Latest Posts

framboos_kokos_taart

Framboos kokos taartje met witte chocola en bastogne bodem

 

Eigenlijk zouden wij iedere dag wel een stukje taart willen eten, en dan vooral deze frambozentaart met kokos en witte chocola! Maar goed, dat doen we maar niet, aangezien het niet gezondste recept is dat je op Buuf en Buuf zult vinden...
Als je iets te vieren hebt, of toch wel gewoon zomaar een keertje een taart wil maken, dan is dit recept wel echt leuk! De tijd zit vooral in het wachten tot de taart klaar is, verder is het weer een makkelijk receptje. Enjoy! 

framboos_kokos_taart

bestektaart • 10-12 personen   3,5 uur •   zoet

Ingrediënten
- 125 gram bastogne koek
- 60 gram boter
- 300 gram witte chocola
- 250 ml slagroom
- 250 gram mascarpone
- 100 gram witte basterdsuiker
- 1 doosje frambozen
- 100 gram geraspte kokos

Nodig:
- springvorm (26 cm)

Vet de springvorm in en bekleed hem eventueel nog met een bakpapier. Ik kan dit zelf niet zo strak, dus kreeg ik wel ongelijke randen terwijl ik het glad wat mooier vind.
Maal de bastogne koeken fijn in een keukenmachine. Smelt ondertussen de boter rustig in een pannetje en meng dit met de bastogne koek.
Verdeel de bastogne vervolgens gelijk over de taartbodem en druk het zachtjes aan met de achterkant van een lepel. De springvorm kan nu in de koelkast zodat de bodem hard wordt.

De chocola smelt je au bain marie, houd een stukje apart om straks de krullen van af te schaven ter garnering op de taart. De chocola laat je even afkoelen, het moet nog wel vloeibaar zijn.
De slagroom mix of klop je tot het lobbig is, voeg er dan de mascarpone, basterdsuiker, kokos en mascarpone aan toe. Als dit goed gemengd is kan de chocolade erdoor gemixt worden.
Verdeel dit mengsel over de taartbodem en strijk het glad met een spatel. Nu begint het langste, het wachten tot de taart  is opgestijfd. Dit duurt minimaal 3 uur.

Als de taart klaar is, kun je de chocola die je over hebt schaven tot chocoladekrullen. Dit doe je met een dunschiller of kaasschaaf. Verdeel de frambozen en chocoladekrullen over de taart, strooi er wat kokos over en neem vooral gelijk een stukje om te proeven!
We zien graag jullie creaties terug!

Deel dit recept:
aziatisch-tonijntartaartje-met-avocado

Aziatisch tonijntartaartje met avocado

 

Ik ben al jaaaren fan van rauwe tonijn.  En zeker de combinatie tonijn, avocado en sojasaus is echt de bom! Een origineel voorgerecht om te maken voor de feestdagen. Het is een makkelijk en snel gerecht en dat komt mooi uit als je ook nog andere lekkere dingen voor je kerstdiner moet maken! Koop wel je tonijn bij de visboer, want anders kun je dit gerecht beter overslaan. Kwaliteit van vis is echt belangrijk bij dit gerecht, zeker ook omdat je het rauw eet. 

aziatisch-tonijntartaartje-met-avocado

bestekvoorgerecht • 2 personen   20 min •   vis

- 200 gr rauwe tonijn, in blokjes
- 1 avocado, in blokjes
- halve rode ui (een kleintje), zeer fijn gesnipperd
- 1 pepertje, fijngesneden
- 2 tl sesamzaad, wit of zwart
- klein beetje limoensap
- 1 el sesamolie
- 1,5 el sojasaus
- gebakken uitjes
- zout en peper

ter garnering:
-Zaanse mayonaise
-balsamicosiroop

gerei:
-bakring

Doe de blokjes avocado in een kom en doe hier de fijngesnipperde uitjes bij en een klein scheutje citroensap. Meng dit voorzichtig! Anders gaan de avocadoblokjes kapot en wordt het een prakje.

p.s. Ik had deze keer net wat teveel avocado gebruikt en avocado vult best wel, dus als je nog een heel voor- en/ nagerecht gaat eten dan even iets minder avocado gebruiken dan tonijn!

De blokjes tonijn kun je ook in een kom doen en vervolgens voeg je de peper, sojasaus, sesamolie,  sesamzaad, zout en peper erbij. Proef even of je de smaak goed vindt!

De bakring plaats je op het bord/plankje waarmee je het taartje gaat serveren. Doe eerst een laag avocado en daarna een laag tonijn. Of je begint met tonijn, avocado en je eindigt weer met tonijn. Je kunt zelf een beetje crea bea zijn! Als je het eerste taartje gemaakt hebt dan haal je voorzichtig de bakring eraf en maak je het andere taartje. Heb je nog avocado over? Die kun je lekker opsmullen, want dat heb je niet meer nodig.

Zelf heb ik de mayonaise en balsamicosiroop naast de tonijntartaar geserveerd, want niet iedereen wilt er ook nog een sausje bij. Het is ook niet perse nodig, maar het ziet er wel leuk uit. Je kunt er ook voor kiezen om het tartaartje plat te houden en daarop de toefjes te doen. Of alleen mayonaise is ook lekker. Ik zou er zelf niet voor kiezen om echt veel balsamicosiroop te gebruiken op het taartje. Dat is echt te overheersend, dus lekker ernaast houden of weglaten.

Besprenkel het tonijntartaartje met wat sesamzaad en gebakken uitjes en je aziatische tonijntartaartje met avocado is klaar om geserveerd te worden! Serveer meteen. Tonijn is koud echt het lekkerst!

Geniet van je Aziatisch tonijntartaartje met avocado!

Deel dit recept:
Mexicaanse-gevulde-zoete-puntpaprika-met-rijst-en-gehakt

Mexicaanse gevulde zoete puntpaprika met rijst en gehakt

 

Heb je niet zoveel tijd en wil je een makkelijk gerecht maken dat ook enigszins nog gezond is? Probeer dan onze gevulde zoete puntpaprika met rijst, gehakt en zelfgemaakte Mexicaanse tacokruiden! Natuurlijk kun je het zelf maken van de tacokruiden achterwege laten en zelf een pakje tacokruiden kopen. Natuurlijk is dat eigen keuze, maar zelf tacokruiden maken is echt erg makkelijk! En je hebt meteen een goed voorraadje voor de volgende gerechten.
Ook is dit gerecht met rijst, maar natuurlijk kun je dit weglaten zodat je totaal koolhydraatarm eet. Wel is het dan slim om wat meer groente toe te voegen. Wat meer champignons, courgette, aubergine, prei etc. Bekijk snel hieronder het recept!

Mexicaanse-gevulde-zoete-puntpaprika-met-rijst-en-gehakt

bestekhoofgerecht  • 2 personen   20 min bereiden/ 15 a 20 min oven•  Makkelijk/zonder pakjes en zakjes

- 2 zoete puntpaprika's
- 300 gr mager gehakt
- zelfgemaakte Mexicaanse tacokruiden 
- 200 gr rijst naar keuze
-handje cherrytomaten, gehalveerd
-1 rode ui, fijngesnippers
-2 teentjes knoflook, gehakt
-handje champignons, in plakjes
-handje crispy mais
-geraspte kaas
- 2 a 4 eetlepels Griekse yoghurt
-zout en peper

Verwarm de oven voor op 200 graden.
Leg op maat geknipt bakpapier in een ovenschaal.

Kook de rijst volgens de verpakking.  Als de rijst klaar is laat je het even staan, want het moet straks gemengd worden met het gehaktmengsel.

Halveer de paprika's in de lengte en leg deze alvast in de ovenschaal.
Doe de champignons, ui en knoflook in een grote pan met een beetje olie en bak dit voor 2 minuten. Doe de gehakt erbij en bak dit totdat het gaar is. Voeg 4 eetlepels van de Mexicaanse tacokruiden toe en roer het door het gehaktmengsel heen. Op het laatste voeg je de crispy mais en de gehalveerde cherrytomaatjes toe en bak het nog even kort mee.  Voeg nog wat peper en zout toe naar smaak.

Doe nu de rijst bij het gehaktmengsel. Heb je een grote pan? Dan kun je de rijst bij het gehakt doen. Anders pak je even een grote schaal en doe je daar de rijst en het gehakt in. Meng het nu rustig.

Verdeel het mengsel vervolgens over de 4 helften. Heb je een beetje over? Dit kan ook gewoon in de ovenschaal naast de paprika's. Strooi wat geraspte kaas over de paprika en als de oven is voorverwarmd kun je de gevulde zoete puntpaprika voor 20 minuten in de oven zetten.

Serveer het met een toefje Griekse yoghurt voor de Smeuïgheid en maak er een lekkere eenvoudige salade bij. Sla, komkommertje, tomaatje, pijnboompitjes en wat ouderwetse slasaus. Heerlijk!

Eet smakelijk en geniet van je Mexicaanse gevulde zoete puntpaprika met rijst, gehakt!

Deel dit recept:
biefstuk_loetje

Biefstuk van Loetje met veel jus!

 

"Als je een keer biefstuk hebt gegeten bij Loetje dan wil je daar iedere week wel eten!"  De biefstuk staat bekend om de lekkere jus waar hij letterlijk in drijft. Nu is het geval dat ik al een paar keer bij Loetje wilde gaan eten, maar te laat was met reserveren en het niet zo'n avond was waarop je gokt dat er misschien nog wel een plaatsje is. Die biefstuk waar iedereen zo lyrisch over is heb ik dus nog nooit gegeten! Nieuwsgierig ben ik nog steeds, dus ik heb eens rond gezocht op internet en op verschillende websites zag ik dat het maken van de jus die je bij Loetje krijgt eigenlijk heel simpel is. Of het dezelfde smaak is als de biefstuk bij Loetje weet ik niet, maar ik vond het heerlijk!

biefstuk_loetje

bestekVlees  •    20 minuten •  Makkelijk en snel

- 2 stukjes biefstuk
- 1 bakje champignons
- 2 á 3 grote uien
- Halfje (casino) wit
- 2 eetlepels ketjap
- Peper
- Water

Haal de biefstuk een half uurtje voordat je gaat beginnen met bakken uit de koelkast, zodat het vlees op temperatuur kan komen.
Snijd de ui in ringen en de champignons in plakjes. Bak deze in een aparte koekenpan en zet op een laag vuur. Zet alvast een bord klaar met daarop aluminiumfolie, waar je de biefstuk straks in kunt laten rusten.
Bestrooi de biefstuk met peper. Smelt flink wat margarine (Loetje schijnt geen roomboter te gebruiken) in een pan, en bak de biefstuk rondom. Ik heb de biefstuk constant bewogen in de pan. Voor wat extra tips kun je dit filmpje van Allerhande bekijken.  Ik vind het altijd lekker als de biefstuk medium rare is, dus bakte ik de biefstuk 2 á 3 minuten aan iedere zijde. Als de biefstuk goed is, leg je het op het bord met aluminiumfolie en dek je het hier ook mee af. Laat het een minuut of vijf rusten.
Ondertussen maak je de jus door een kopje warm water en de ketjap toe te voegen aan de pan. Dit verwarm je een paar minuten op hoog vuur, zodat de jus wat kan indikken.
Leg de biefstukken op een bord, schep er flink wat jus over en garneer met de ui en champignons. Vergeet er niet een sneetje brood bij te serveren!
Dit is lekker met een frisse, simpele salade van kropsla, tomaat en komkommer met wat ouderwetse slasaus. Eet lekker!

Deel dit recept:
makkelijk-brownietaartje

Makkelijk brownietaartje

 

Afgelopen maand had ik een babyshower en daar had ik dit heerlijke en makkelijke brownietaartje voor gemaakt! Vandaar ook de blauwe muisjes 😉 Het is ook zo makkelijk te maken. Je hebt eigenlijk maar 5 minuten nodig om dit te bereiden en de rest van de tijd staat het lekker in de oven en kun je genieten van de heerlijke geur! Dit taartje is zeer geschikt om nog leuk te versieren, want zonder versiering is de taart redelijk eenvoudig. En zeker als je een feestje hebt, dan maken wat kleuren het taartje wel echt af!

makkelijk-brownietaartje

bestekBaksels  •  7 a 8 punten   5 a 10 min bereiden /45 min oventijd•  Makkelijk en snel

-150 gram boter
-200 gram pure chocolade (minimaal 70% cacao)
-3 eieren
-250gr/1 bakje mascarpone
-150 gr lichte basterdsuiker
-2 el bloem
-snuf zout
- optioneel: extra chocolade voor de topping
- optioneel: noten voor in de taart

Topping:
- fruit
- slagroom
- gesmolten chocolade
- karamel
- noten
- poedersuiker

Gerei:
- springvorm ongeveer Ø 18cm  (Xenos)
- bakvorm ongeveer  18x 18 cm

Verwarm de oven voor op 175 graden.

Vet de springvorm in met wat boter of bakspray.

Laat de boter rustig in een steelpannetje smelten. Breek de chocolade in wat kleinere stukjes.  Als de boter gesmolten is kun je de chocolade toevoegen. Let op, het vuur op de laagste stand draaien.

Doe de eieren en suiker in een kom en mix het. Je merkt vanzelf wanneer het een compacte romige massa is. Voeg nu het bakje mascarpone toe en mix het er doorheen. De gesmolten chocolade erbij , een snufje zout en nu voorzichtig alles nog een keer mixen. Wil je graag noten in je taartje? Dan kun je dit er nu doorheen doen.

Giet het beslag in de ingevette springvorm. Zet dit voor 40 a 45 minuten in de oven.

Als de brownietaart klaar is wel even goed af laten koelen, want anders breekt de taart makkelijk. Wil je de taart toch warm eten? Snijd dan eerst de zijkant een beetje los van de springvorm door met een mes langs de taart te gaan.

De brownietaart kun je nog gezellig maken met wat slagroom, fruit, gesmolten chocolade, schuddebuikjes, noten of poedersuiker.

Het kan niet anders dan dat je van je makkelijke brownietaartje gaat genieten, eet smakelijk!

Deel dit recept:
Linzensalade-met-gorgonzola-en-spekjes

Linzensalade met gorgonzola en spekjes of gerookte kip

 
Linzensalade-met-gorgonzola-en-spekjes

bestekdiner • 2 personen  •   20 minuten •  makkelijk en snel

- 200 gram linzen
- 150 gram spekjes
-1 kleine rode ui, fijngesnipperd
- handje cherrytomaatjes, gehalveerd
- gorgonzola 150 gram
- paar handjes rucola melange
-peper en zout
- optioneel: stokbrood met wat kruidenboter

dressing:
- 4 el olijfolie
- 1 tl honing
- rodewijnazijn

Verwarm de oven voor en bak het stokbrood of de broodjes af als je het met wat brood eet.

Spoel eerst de linzen af met koud water totdat het water helder is. Als je dit niet doet komt er een aardige schuimlaag op het water en met het afspoelen voorkom je dit. Kook vervolgens de linzen volgens de verpakking. Meestal is dit zon 15-18 minuten, dus in de tussentijd kun je mooi de andere ingrediënten klaarmaken.  Je kunt natuurlijk ook voorgekookte linzen kopen als je weinig tijd hebt.  Deze moet je ook wel even afspoelen. Als de linzen op staan kun je de andere ingrediënten gaan klaarmaken die in de salade komen.

Bak de spekreepjes krokant. Als je gerookte kip gebruikt, dan kun je die in reepjes snijden. Zijn ze gebakken? Dan kun je de gehalveerde tomaatjes even kort aanbakken in de pan zodat het harde er een beetje af is. Het hoeft geen drap te worden, dus wel weer op tijd uit de pan halen.

Doe de linzen in een kom en doe hier de gorgonzola, spekreepjes en de fijngesnipperde rauwe uitjes bij. De linzen zijn nog warm, dus de gorgonzola kan mooi een beetje smelten zodat de salade wat smeuïger wordt. Schep nu voorzichtig de tomaatjes erdoor. Niet te ruw, anders gaan ze kapot. Breng op smaak met wat peper en zout.

Doe nog een paar schepjes rucola melange door de salade heen of een beetje naast de salade met wat dressing erover. De rest van de gorgonzola verdelen over de salade, wat dressing erover en klaar is je linzensalade met gorgonzola en spekjes of gerookte kip!

Deel dit recept:
fris en fruitig-koektoetje

Fris en fruitig koektoetje

 

Heb je eters en wil je een makkelijk en snel toetje maken? Dit is zo'n recept! Binnen 10 minuten kun je aanvallen. En ja, daarna zit je echt vol! Aardig vullend, maar wel fris, fruitig en hemels!

fris en fruitig-koektoetje

bestektoetje • 4 personen  •   10 minuten •  makkelijk en snel

-250 ml citroenyoghurt
- 250 ml yoghurt
- 1/2 pak bastognekoekjes
- fruit naar keuze. Bijv: aardbei, kiwi, mango, banaan, framboos, blauwe bes
- 4 lage glazen

benodigdheden:
Vijzel, keukenmachine, of deegroller

Verkruimel de bastognekoekjes met een vijzel, keukenmachine of een deegroller. Wel handig om de koekjes dan even in een plastic zak te doen. Je kunt ook de koekjes in de plastic zak fijn knijpen. Het hoeft niet helemaal verkruimeld te zijn. Verdeel vervolgens de bastognekruimels in de 4 glazen.

Meng de citroenyoghurt met de gewone yoghurt en schep dit in de glazen op de bastognekruimels. Misschien heb je teveel of te weinig, want de grootte van de glazen kunnen natuurlijk verschillen. Even uitvogelen dus en anders even wat bij maken.

Snijd als laatste het fruit klein en leg dit bovenop de yoghurt.
Leuk om voor de topping nog wat chocoladesnippers, poedersuiker of kaneel te gebruiken.

Bij dit toetje is het aan te raden het te maken en direct te serveren. Als je het eerder maakt en niet meteen serveert, dan wordt de bastogne zacht en drapperig.

Deel dit recept:
kleurrijke-groenteschotel

Kleurrijke groenteschotel

 

Wil je wat verrassends op tafel zetten en ook wat gezonds? Probeer dan eens deze kleurrijke groenteschotel! Makkelijk te maken en overal bij de te combineren. En eet je koolhydraatarm of koolhydraatbeperkt? Laat dan de aardappel weg en gebruik mozzarella of vervang de aardappel voor zoete aardappel. Lekker met een stukje vlees of als bijgerecht bij de BBQ.

kleurrijke-groenteschotel

bestekdiner • 2 personen  •   60 minuten •  vegetarisch

-2 grote aardappelen
-1 grote courgette
-1 aubergine
- 3 tomaten
-2 uien
-1 teentje knoflook

-geraspte kaas
-Provençaalse kruiden
-olijfolie
-peper en zout
-optioneel: mozzarella

benodigdheden:
-ovenschaal

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Snipper de ui en hak de knoflook en bak beide even in de pan totdat de ui glazig wordt.

Snijd de groenten in dunne plakken van zo'n 0,5 mm.

Vet de bodem van een middelgrote ovenschaal in met een beetje olijfolie. Bedek  vervolgens de bodem van de ovenschaal met het uien- en knoflookmengsel.

Zet de plakjes groente rechtop in de schaal op de bodem van ui en knoflook.Gebruik je ook mozzarella? Snijd deze dan ook in plakjes en zet deze tussen de groenten.

Strooi wat peper, zout en Provençaalse kruiden over de groentenschotel heen.

Pers 1 gepelde teen knoflook en meng met 3 el olijfolie. Giet de olie over de groenten. Dek de schotel af met aluminiumfolie. Zo voorkom je dat de bovenkant van de groente verbrand.

Bak de schotel in 45 minuten gaar en goudbruin. De laatste 20 minuten zonder aluminiumfolie. Strooi de de laatste 10 minuten nog wat kaas op de groenten. Kijk even goed of de groente zacht zijn geworden, want elke oven is anders. Misschien moet het nog iets langer!

Voila! Klaar is je kleurrijke groenteschotel!

Deel dit recept:
steamed_buns

Steamed buns met kip en ingemaakte rauwkost

 
steamed_buns

bestekdiner • 2 personen  •   30 minuten + wachttijd •

Voor de broodjes

- Vier stoombroodjes
- Twee kipfilets
- Hoisin saus
- Ketjap (3 el)
- Stukje gember (1 cm)
- 2 teentjes knoflook
- Sesamzaadjes

Voor de ingemaakte groenten
- Witte kool (200 gram)
- Een peen
- Half rood pepertje (optioneel)
- Rijstazijn (50 ml)
- Suiker (1,5 el)
- Peper en zout

Benodigdheden
- Stoommandje

Steamed buns met kip is op het moment één van mijn favoriete gerechten! Afgelopen zomer heb ik het een paar keer gemaakt als de bbq aanging, nadat ik het een keer bij familie gegeten had met buikspek. Dat heeft iets langer de tijd nodig, vandaar dat ik het met kip ben gaan proberen. Ga je het als hoofdgerecht maken, dan is het aan te raden wat meer steamed buns te kopen of er bijvoorbeeld Chinese tomatengroentesoep bij te maken. De steamed buns heb ik trouwens bij de toko gekocht, je zou ze ook zelf kunnen maken.

Rasp de peen julienne en doe dit met de witte kool in een kom. Als je van pittig houdt, kun je nu ook de rode peper erbij doen. Voeg de rijstazijn en suiker toe en breng op smaak met peper en zout. Doe de rauwkost in een weckpot en laat de smaken intrekken. Dit wordt het lekkerste als het even de tijd krijgt, een paar uur van tevoren kun je het zeker wel maken. Je kunt dit wel een poosje bewaren!

Voor de kip geldt; hoe langer in de marinade, hoe lekkerder. Maak de marinade door de gember fijn te snijden, de knoflook te persen en dit te mengen met de ketjap. Snijd de kipfilet in blokjes en voeg dit aan de marinade toe. Zet afgedekt terug in de koelkast.

Zet een pan met water op het fornuis en laat het water koken. Zet er een passend stoommandje op, leg een stukje bakpapier in het mandje en leg daar de broodjes op. Doe de deksel erop en stoom de broodjes gaar. Duurt ongeveer 10 minuutjes.

Bak intussen de kipfilet gaar. Snijd de steamed buns open, smeer er wat hoisin saus in, voeg wat ingemaakte groenten toe en vul als laatste het broodje met de kipfilet. Strooi er wat sesamzaadjes over en je hebt een heerlijk broodje!

Deel dit recept:
kip ovenschotel met groenten

Kip ovenschotel met groenten

 
kip ovenschotel met groenten

 

bestekhoofdgerecht •2 personen •   bereding 15 min/oven 30 min •  koolhydraatarm

- 2 kipfilets
- 2 paprika's, in ringen
- 1 rode ui, in ringen
- handje champignons, fijngesneden
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 400 gr tomatenblokjes uit blik
- 125 ml water
- 125 ml kookroom
- 2 handjes geraspte kaas
- 2 el Italiaanse kruiden
- 1 el paprikapoeder
- 1 blokje groente-/ of kippenbouillon, verkruimeld
- peper en zout
- eventueel wat  geroosterde pijnboompitjes

 Lekker met een salade of pasta!

Snijd de groenten en zet dit even apart. Vet een ovenschaal in. Geen kleine ovenschaal, want er moet ook nog groenten bij. Strooi wat zout en peper op de kipfilets en bak even kort aan in de pan. Leg de kipfilets vervolgens in de ingevette ovenschaal.

Pak een grote pan en bak de paprika, uien en champignons totdat ze zacht zijn. Verdeel het over de kipfilets.

Fruit de knoflook even kort en voeg vervolgens het water en de tomatenblokjes toe. Voeg de Italiaanse kruiden, bouillonblokje, peper en zout toe en roer goed. Voeg na het roeren de kookroom toe en laat dit zachtjes pruttelen voor 5 minuten.  Na 5 minuten zie je dat het wat dikker is geworden en kun je de saus over de kipfilets en groenten gieten. Doe vervolgens de aluminiumfolie erover.

Zet de schaal in de oven voor 30 minuten. Zelf heb ik 15 minuten op boven- en onderwarmte gedaan en de laatste 15 minuten met geraspte kaas en zonder folie op de grillstand. Dus na 15 minuten de folie eraf halen en kaas erover strooien.  Zo onstaat er een lekker krokant korstje.

Je kip ovenschotel met groenten is klaar! Strooi nog wat pijnboompitjes over de kip en serveer met een lekkere eenvoudige salade of pasta! Erg lekker en voor ieder wat wils!

kip ovenschotel met groenten

Deel dit recept: