Latest Posts

appelgalette-met-speculaas2

Appelgalette met speculaaskruimels

 

Heb je weleens van het woord galette gehoord? Dit komt van het Normandische woord gale, wat platte cake betekent. Dit is een simpele klassieker uit Frankrijk en is een mooi versierde laagjestaart. En wij hebben deze galette helemaal makkelijk gemaakt door kant-en-klare bladerdeeg te gebruiken. Je kunt galette hartig of zoet maken en je kunt allerlei ingrediënten gebruiken. De vorm is rond met een naar binnengeslagen rand. Nu is mijn rand omhoog gekropen, maar normaal gesproken moet deze dus iets meer naar binnen liggen. Wij hebben een galette gemaakt die goed bij deze tijd van het jaar past met appels en speculaas. Een heerlijke combinatie al zeg ik het zelf! En met een toefje slagroom is deze appelgalette met speculaaskruimels helemaal perfect :)!

appelgalette-met-speculaas

bestekBaksels  •  8 punten  •  20 min bereiden/ 30 minuten oven •  Makkelijk en snel

  • 8 plakjes bladerdeeg
  • 2 a 3 Jonagold appels
  • 2 el (kaneel)suiker
  • 3 speculaasjes, verkruimeld
  • 1 a 2 el roomkaas
  • 1 ei of jam (abrikoos of pruimen) om de rand mee in te smeren
  • slagroom

Verwarm de oven voor op 200 graden.
Haal de bladerdeeg uit de vriezer en laat ontdooien.

Ontdoe de appels van hun klokhuis met een appelboor. Snijd ze vervolgens in vieren en gebruik een mandoline om dunne plakjes te schaven. Laat de plakjes bij elkaar liggen op een stapeltje.

Bestuif je aanrechtblad met wat bloem en leg de plakjes bladerdeeg als een waaier op elkaar. Rol met een deegroller het deeg uit totdat je ongeveer een cirkel hebt van 30 cm. Het deeg is nu ongeveer 3-5 mm dik. Het is nu nog geen mooie cirkel, dus je haalt een stukje van de randen eraf en je snijdt er een cirkel van.

Leg het deeg op een bakplaat met bakpapier. Prik met een vork wat gaatjes in het deeg. Smeer er vervolgens een laagje roomkaas op. 5 a 10 cm rand overhouden, want die moeten we straks naar binnen klappen. Nu kun je de speculaaskruimels op de roomkaas strooien. Ik maak met een vijzel de speculaasjes fijn, maar dit kun je ook in een keukenmachine doen of gewoon met de hand fijnknijpen.

Leg vervolgens de appelstapeltjes in een waaier een beetje leuk neer. Ik ben in het midden begonnen en heb zo elke keer een waaiertje eronder geschoven. Er zit geen volgorde in, dus het kan ook niet fout gaan!
Strooi de kaneelsuiker of kristalsuiker over de appels en strooi ook nog wat speculaaskruimels erover.
appelgalette-met-speculaas-klaarmaken2

Klap vervolgens de rand naar binnen. Je zult zien dat je een cirkel niet goed rond kunt vouwen, dus ik heb van het 'overgebleven' deeg een puntje omhoog gemaakt.  Zie hieronder de foto.
appelgalette-met-speculaas-klaarmaken

Bestrijk de randen met een losgeklopt ei of wat abrikozen- of pruimenjam. Strooi hier ook nog wat suiker overheen en voila je appelgalette met speculaas is klaar en kun je nu voor 30 minuten in de oven zetten.

Maak deze galette af met een lekker toefje slagroom.

 

 

Deel dit recept:
quiche met paprika feta en spekjes3

Kleurrijke quiche met paprika, spekjes en fetakaas

 

Deze kleurrijke quiche met paprika, spekjes en fetakaas is heel makkelijk om te maken en een perfect gerecht voor de drukke doordeweekse dagen. Maar 20 minuten bereidingstijd en de rest doet de oven voor je ;). Perfect toch? 
Dit gerecht valt ook goed in de smaak bij kinderen en is ook eventueel zonder vlees  goed te eten!  Dit gerecht is voor 3 personen, dus wel even opletten als je voor meer personen moet koken. Dan even alle ingrediënten verdubbelen en nog een quichevorm gebruiken.

quiche met paprika feta en spekjes3

bestekQuiche •  3 personen  •  20 min bereiden/ 45 minuten oven •  Makkelijk en kidsproof

  • 6 plakjes bladerdeeg of 1 rol quichedeeg van bijv. tante Fanny
  • 3 gekleurde paprika's, in ringen
  • 5 middelgrote eieren
  • 200 ml slagroom
  • 100 gr feta kaas
  • 1 bakje spekjes
  • 1 tl oregano
  • snufje zout en peper
  • paneermeel voor op de bodem van de bladerdeeg (voorkomt te natte bodem)

Quiche kun je 3 dagen in de koelkast bewaren, mits je ‘m wel met plastic folie afdekt.
Je kan quiche eventueel ook invriezen. Zorg er wel voor dat de quiche helemaal is afgekoeld. Bewaar het in een diepvrieszakje en zorg ervoor dat al het lucht eruit is. Je kunt de quiche voor 3 maanden bewaren.
Ontdooien:  Warm de bevroren quiche in de oven op 180 graden voor zo’n 20 a 25 minuten. Als de quiche te snel bruin wordt, dan dek je het af met wat aluminiumfolie.

Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet de quichevorm met wat olijfolie in en bekleed de vorm met de bladerdeeg. Je begint in het midden met 1 plakje en vervolgens leg je een plakje neer aan elke zijde van het vierkant. Het 6e en laatste plakje gebruik je om de rest op te vullen.
Prik met een vork gaatjes en strooi een dun laagje paneermeel op de bladerdeegbodem. Dit zorgt ervoor dat je bodem niet zo sompig wordt.

Snijd de paprika in dunne ringen en leg deze in de vorm.  Bewaar 2 ringen van elke kleur voor op de bovenkant van de quiche. Die leg je als laatste op de rest.

quiche met paprika feta en spekjes3

Bak de spekjes in een pannetje en doe ondertussen de eieren, slagroom, oregano, snufje peper en zout in een kom. Klop het los en voeg de gebakken spekjes toe en brokkel de feta ook in de kom. Klop dit nog even en giet het mengsel nu in de quichevorm.

quiche met paprika feta en spekjes3

Bak de quiche in het midden van de oven in 45 min gaar (boven-en onderwarmte).

Serveer er een frisse salade bij en geniet van deze heerlijke quiche!
Wat dacht je van deze lekkere salade met gerookte kip, avocado en pijnboompitjes?

Deel dit recept:
Blondies met witte chocolade framboos en blauwe bes

Blondies met witte chocolade, framboos en blauwe bes

 

Blondies! Heb je daar weleens van gehoord?  Dat is een brownie, maar dan met witte chocolade! Dit is dus het blonde zusje van de brownie. Blondies zijn zoet, slecht en dragen niet bij aan een gezond dieet. Dus als je op de gezonde toer bent, dan kun je dit recept beter even overslaan;).

 

Blondies met witte chocolade framboos en blauwe bes

bestekBaksels  •  8/ 16 stuks  •  10 min bereiden/ 30 minuten oven •  Makkelijk en snel

  • 225 gr roomboter
  • 350 gr lichte basterdsuiker
  • 275 gr bloem
  • 2 zakjes vanillesuiker (2 x 8gr)
  • 2 eieren
  • 1 reep witte chocolade, fijngehakt (100gr)
  • snufje zout
  • diepvriesfruit framboos en blauwe bes of andere combinatie

Bewaar de blondies in plastic of in een trommeltje, ze kunnen zowel in de koelkast als op kamertemperatuur bewaard worden voor zo’n 3 dagen en je kunt ze ook invriezen en elke keer een blokje eruit halen.

Verwarm de oven voor op 200 graden. Ik gebruik bij dit recept boven- en onderwarmte.
Bekleed een ovenschaal met bakpapier, in dit geval heb ik een schaal van 20x30 gebruikt. Kijk even wat je in huis hebt, want niet iedereen heeft zon ovenschaal. Een vierkant bakblik kan ook, als het maar niet groter is dan de maat hierboven, want dan worden ze erg plat.

Smelt de roomboter op laag vuur in een steelpannetje. Als de boter gesmolten is giet je dit in de kom. Je voegt ook de lichte basterdsuiker toe en mix het tot 1 geheel. Voeg de 2 eieren 1 voor 1 toe. Zelf doe ik het eerst altijd in een klein schaaltje, want als er een stukje schaal in het beslag komt, dan kun je 'm waarschijnlijk niet meer terugvinden ;).

Voeg nu de 2 vanillezakjes toe en mix dit op een hogere stand voor zo'n 2 minuten. Voeg de bloem en een snufje zout toe en mix het nog even kort op hoge stand.

Nu kun je het fruit toevoegen. Deze kun je gewoon bevroren door het beslag roeren. Wel voorzichtig roeren! Ook de gehakte chocolade kun je er nu doorheen roeren.

Giet het beslag in de met bakpapier bekleedde ovenschaal en zet het voor zo'n 30 minuten in de voorverwarmde oven.

Blondies met witte chocolade framboos en blauwe bes ovenDe bovenkant moet er krokant uitzien. Omdat de blondie hier net uit de oven komt is het nog wel zacht, maar bij het afkoelen zal het weer harder worden.

Laat het in de vorm helemaal afkoelen voordat je het gaat eten. Het moet toch echt wel een paar uur afkoelen. Het is zoveel minder lekker als je het te snel gaat eten! Bij het afkoelen zal de witte chocolade weer opstijven. Zelf zet ik het na het afkoelen en in blokjes snijden in de koelkast of doe ik het in de vriezer. Je kunt het ook gewoon op kamertemperatuur bewaren voor zon 3 dagen in een afgesloten bakje.

Eet smakelijk!

Blondies met witte chocolade framboos en blauwe bes2

Deel dit recept:
zelfgemaakte pitabroodjes met avocado, feta, gerookte kip en balsamicosiroop

Zelfgemaakte pitabroodjes met avocado, gerookte kip, feta en balsamicosiroop

 

Heb je weleens genoeg van je pitabroodje met shoarma? Snappen wij helemaal, want dat hebben wij namelijk ook ;). Je kan eindeloos variëren met pitabroodjes en dat hebben wij dus ook gedaan. Wij hebben voor jou een variant met lekker veel gezonde groente en gerookte kip. En om het af te maken een beetje balsamicosiroop. Een hele lekkere combinatie en verrassende smaak!
het recept voor de verse pitabroodjes kun je ook terugvinden in het recept bij de ingrediënten. Klik op de link en je wordt doorverwezen naar de zelfgemaakte pitabroodjes. Die zijn echt hemels! Zoveel beter dan de pitabroodjes uit de winkel en zooooveel verser!

zelfgemaakte pitabroodjes met avocado, feta, gerookte kip en balsamicosiroop

bestekhoofdgerecht • 4 broodjes •  bereiden 10 min+ verse broodjes 2 uur•

-4 zelfgemaakte pitabroodjes, zie hier het recept
-1 of 2 avocado's (2 als je van extra veel avocado houdt)
-handje rucola
-handje cherrytomaatjes
-1 stuk gerookte kip (150 a 200 gr)
-fetakaas, verkruimeld
-1/2 rode ui fijngesnipperd
-balsamicosiroop
-peper en zout

De zelfgemaakte pitabroodjes moeten 1,5 uur rijzen, dus het is verstandig om deze eerder te maken! Trek er zo'n 2 uur voor uit voordat je broodjes helemaal klaar en gebakken zijn.

Maak eerst de ingrediënten klaar die in het pitabroodje komen.
Snipper de halve ui en prak de avocado fijn totdat je een mousse/spread hebt net zoals bij guacamole. Voeg de gesnipperde ui toe aan de avocado. Doe dit beetje bij beetje, want de grootte van elke ui verschilt en misschien vindt je een halve ui wel teveel. Voeg peper en zout naar smaak toe.

Halveer de cherrytomaatjes en snijd de gerookte kip in plakjes. Was eventueel als het nog nodig is de rucola schoon en je bent klaar. De feta kun je boven het broodje verkruimelen.

Bak de pitabroodjes.. De binnenkant van het broodje smeer je eerst met de avocadospread in en vervolgens kun je de broodjes vullen met de ingrediënten.

Het is een makkelijk recept met veel gezonde en frisse ingrediënten. Geniet ervan!

Deel dit recept:
zelfgemaakte verse pitabroodjes

Zelfgemaakte verse pitabroodjes

 

Zelf ben ik nooit een fan geweest van pitabroodjes uit de supermarkt, maar sinds ik deze zelfgemaakte verse pitabroodjes maak ben ik om! Helemaal fan van pitabroodjes! Ze zijn heerlijk zacht en je kunt ze eigenlijk gewoon totaal niet vergelijken met de broodjes uit de supermarkt. Deze zijn zoveel beter! Je hebt maar 4 ingrediënten nodig, het is zooo makkelijk te maken en je kunt er goed mee variëren! Het enige wat je nodig hebt is een klein beetje geduld, want je moet het deeg 1,5 uur laten rijzen. Bekijk het makkelijke recept van de zelfgemaakte verse pitabroodjes hieronder.

zelfgemaakte verse pitabroodjes

bestekhoofdgerecht • 4 broodjes •  bereiden 25 min/ wachttijd 1,5 uur rijzen•   gevulde pita

-250 gr bloem
-1 tl zout
-1 tl gedroogde gist
-olijfolie
-160 ml lauwwarm water

Los de gist op in 160 ml lauwwarm water in een grote kom. Voeg de bloem, het zout en 1 tl olijfolie toe en kneed dit door. Bestuif je werkblad met wat bloem en kneed het verder tot een stevig deeg voor z'n 5 minuten. Vet een andere glazen of plastic kom in met een beetje olijfolie. Een metalen kom geleidt teveel warmte, dus dat kun je beter niet gebruiken. Leg de gevormde deegbal in de kom. Dek af met een natte theedoek, want dit voorkomt uitdroging en zet de kom op een tochtvrije plaats.

Na anderhalf uur kun je het deeg uit de kom halen. Als het goed is, is het deeg nu twee keer zo groot. Leg het deeg weer op je met bloem bestoven werkblad en verdeel het deeg in 4 bollen. Gebruik een deegroller om er platte schijven van te maken.zelfgemaakte verse pitabroodjes

Verhit een koekenpan op middelhoog vuur. Doe er een klein beetje olijfolie in en bak de pita vervolgens 30 seconden, draai de pita om en bak de andere kant voor zo'n 1 a 2 minuten. De andere kant ook weer 1 a 2 minuten.  De pita kan wat bol gaan staan, maar dit komt weer goed. Blijf er wel bij en zorg ervoor dat de pita niet te snel verbrand.  Bak zo alle 4 de pitabroodjes en bewaar ze in een theedoek voordat je ze gaat serveren. Zo blijven ze nog lekker warm.

Serveer ze wel het liefst direct na het bakken, anders worden ze hard en droog.
Je kunt eventueel het deeg wat je niet nodig hebt ook invriezen. Ook de gebakken broodjes kun je invriezen en even weer opwarmen in een broodrooster.

Eet smakelijk en geniet van je lekkere verse warme pitabroodjes!

Deel dit recept:
Kip pilav met zoetzure komkommersalade

Kip pilav met frisse zoetzure komkommersalade

 

Deze kip pilav is erg makkelijk te maken. Een perfect gerecht voor de drukke dagen met weinig tijd! Dit gerecht staat met een half uur op tafel. Eigenlijk ben ik zelf niet echt van perzik of ananas in een hartig gerecht, maar dit vind ik dan weer wel erg lekker!
De perzik maakt het echt af en hoort echt in dit gerecht. De komkommersalade is er lekker fris bij, dus zeker erbij serveren!

Kip pilav met zoetzure komkommersalade

bestekhoofdgerecht • 4 personen   30 minuten•   rijst

-rijst naar keuze
-300 gr kipfilet
-2 uien
-2 tenen knoflook
-1 gele paprika
-1 groot blikje tomatenpuree (70 gr)
-3 el ketjap manis
-1 tl sambal
-1 blik perziken op sap
-1 bosuitje
-cashewnoten

komkommersalade:
-1 komkommer
-1 el azijn
-1 dl water
-1 tl suiker
-evt zout en peper

Eerst maken we de komkommersalade, dan kan het sap nog even afkoelen.
Schil de komkommer en snijd of schaaf hem in dunne plakjes. Ook weer niet te dun!
Zet het water op in een steelpannetje met de azijn, suiker en wat zout en breng dit aan de kook.
Haal het van het vuur en giet het  over de schijfjes komkommer en laat het zuur koud
worden.

We gaan nu beginnen aan de kip pilav.
Kook de rijst zoals het staat aangegeven op het pak.
Snijd de kipfilet in blokjes. Pel en snipper de ui en knoflook.

Verhit wat olijfolie in een koekenpan en fruit hierin de uien en knoflook. Doe vervolgens de kipfilet en paprika erbij en bak de dit op hoog vuur gaar.

Voeg nu het sap van de perziken, de tomatenpuree, ketjap en sambal. Laat dit even een paar minuten sudderen. Vind je de saus wat te dik? Voeg dan een klein beetje water toe.

Snijd de perziken vervolgens in kleine stukjes en voeg dit als laatste toe en maak het gerecht af met cashewnoten en bosui.

De zoetzure komkommersalade is als het goed is nu ook afgekoeld. Serveer dit in een apart schaaltje op tafel.

Eet smakelijk en geniet van deze heerlijke kip pilav met zoetzure komkommersalade!

Deel dit recept:
snelle-vietnamese-pho-soep-met-biefstuk

Snelle Vietnamese pho soep met biefstuk

 

Deze snelle Vietnamese pho soep met biefstuk is in een handomdraai klaar. Ik hou echt van heldere rijkgevulde soep  Het is een runderbouillon met allemaal verse ingrediënten die op het laatst voor het opdienen worden toegevoegd. Dit maakt de rijkgevulde soep lekker fris en knapperig! Het is een perfect gerecht voor als je niet zo zwaar wilt tafelen.  Je kunt makkelijk ingrediënten toevoegen, maar ook weglaten. En wil je liever geen vlees? Dan kun je dit ook goed weglaten, want zonder vlees vult de soep ook goed!

snelle-vietnamese-pho-soep-met-biefstuk

besteksoep • 4 personen   30 minuten•   koolhydraatarm

1.5 liter runderbouillon
750 ml water
3 knoflookteentjes, gepeld
3 stuks steranijs
1 kaneelstokje
50 ml vissaus
3 cm gember

 

glasnoedels of evt. mihoen
250 gr taugé
2 eieren, losgeklopt
250 gr biefstuk
1 a 2 bosuitjes, in dunne ringetjes
rode peper, in ringetjes zonder de zaadjes
munt, fijngescheurd

optioneel: gebakken uitjes
optioneel: mini champignons (Jumbo)

Ten eerste breng je de bouillon aan de kook. Kijk even hoeveel blokjes je nodig hebt voor 1,5 liter. Voeg nog 500 ml heet water toe.  Voeg vervolgens de steranijs, teentjes knoflook, kaneelstokje, vissaus en de gember toe. Laat het geheel voor 15 minuten op een laag vuur koken met de deksel op de pan.

Intussen kun je de biefstuk aan beide kanten even dichtschroeien en 2 omeletten bakken.
De omeletten laat je afkoelen, rol je op en snijd je in reepjes.  Maak je de soep ook met champignons? Bak deze dan ook even.
Snijd ook de bosui en rode peper nu in dunne ringetjes. De rode peper kan het erg pittig maken, dus niet overdadig met de peper. Snijd de biefstuk in dunne reepjes.

Als de runderbouillon 15 minuten heeft gekookt, dan kun je knoflook, kaneelstokje, gember en steranijs eruit halen en weggooien. Dit heb je niet meer nodig. Proef nu even de bouillon. Vind je het te zout? Voeg er dan nog wat water aan toe.

Schep een paar lepels in een diep bord of ruime soepkom. Voeg vervolgens alle ingrediënten toe.  Deze volgorde heb ik aangehouden: mihoen, taugé, omelet, biefstuk, champignons, bosui, peper, gebakken uitjes, munt (niet teveel munt gebruiken, want dit kan erg overheersend zijn)

p.s. glasnoedels en mihoen zijn trouwens niet hetzelfde! Mihoen is een dunne, Chinese noodle gemaakt van rijstbloem  en glasnoedels zijn gemaakt van zetmeel uit de mugboon. Mihoen valt eerder uit elkaar en ziet er ook witter uit. Je kan het wel gewoon beide gebruiken, maar gebruikelijk zijn toch wel de glasnoedels.

Je snelle Vietnamese pho soep met biefstuk is klaar! Geniet ervan!
Deel dit recept:
koolhydraatarme stamppot

Koolhydraatarme stamppot van zoete aardappel met spinazie

 

Koolhydraatarme stamppot van zoete aardappel en spinazie is echt zo'n gerecht waar je blij van wordt. Het kost niet veel tijd om te maken (behalve het schillen van die zoete aardappelen...) en je hebt niet veel ingrediënten nodig. Binnen een half uurtje heb je echt een lekkere en gezonde maaltijd op tafel staan!
In dit recept gebruiken we gerookte kipfilet. Wil je liever een vega versie? Dan kun je de kip vervangen door walnoten.

koolhydraatarme stamppot zoete aardappel

bestekstamppot • 4 personen   30 minuten•   koolhydraatarm

1,5 - 2 kg zoete aardappelen
200 gram gerookte kipfilet
400 gram spinazie
half bakje champignons
2 uien
2 teentjes knoflook
optioneel: walnoten
peper & zout

Schil de zoete aardappelen en snijd ze in grove stukken. Kook deze in ongeveer 15-20 minuten gaar.

Snipper de uien, pel de teentjes knoflook en plet deze met de zijkant van een mes. Snijd de champignons in plakjes en de gerookte kipfilet in reepjes.
Fruit in wat olijfolie de ui en knoflook en voeg daarna de champignons toe. Nadat dit gaar is, zet je het even apart in een schaaltje. Daarna wok je de spinazie.

Wanneer de zoete aardappelen gaar zijn en je deze hebt afgegoten, maak je er met een aardappelstamper puree van.
Roer het ui/knoflook/champignon mengsel, de gerookte kipfilet (of walnoten) en de spinazie door de puree en breng op smaak met zout en peper.

Niet al teveel werk toch? Een heerlijke stamppot met verse ingrediënten, zo op tafel! En ook nog eens koolhydraatarm. Eet smakelijk!
Deel dit recept:
frisse-zoetzure-tomatensoep met kip en tauge

Frisse zoetzure tomatensoep met kip en tauge

 

Deze frisse zoetzure tomatensoep met kip en taugé is een prima gerecht om in het weekend te maken. Lekker snel klaar, makkelijk en ook nog eens een heldere soep. Wat ik zelf altijd erg lekker vind! Als vulling heb ik taugé, omelet, bosui en gebakken uitjes gebruikt, maar je kunt dit natuurlijk zelf aanpassen en je eigen ideale combinatie maken. Kijk snel hoe je deze lekkere frisse zoetzure tomatensoep maakt!

frisse-zoetzure-tomatensoep met kip en tauge

besteksoep • 4 personen   30 minuten•   koolhydraatarm

1.5 liter kippenbouillon
+/- 250 gram kipfilet, in dunne reepjes
6 grote tomaten , in grove stukken
bosuitjes, in dunne ringetjes
rode peper, in ringetjes of reepjes zonder de zaadjes
sojasaus
gembersiroop
Thaise vissaus
chilisaus
el suiker
1/2 tl sesamolie
ei  losgeklopt
gebakken uitjes
250 gr taugé

Ten eerste breng je de bouillon aan de kook en voeg hier de tomaten, rode peper en groene gedeelte van de bosui aan toe. Het witte gedeelte gebruiken we voor de garnering. Laat het geheel voor 15 minuten op een laag vuur koken met de deksel op de pan.

Intussen kun je de kip in dunne reepjes snijden en de omelet bakken.
De omelet laat je afkoelen, rol je op en snijd je in reepjes.

De soep kun je gaan pureren met een blender of staafmixer. Vervolgens giet je de soep door een zeef terug in de pan. Je zult zien dat de pitjes van de tomaat achterblijven.

Zet de pan weer op het vuur en breng op nieuw aan de kook. Als de soep weer kookt kun je een scheutje sojasaus, vissaus en chilisaus toevoegen. Gembersiroop mag wel een flinke scheut zijn.  Voeg nu 1 el suiker en 1/2 tl sesamolie toe. Proef of de smaak zoetzuur is. Is het te zout? Voeg dan wat meer gembersiroop toe.

Schep de kip in de pan en laat dit voor zo'n 5 minuten zachtjes gaar koken.

Je frisse zoetzure soep is klaar! Voeg een klein handje taugé toe, paar reepjes omelet, paar ringetjes bosui en als laatste de gebakken uitjes. Echt heerlijk deze smaken! Vooral de taugé maakt het lekker fris.

Eet smakelijk!

Deel dit recept:

Alle kerstrecepten op een rij!

 
Alle kerstrecepten van Buufenbuuf op een rij! Voor jou alle kerstrecepten op een rij! Een aantal nieuwe recepten en ook recepten die we uit ons archief hebben geplukt!
Bekijk hieronder de recepten. Klik op de foto om naar het recept te gaan.

Heerlijke voorgerechtjes:

Gevulde avocado met surimiGevulde avocado met surimi

aziatisch-tonijntartaartje-met-avocado
Aziatisch tonijntaartje met avocado

courgette-spinazie-soep
Courgette-spinazie soep

komkommersoep met spek en bladerdeeghapje
Komkommersoep met spek en een krokant bladerdeeghapje

ouderwetse Hollandse kippensoep
Ouderwetse Hollandse heldere kippensoep

Hapjes voor bij de borrel


kaasbakje met avocado en tomatensalsa
Kaasbakjes met avocado en tomatensalsa

bruschetta met geitenkaas en perenmoes
Bruschetta met geitenkaas en perenmoes

Hoofdgerechten:

gevulde varkenshaas met spek, brie, gepofte knoflook en tomaatjes uit de oven
Gevulde varkenshaas met spek, brie, gepofte knoflook en tomaatjes uit de oven

beef tataki salade
Frisse Beef tataki salade

gevulde-courgette-met-gerookte-zalm-en-geitenkaas2
Gevulde courgette met gerookte zalm en geitenkaas

kip ovenschotel met groenten
Koolhydraatarme kip ovenschotel met groenten

tacoring van croissantdeeg met gehakt
Tacoring van croissantdeeg met gehakt

snelle kip en champignon ragout zelfgemaakt
Snelle slanke home kip-champignonragout

Bijgerechten:

kleurrijke-groenteschotel
Kleurrijke groenteschotel

kip yakitori spiesjes
Kip yakitori spiesjes

Salades:

Salade met geitenkaas, granaatappel en sinaasappelSalade met geitenkaas, granaatappel en sinaasappel

spinaziesalade met brie en walnoten
Spinaziesalade met brie en walnoten

Salade met gerookte kip, avocado en pijnboompitjes
Salade met gerookte kip, avocado en pijnboompitjes

Nagerechten:


Smeuïge chocolade tulband met cheesecake vulling1
Smeuïge chocolade tulband met cheesecake vulling

 

smashed pavlova
Smashed pavlova met limoncello yoghurt en rode vruchten

plaattaart-met-fruit kerst
Plaattaart met fruit

Italiaanse Semifreddo met rood fruit
Frisse Italiaanse semifreddo met rood fruit

*Eet smakelijk en fijne feestdagen!*

Deel dit recept: