je het recept maakt.
Courgetti met tomatensaus en gehakt

bestekhoofdgerecht •2 personen •    90 minuten

gevulde varkenshaas
-2 varkenshazen, niet te groot
-brie, 4-6 lange plakken
-bieslook, fijngeknipt
-6-8 plakken ontbijtspek
-peper en zout

gepofte knoflook:
-1 bol knoflook
-olijfolie
-peper en zout

tomaten uit de oven:
- rijpe tomaatjes aan tros
-1 teentje knoflook, geperst
-paar takjes tijm
- 2 el olijfolie
-peper en zout

2x ovenschaal
bindtouw
aluminiumfolie

Lekker met Roseval krieltjes

Gepofte knoflook

We gaan eerst de gepofte knoflook maken. Verwarm de oven voor op 200 graden.
Snijd de bol knoflook aan de bovenkant open zodat je de teentjes ziet zitten. Zet de bol op een stuk aluminiumfolie en maak er een soort bakje van. Giet er een flinke scheut olijfolie in en voeg wat peper en zout toe. Vouw het pakketje dicht en zet het in de oven voor 35 a 45 minuten.
Haal het pakketje uit de oven en vouw het pakketje open. Pas op het kan heet zijn!

gepofte knoflook

Varkenshaas vullen

Leg op een snijplank 3 a 4 plakjes ontbijtspek die elkaar overlappen. Daarop leg je een varkenshaas en deze snijd je in de lengte open. Niet helemaal doormidden snijden, want de onderkant moet dicht blijven.

Smeer 3 a 4 teentjes gepofte knoflook uit over de binnenkant van de varkenshaas. De gepofte knoflook is veel zachter van smaak, dus je gebruikt daarom wat meer teentjes.

Snijd 2 a 3 lange plakken van de brie af. Beslis zelf hoeveel je wilt gebruiken. De brie leg je in het midden van de varkenshaas.

De bieslook snijd of knip je klein en strooi je over de knoflook en brie. Maak af met wat peper en zout.

Je hebt de varkenshaas gevuld, dus nu kun je ‘m dichtmaken. Je gebruikt 3 stukjes bindtouw verticaal en 1 lang stuk horizontaal. Probeer het zo vast te binden zodat de ontbijtspek er niet uitsteekt.
Je kunt de andere varkenshaas ook gaan vullen en dichtmaken.
gevulde varkenshaas met spek, brie, gepofte knoflook en tomaatjes uit de oven

Als beide varkenshazen klaar zijn kun je ze in een beetje boter rondom dichtschroeien in de koekenpan.  Leg ze vervolgens in een ingevette ovenschaal. Probeer niet een al te grote ovenschaal te nemen die meteen de hele oven inneemt. De tomaten komen er ook nog naast te staan namelijk.

Is de oven ondertussen alweer wat afgekoeld? Verwarm de oven dan weer voor. Nu op 180 graden voor de varkenshaas en de tomaatjes.

Zet de varkenshazen voor 30 minuten in de oven.

Tomaatjes uit de oven

De trostomaten leg je in een wat kleinere ingevette ovenschaal. Doe de olijfolie in een bakje en voeg hier de geperste knoflook aan toe en roer de knoflook door de olijfolie. Giet vervolgens het mengsel over de tomaten. Verdeel de tijm, zout en peper ook over de schaal.

Zet de schaal ongeveer 25 minuten in de oven naast de varkenshaas. De tomaten zijn klaar als ze gaan rimpelen en scheuren.
tomaatjes uit de oven met tijm

Na 30 minuten zijn de varkenshazen en je tomaten klaar!  Wil je er nog wat bij serveren? Roseval krieltjes zijn er erg lekker bij!

Geniet van deze heerlijke gevulde varkenshaas met brie, spek, gepofte knoflook en tomaatjes uit de oven!
Deel dit recept:
plaattaart-met-fruit kerst

Plaattaart met fruit

 
Een supermakkelijk recept voor een lekkere frisse taart! Deze plaattaart met fruit moet je echt een keer gemaakt hebben. In 30 minuten heb je een reuze gezellige taart met fruit op tafel staan!
En wedden dat je nog een stukje wilt? Daar kun je echt niet vanaf blijven!
plaattaart-met-fruit kerst

bestekBaksels  •  9 a 12 stuks   10 min bereiden/ 18 minuten oven•  Makkelijk en snel

  • 1 rol verse bladerdeeg
  • 1 losgeklopt ei
  • 200 ml slagroom
  • 4 el suiker
  • 500 gr mascarpone
  • 30 gr kokosrasp
  • frambozen, aardbeien en blauwe bessen
  • poedersuiker, gezeefd voor de garnering

Je kunt natuurlijk ook variëren met het fruit.
Je kunt het mascarpone mengsel al van te voren maken, dat scheelt weer wat tijd.

  • Verwarm de oven voor op 175 graden en haal de bakplaat uit de oven.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Rol het bladerdeeg uit over de bakplaat. Vouw de randjes van het deeg om zodat er een rand ontstaat. Prik gaatjes in de rest van het deeg (maar dus niet in de rand).
    plaattaart met fruit bladerdeeg
  • Besmeer de randen met ei. Wil je ook een gesuikerde rand? Strooi dan nog wat suiker over de randen.  Bak de bodem in 20 minuten goudbruin. Kijk even goed of het bladerdeeg goudbruin is. Zo niet dan nog wat langer in de oven.
  • Laat vervolgens goed afkoelen. Als het bladerdeeg in het midden te veel omhoog is gekomen kun je het wat omlaag duwen met een spatel oid.
  • Roer in een kom de mascarpone een beetje los.
  • Klop de slagroom samen met de suiker goed stijf.
  • Meng de mascarpone, samen met de kokosrasp, voorzichtig door de slagroom.
  • Verdeel het mascarpone mengsel over het bladerdeeg met de bolle kant van een lepel. Dat vind ik zelf altijd goed werken 🙂
  • Leg het fruit erop en bestrooi het met de poedersuiker voor een echt winters effect!

    P.S. Serveer de plaattaart met het fruit wel zo snel mogelijk , want anders wordt  het bladerdeeg zacht, nat en dat is echt zonde!
    Je kunt het mascarpone mengsel eventueel 2 dagen van te voren bereiden. Dat scheelt je weer stress en tijd in de keuken als je huiskamer vol zit met hongerige mensen 😉

    Geniet van je winterse gezellige plaattaart met fruit!

    Zie je die vrolijke brownie hieronder? Ja daar hebben wij het recept ook van. Check het recept voor het 'makkelijke brownietaartje'. Ideaal voor de kerstdagen ook, want dit taartje kan na 5 a 10 minuten al de oven in! Whoo easypeasy!
    plaattaart met fruit kerstrecept

Deel dit recept:
Gevulde avocado met surimi

Gevulde avocado met surimi

 

Ben je op zoek naar een zeer snel en eenvoudig voorgerecht voor de kerstdagen? Maak dan deze gevulde avocado met surimi. De combinatie van avocado, Yofresh en surimi is echt zo goed! Binnen 15 minuten kun je aanvallen, dus je hoeft niet lang in de keuken te staan. Bekijk snel wat je voor dit gerecht nodig hebt!

Gevulde avocado met surimi

bestekVoorgerecht• 4 personen  •   15 minuten •  Voorgerecht/ Kerst

-2 eetrijpe avocado's, gehalveerd
-200 gr surimi, fijngemaakt
-3 eetlepels yofresh of andere mayonaise
-1/2 sinaasappel, sap en rasp
-1 el bieslook, fijngesneden
-handje rucola
-paar cherrytomaatjes, gehalveerd
-peper en zout

Halveer de avocado's, haal de pitten eruit, en leg alvast op op elk bord een halve avocado.

Meng de mayonaise, 2 el sinaasappelsap, sinaasappelrasp, bieslook, zout en peper  in een kom.
Maak de surimi fijn door het uit elkaar te trekken en schep dit door het mengsel.

Verdeel op elk bord wat rucola en verdeel het surimi mengsel op de 4 halve avocado's. Leg de cherrytomaatjes op de surimi en maak af met nog wat bieslook.

Geniet van je gevulde avocado met surimi en je fris wit wijntje, want die is er erg lekker bij!

Deel dit recept:
quiche met ui en gorgonzola2

Quiche met ui en gorgonzola

 

We hebben een echt winters recept voor jullie; quiche met ui en gorgonzola. Deze hartige taart kun je eventueel ook de ochtend of middag ervoor klaarmaken, lekker makkelijk dus! Deze quiche is ook vegetarisch mogelijk. De spekreepjes weglaten en je hebt een vegetarische quiche. Deze quiche is erg lekker met een luchtige salade!

Courgetti met tomatensaus en gehakt

bestekhoofdgerecht •3 a 4 personen •   25 min bereiden/ 55 min oven

-6 plakjes bladerdeeg
-3 middelgrote eieren
-150 gr gorgonzola, in kleine stukjes
- 2 grote rode uien, in ringen
-2 a 3 witte uien, in ringen
-1 pakje(125 gr) spekjesreepjes, gebakken
-paar takjes tijm
-handje cherrytomaatjes, gehalveerd
-zout en peper naar smaak

Wil je de quiche van te voren klaarmaken? Laat de quiche helemaal afkoelen en zet hem afgedekt in de koelkast. Verwarm de quiche met aluminiumfolie erover voor 15 -20 minuten op 160 graden.

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Haal de 6 plakjes bladerdeeg uit de diepvries en laat ontdooien. Vet de quichevorm in met een beetje bakspray.

Bestuif je werkblad met een beetje bloem. Als de plakjes bladerdeeg ontdooid zijn, leg je ze op elkaar zoals je op de afbeelding hieronder kunt zien.
vorm bekleden met bladerdeeg2

Pak een deegroller en rol het deeg uit tot je een grote plak krijgt. De plak moet groter dan de vorm zijn, omdat je natuurlijk ook de opstaande randen moet bekleden. Leg de deegroller op de plak en rol de plak een beetje over de deegroller en til het boven de vorm en rol het een beetje uit. Druk de bladerdeeg in de vorm. Het overtollige deeg wat over de rand hangt haal je weg.
vorm bekleden met bladerdeeg
vorm bekleden met bladerdeeg1

We gaan de bodem nu eerst zonder de vulling blind bakken. Je zorgt er met blind bakken voor dat de bodem al goed gaar is en niet teveel gaat rijzen, maar plat blijft.
Prik nu wat gaatjes met een vork in de bodem en de zijkant van de vorm. Leg hier vervolgens
een vel bakpapier op en vul dit met bakbonen, rijst, gewone bonen of linzen. Als het maar gewicht heeft! Je kunt na het blind bakken de bonen, linzen of rijst niet meer gebruiken, dus het is aan te raden dit te bewaren voor de volgende keer blind bakken.
Als de je vorm gevuld hebt, dan kun zet je de vorm voor 10 a 15 minuten in de voorverwarmde oven op 200 graden. Haal het bakpapier en vulling eruit en bak nog 1o minuten af in de oven.
blind bakken

Als de vorm in de oven staat, kun je de uien gaan bakken. Ik heb een paar ringen apart gehouden voor op de bovenkant van de quiche. Puur voor het mooie, maar als dat je niet veel uitmaakt kun je die ook gelijk meebakken. De mooie ringen bak je nog even apart, zodat ze heel blijven. Je kunt ook gelijk de spekjes bakken in een andere pan. Dep de spekjes even droog zodat het meeste vet eraf is en zet opzij. Ook de uien kunnen uit de pan en opzij gezet worden.

Klop 3 eieren los in een kom en voeg daar de gorgonzola, spekjes, zout en peper aan toe.
Je vulling voor de quiche is klaar.

Haal de quichebodem uit de oven. Laat de oven aan staan, want de quiche moet natuurlijk zo weer terug de oven in! Vul de quichevorm nu met de gebakken uien. Houd de mooie ringen nog even apart.  Giet het eimengsel over de quiche en maak de quiche af met de uienringen aan de buitenkant en in het midden de cherrytomaten. Om de blaadjes van een takje tijm te verwijderen, houdt je het takje met één hand aan de bovenkant vast, met de andere hand ga je over het takje naar beneden. De blaadjes zullen gemakkelijk loslaten. Breng op smaak met zout en peper.

Zet de quiche met ui en gorgonzola voor 35 minuten in de oven.
Ondertussen kun je een lekkere en lichte salade maken, dat is er erg lekker bij!

Wil je de quiche van te voren klaarmaken? Laat de quiche helemaal afkoelen en zet hem afgedekt in de koelkast. Verwarm de quiche met aluminiumfolie erover voor 15 -20 minuten op 160 graden. 

Deel dit recept:
okonomiyaki

Okonomiyaki, Japanse groentepannenkoekjes!

 
Okonomiyaki is het Japanse woord voor hartige pannenkoekjes. In Japan is dit echt een streetfood, bij ons in de buurt is het makkelijker om het zelf te maken. Het makkelijke aan deze okonomiyaki is dat je kunt variëren met de vulling. Okonomi betekent 'zoals jij wilt', naar eigen smaak dus!
Wij maakten deze vegetarische okonomiyaki met paddenstoelen naar een recept van Allerhande.
okonomiyaki

bestekdiner • 2-3 personen  •   45 minuten •  vegetarisch & koolhydraatarm

Voor de pannenkoekjes:
- 100 gram tarwebloem
- 1 tl bakpoeder
- 150 ml water
- 1 doosje Saitaku mix voor miso soep
- 4 eieren
- 300 gr gesneden spitskool
- 6 bosuitjes

Voor de saus en vulling:
- 1 el ketjap
- 50 gr ketchup
- 1 el donkere basterdsuiker
- 1 el rijstazijn
- 3 el olie (arachide of koolzaadolie)
- 400 gram paddenstoelen melange
- 2 el mayonaise

 

Maak het beslag voor de pannenkoekjes door de bloem en het bakpoeder in een kom te mengen met de miso bouillon, koud water en de eieren. Voeg ook wat zout toe. Mix het met een garde tot een glad beslag.
Snijd de bosui in ringetjes en houd het groene gedeelte apart. De witte ringetjes roer je met de spitskool door het beslag heen.

Zet een steelpannetje op het vuur en maak hierin de saus. Dit doe je door de ketjap, ketchup, bruine suiker en rijstazijn zachtjes aan de kook te brengen. Als het eenmaal kookt laat je het vijf minuten op zacht vuur doorkoken. Af en toe even doorroeren, en daarna het vuur uitzetten.

Snijd de paddenstoelen in reepjes en roerbak deze in vijf minuten gaar. Voeg dan een eetlepel van de saus toe.

Nu is het tijd om de pannenkoeken te gaan bakken! Verhit wat van de olie in een koekenpan en voeg hier 1/4 van het beslag aan toe. Druk het wat platter in de pan met een spatel. Bak de pannenkoek op middelhoog vuur in een minuut of 10 gaar, keer halverwege om. Je kunt de pannenkoeken warm houden tussen twee borden.

Als alles klaar is leg je een pannenkoek op een bord en schep je er wat van de vulling op. Strooi er wat van de groene bosuitjes die je apart hebt gezet overheen, besprenkel met de saus en mayonaise. Een feestje op je bord! Eet smakelijk!

 

 

 

Deel dit recept: