Latest Posts

Loaded sweet fries pulled chicken

Loaded sweet fries pulled chicken

 

Oh echt.. wij kunnen zooo van deze loaded sweet fries pulled chicken genieten! Een bord met een hoop fijne ingrediënten . Lekker, voedzaam en makkelijk te maken! Daarnaast ziet het er ook fris en kleurrijk uit, dus een feestje om te maken! Dit gerecht is zoals wij het hebben gemaakt perfect met zoete aardappel te eten, maar kan ook prima met normale frietjes gemaakt worden! En ook dit gerecht kun je eigenlijk weer dus opsplitsen in koolhydraatrijk en koolhydraatarm. Perfect voor als je ook rekening moet houden met andere mensen die wel koolhydraten eten. Geen probleem, met dit gerecht kun je alle kanten op!

Loaded sweet fries pulled chicken

bestekhoofdgerecht•2 personen •    45 min

- 150 a 200 gr kippendijen
-bouillonblokje kip
-2 flinke zoete aardappels
-2 tl paprikapoeder
-scheutje ketjap
-scheutje bbq saus
-scheutje chilisaus
-peper en zout
-zure room
-geraspte kaas
-gehakte rode ui
-komkommer, in kleine blokjes
-paar cherrytomaatjes, gehalveerd
-paar blokjes feta
-optioneel: rucola of andere sla

Hoe maken wij deze Loaded sweet fries pulled chicken?

Verwarm de oven voor op 230 graden.

Kook als eerste alvast de kippendijen voor 10 minuten in bouillon. Kijk even op het pakje hoeveel blokjes je nodig hebt.

Boen ondertussen de aardappels schoon en haal de oneffenheden weg. Schil hoeft er niet af. Dit zorgt juist voor een krokant korstje. Snijd de aardappels in dunne reepjes van zon 1 a 2 cm. Wij houden van Franse frietjes dus lekker dun. Gooi de frietjes in een kom, besprenkel met wat olie. Beetje husselen, paprikapoeder en zout erover. Leg hierna de frietjes op de bakplaat met bakpapier en bak ze in ongeveer 25 minuten lekker gaar en krokant. Zorg er wel voor dat je de friet 2 of 3 keer omschept. Blijf wel goed opletten. Als de puntjes zwart beginnen te worden, dan moeten ze er zeker uit!

Haal vervolgens de kippendijen uit de pan en laat deze even afkoelen op een bordje. Als het is afgekoeld kun je de kip met 2 vorken uit elkaar halen totdat je allemaal kleine reepjes/stukjes hebt. Doe de kip in een kom en voeg een scheutje ketjap toe, wat BBQ saus, chilisaus en peper en zout. Roer het goed door elkaar en proef meteen even of het smaakt. Voeg eventueel nog wat ketjap, BBQ saus of chilisaus toe. Het mag lekker smeuïg worden!

Als de zoete aardappel friet klaar is, kun je het in een braadslede of ovenschaal leggen.  Daarop komt de kip, flinke hand geraspte kaas, ui en tomaatjes.  Zet nu voor ongeveer 10 minuten in de oven zodat de kaas goed kan smelten.
Haal de loaded sweet fries er na ongeveer 10 minuten uit en beleg met de overige ingrediënten: avocado, komkommer, tomaatjes, zure room, fetablokjes en eventueel wat rucola. Voeg als laatste eventueel nog wat peper en zout toe.

En klaar zijn de loaded sweet fries pulled chicken!

Eet smakelijk!

P.s. ook benieuwd naar hoe je malse pulled pork maakt? Bekijk het recept hier. 

Deel dit recept:
Pasta met gamba’s en spek in een romige citroen-knoflooksaus buufenbuuf

Pasta met gamba’s en spek in een romige citroen-knoflooksaus

 
Deze pasta stond al lang op mijn lijstje. Al een tijdje maken wij koolhydraatrijke en koolhydraatarme gerechten in één. Perfect voor gezinnen! Dit keer staat de zalige pasta met gamba’s en spek in een romige citroen-knoflooksaus op het menu. Je kunt het maken met tagliatelle (of een andere pastasoort) of met courgetti. Natuurlijk kun je ook beide doen!
Lees hieronder hoe je deze makkelijke en goed vullende pasta maakt!

 

Pasta met gamba’s en spek in een romige citroen-knoflooksaus buufenbuuf

bestek Hoofdgerecht  • 2 personen  •    ook kha mogelijk

- 150 gr tagliatelle, al dente OF 400 gr courgetti
-klontje boter
-1 bakje spekjes (100 gram)
-200 gr gamba’s, ontdooid
-scheut witte wijn
-2 teentjes knoflook, fijngehakt
-250 ml slagroom (minimaal 35% vet)
-3 el Parmezaanse kaas
-halve citroen
-basilicum 2 takjes, in grove reepjes
-pijnboompitjes, geroosterd
-peper en zout

Pasta met gamba’s en spek in citroen-knoflooksaus Buufenbuuf recepten

Pasta met gamba’s en spek in citroen-knoflooksaus

Als eerste kook de tagliatelle al dente  (5 min)en laat dit even in de pan staan als het klaar is. Als je de pasta met courgetti maakt, dan bak je de courgetti even met wat olijfolie voor een paar minuten en zet je dit even apart. Later voeg je dit bij de saus. Wil je het gerecht splitsen en met pasta én courgetti maken? Dan kun je de saus splitsen en in twee pannen verder gaan. In de ene pan de pasta met saus en de andere pan de courgetti met de saus.

Smelt een klont boter in een hapjespan en voeg de spekreepjes toe. Bak deze totdat ze redelijk gaar zijn en voeg dan de gamba’s toe. Bak deze totdat ze roze zijn en schep de spekjes en de gamba’s uit de pan en leg op een bord. Zet dit vervolgens even apart.

Hierna giet je een flinke scheut witte wijn in de hapjespan en voeg je de knoflook toe. Bak de knoflook totdat het bruin gaat kleuren. Zet het vuur laag en voeg de slagroom toe. Blijven roeren!

Hierna voeg je de cherrytomaatjes en de Parmezaanse kaas toe. Roer de kaas er goed door totdat het gesmolten is.  Voeg nu peper en zout toe . Proef meteen of het goed op smaak is.   De helft van de basilicum kun je in de pan doen.

Nadat je de basilicum hebt toegevoegd, kunnen de gamba’s en spekreepjes weer terug de pan in. Schep de saus goed om en knijp een halve citroen uit over de saus.

Let op! Wil je dit gerecht met pasta en courgetti maken? Zorg dan dat je de ene helft van de saus in een andere pan doet. Voeg de tagliatelle of de courgetti toe aan de saus en schep alles goed door elkaar. Je kunt eventueel nog wat peper, geraspte citroenschil of nog wat extra kaas toevoegen.

Serveer de pasta in romige citroen-knoflooksaus samen met nog wat basilicum en geroosterde pijnboompitjes.

Klaar is je pasta met gamba’s en spek in een romige citroen-knoflooksaus Eet smakelijk!
Deel dit recept:
geroosterde tomaatjes met avocado, mozzarella en granaatappelpitjes buufenbuuf

geroosterde honingtomaatjes met avocado en granaatappelpitjes

 

Toast met lekkere gezonde ingrediënten die een perfecte combinatie vormen!!!
Onlangs kreeg ik een pakket van Looye met honingtomaatjes toegestuurd. Heerlijke zoete tomaatjes met een frisse zachtzure nasmaak. Met hun lekkere bite en hun diepe rode kleur zijn ze perfect om in gerechten te verwerken, maar ook zeker net zo lekker uit het handje!
Als tomaten verslaafde wilde ik meteen aan de slag. Ik had zin in een makkelijk en snel gerecht voor de avond, maar wel goed vullend! nou en voila daar is deze heerlijke salade of ja hoe noem je dit eigenlijk? Wij hebben gewoon de beste ingrediënten bij elkaar gegooid en daar kwam dit topgerecht uit! Lekker voor lunch, maar ook zeker helemaal goed als avondgerecht! En perfect voor de koolhydraatarme eter!

 

geroosterde tomaatjes met avocado, mozzarella en granaatappelpitjes buufenbuuf

 

bestek Hoofdgerecht /lunch  • 1 persoon  •   makkelijk en snel

- 2 (koolhydraatarme)boterhammen
- 1 Looye honingtomaten of andere cherrytomaatjes
-1 bol mozzarella of burrata
-1 avocado
-1/2 rood uitje, in dunne ringen
- granaatappelpitjes
-pijnboompitjes, geroosterd
-paar blaadjes basilicum
-balsamicoazijn
-olijfolie
-peper en zout

Geroosterde honingtomaatjes maken in de oven

Verwarm de oven op 200 graden (boven en- onderwarmte). Haal het rooster eruit en bekleed met bakpapier.

Halveer ondertussen de tomaatjes en leg het op het bakpapier met de binnenkant omhoog. besprenkel met wat olijfolie, balsamicoazijn en peper en zout. Rooster de honingtomaatjes in de oven voor ongeveer 25 minuten. Elke oven is weer anders dus kijk na 20 minuten even.

Snijd hierna de avocado open en haal de schil eraf. Prak fijn met een vork en voeg naar smaak wat peper en zout toe. Zet even apart en snijd de ui in ringen, rooster de pijnboompitjes en haal de granaatappelpitjes uit de granaatappel.

Maar hoe ontpit je nu een granaatappel?

Sla met een houten lepel goed op de granaatappel. Totdat je elk stukje hebt gehad. Je zorgt er zo voor dat de pitjes al een beetje loslaten van de schil. Snijd een stukje van de boven- en onderkant af en snijd vervolgens voorzichtig in vieren bij de witte "vliezen" aan de binnenkant. Leg de granaatappel nu op een bord, want het gaat waarschijnlijk lekken.  Trek nu de granaatappel open en als het goed is vallen er al aardig wat pitjes uit. Haal de overige pitjes met je vingers eruit.  Kijk hier eventueel een video hoe je de granaatappel kunt ontpitten.

Rooster hierna nog twee (koolhydraatarme) boterhammen en snijd deze schuin doormidden.
Leg het brood op een bord en smeer lekker royaal de avocadospread erop.
Nu de honingtomaatjes geroosterd zijn haal je ze uit de oven en leg je ze op het bord. Leg de mozzarella of burrata op of tussen de tomaatjes.  Vervolgens de uienringen, basilicumblaadjes, pijnboompitjes en granaatappelpitjes.

Besprenkel het geheel nog met wat olijfolie en balsamicoazijn en eventueel nog wat peper en zout.

Klaar je is supersnelle en makkelijke maaltijd met geroosterde honingtomaatjes! Ook trouwens lekker met een soepje erbij!

Eet smakelijk!
Deel dit recept:
plaattaart met paddenstoelen buufenbuuf

Plaattaart met paddenstoelen en spek

 
Plaattaart met paddenstoelen en ontbijtspek

Onlangs had ik een Too Good To Go groente- en fruitbox opgehaald bij de Lidl. Wat is dit een mooi concept! Producten die bijna tegen het einde van de houdbaarheidsdatum aanlopen worden aangeboden als box op de app en jij kunt zo'n box bestellen voor maar €2,99! Je betaald direct via de app met Ideal en je kunt dan de volgende dag de box ophalen.  Bij mij zaten er dus 3  bakjes verschillende soorten paddenstoelen in. Gelukkig ben ik dol op paddenstoelen, dus ik was er erg blij mee! Ik heb er uiteindelijk een plaattaart van gemaakt omdat ik de ingrediënten hiervoor nog in huis had.  Een plaattaart is ook zo eenvoudig om te maken en het ziet er nog culinair uit ook ;). Dit is een makkelijk gerecht voor als je weinig zin en tijd hebt om in de keuken te staan. Ik heb deze plaattaart gemaakt en uiteindelijk hebben twee volwassenen en 1 peuter hiervan gegeten. Ben je met meer personen? Dan zou je met twee bakplaten te werk kunnen gaan of de bakplaat nog wat meer beleggen met bladerdeeg en andere ingrediënten. Let er dus even op dat je dan wat meer ingrediënten nodig hebt!

Plaattaart met paddenstoelen en spek

 

bestek Hoofdgerecht  • 2 personen  •   makkelijk en snel

-1 bak gemengde paddenstoelen (200 gr)
-6 plakjes bladerdeeg
-125 gr mascarpone (1 bakje)
-paar plakjes ontbijtspek
-2 rode uien, in ringen
-flinke hand Parmezaanse kaas of oude geraspte kaas
-paar takjes tijm
-peper en zout
- ei, geklutst om te smeren

Plaattaart met paddenstoelen en spek

Allereerst haal de bevroren plakjes bladerdeeg uit de vriezer en laat deze naast elkaar ontdooien.
Daarna verwarmen we de oven op 180 graden (boven en- onderwarmte).

Bekleed de met bakpapier bekleedde bakplaat met de plakjes bladerdeeg. Zorg ervoor dat de plakjes elkaar een beetje overlappen en druk de naden aan. Prik vervolgens met een vork genoeg gaatjes in het bladerdeeg, maar zorg dat je geen gaatjes prikt aan de randen. zo'n 1 cm vrij houden.

Schenk wat olijfolie in een wokpan en wok de gemengde paddenstoelen voor een paar minuten. Ook kun je ondertussen de ontbijtspek in een koekenpannetje bakken. Snijd vervolgens ook nog de uien in ringen.

Smeer hierna de mascarpone uit over het bladerdeeg, maar houdt de randen vrij. Kijk voor jezelf even hoeveel mascarpone je wilt smeren. Een dikke laag of juist een dunne laag, smaken verschillen! Strooi een flinke hand kaas en wat tijm (van het takje afgeritst) over de mascarpone.

Nadat je de paddenstoelen en uien gebakken hebt, kun je deze verdelen over de plaat. Dep de ontbijtspek droog met een keukenpapiertje, scheur in stukjes en verdeel vervolgens over de paddenstoelen en uienringen. Breng op smaak met peper en zout en bestrijk de randen van het bladerdeeg met een geklutst ei. Zo krijg je een mooie goudbruine rand.

Zet de plaattaart nu voor zo'n 30 minuten in de oven. Kijk even of de rand mooi krokant en luchtig is. Zo niet, dan nog even verder laten garen.

Als de plaattaart klaar is kun je er nog wat tijm over strooien. Serveer deze makkelijke en snelle plaattaart met paddenstoelen en spek samen met een frisse salade!

Eet smakelijk!

Deel dit recept:
Geroosterde pompoensoep met zoete aardappel en room buufenbuuf recept

Geroosterde pompoensoep met zoete aardappel en room

 

Geroosterde pompoensoep met zoete aardappel en room. Lekker herfstig, perfect voor de koude gure dagen!

Met mooi weer stap ik nog weleens op de fiets naar Woubrugge, een klein dorpje naast Alphen aan den Rijn. Even koffie drinken bij mijn moeder, en vaak gelijk door om wat verse dingen te halen. Een stukje kaas, eieren, dat soort dingen. Laatst ook een pompoen gekocht bij één van de boerderijen die ik onderweg tegen kwam. Allerlei wilde plannen om te maken met die pompoen, maar uiteindelijk heb ik er gewoon een simpele soep van gemaakt! Voor de verandering een zoete aardappel doorheen gedaan en de soep afgemaakt met wat room en peterselie. Verbrokkelde fetakaas en granaatappelpitjes zijn ook een hele goede combinatie samen om in de soep te doen. Hartige kaas en frisse granaatappel. Lekker!
Lees snel hoe je deze makkelijke geroosterde pompoensoep met zoete aardappel en room maakt!

Geroosterde pompoensoep met zoete aardappel en room buufenbuuf recept

bestekSoep  •  4 pers •  45 minuten

- 1 pompoen
- 1 flinke zoete aardappel
- 2 uien
- 1 teentje knoflook
- 1,5 liter kippen- of groentebouillon
- zure room
- peterselie
-optioneel: rode peper voor de pit, feta verbrokkeld, granaatappelpitjes

Keukengereedschap:
staafmixer

Geroosterde pompoensoep met zoete aardappel en room

Als eerste verwarm je de oven voor op 180 graden. Zet hier de pompoen voor een minuut of 20 á 25 in. Schil  de zoete aardappel (dunschiller is erg handig) terwijl de pompoen in de oven staat en snijd deze in blokjes. Ook de ui en knoflook kun je vast schillen en snipperen. Nadat je de ui en knoflook gesnipperd hebt, kun je ook de bouillon alvast klaarmaken.  Kijk even op de verpakking hoeveel bouillonblokjes je nodigt hebt.

Geroosterde pompoen uit de oven

Wanneer de pompoen klaar is snijd je hem door de helft en verwijder je de pitten. Deze kun je eventueel nog bewaren om te roosteren. Erg lekker! Snijd de pompoen vervolgens in blokjes. De schil kun je er gewoon om laten zitten.

Fruit daarna in een pan de ui en knoflook aan. Voeg de zoete aardappel en pompoen toe en laat dit meebakken tot het gaar is. Hak intussen alvast de peterselie fijn. Als je van een pittige pompoensoep houdt, kun je ook de peper vast in ringetjes snijden of fijn snipperen. Voeg de bouillon toe en laat doorkoken. Mix dit met de staafmixer tot een gladde soep.
Garneer ten slotte de soep met de peterselie, eventueel peper en room.  Ook erg lekker met wat verbrokkelde feta en granaatappelpitjes, lekker fris!

Serveer er een lekker warm stokbroodje bij of een frisse salade.

Wil je ook voor de volgende keer wat inspiratie? Dan hebben wij deze Turkse linzensoep met yoghurt of deze lekkere frisse zoetzure tomatensoep met kip en taugé

Deel dit recept:
Vijgentaartje met geitenkaas en honing buufenbuuf recept

Vijgentaartje met geitenkaas en honing

 

Wij zijn dol op vijgen! Wist je dat deze vrucht uit Zuid-Europa komt? Deze veelzijdige vrucht is heerlijk om uit het handje te eten met schil en al, lekker voor in de yoghurt, lekker om jam van te maken, lekker in een salade of je maakt er een verrukkelijk taartje van! 
De combinatie van vijgen, geitenkaas en honing vind ik echt hemels. Heerlijk om de zoete smaak van de vijg en honing te combineren met de hartige kaas en serranoham. Vandaar dat we deze ingrediënten sowieso in het vijgentaartje verwerkt hebben! Bekijk hieronder snel wat je nodig hebt om aan de slag te gaan!

Vijgentaartje met geitenkaas en honing buufenbuuf recept

bestekBaksels  •  4 stuks •  10 min bereiden/ 30 minuten oven

5 plakjes kant-en-klaar filodeeg
Klontje zachte (room)boter, om bladerdeeg mee te bestrijken
200 gram zachte geitenkaas, in stukjes
2 grote eetlepels honing
100 ml slagroom
1 ei
3  takjes tijm
verse peper en zout
2 rijpe vijgen, gewassen
ovenvormpjes (mini quichevormpjes) van 10 cm doorsnee of één grotere vorm

Vijgentaartje met geitenkaas en honing

Als eerste haal je de filodeeg uit de vriezer en laat je het ontdooien onder een vochtige theedoek. Zo voorkom je uitdroging!

Verwam de oven op 200 graden(boven- en onderwarmte) en vet alvast de vormpjes in.

Beginnen met de taartvulling

Vervolgens gaan we de taartvulling maken. Doe de slagroom en het ei in een kom en roe het een ei een beetje los.  Doe de zachte geitenkaas, honing en tijm vervolgens bij de slagroom en het ei. Roer hierna de taartvulling goed door elkaar en prak het zo nodig een beetje zodat de geitenkaas kleine stukjes worden.

Bekijk hier eerst het filmpje over hoe je filodeeg gebruikt!  Erg handig als je nog nooit met filodeeg gewerkt hebt.

Vormpjes bekleden met filodeeg

Zijn de filodeeg vellen ondertussen ontdooid? Verwarm een flinke klont boter in een pannetje en zet het vuur uit als het gesmolten is.  Pak één vel filodeeg en smeer het eerste vel goed in met een kwastje. Aan beide kanten lekker royaal insmeren, want zo wordt je deeg lekker krokant. Smeer alle vier de vellen vervolgens in en leg ze op elkaar.

Wil je één taartje maken met één taartvorm?
Dan leg je alle vellen op elkaar in de vorm.
Wil je kleine vijgentaartjes maken met mini ovenvormpjes?
Snijd het stapeltje dan in vier vierkantjes en leg ze in de ingevette vormpjes.

Nu je het deeg in de vorm of vormpjes hebt gelegd, kun je een dotje (flinterdunne) serranoham op de bodem leggen. Schep nu vervolgens een paar lepels taartvulling in de vorm of vormpjes.

Snijd de vijgen in plakjes en stop ze voor de helft in de vulling. De andere helft ligt "op" je taartje. Zo en nu zijn je vijgentaart(jes) klaar voor de oven!

Tenslotte zet je de vijgentaartjes voor zo'n 30 minuten in de oven totdat de vulling goudbruin kleurt. Wel na 20 minuten even goed opletten dat het deeg niet zwart wordt! Elke oven is weer anders, dus goed opletten dat het niet te hard gaat.

Haal de vijgentaartjes na 30 minuten uit de oven en laat even afkoelen. Garneer nog met wat tijm en eventueel wat honing en klaar is je perfecte vijgentaartje!

Eet smakelijk!
Deel dit recept:
Buuf dip met zelfgemaakte tortilla chips buufenbuuf

Buuf dip met zelfgemaakte tortilla chips

 

Er gaat niets boven een lekkere zelfgemaakte dipsaus! Een goede dipsaus mag in het weekend niet ontbreken. Lekker languit op de bank, Netflix aan en een bak met Buuf dip en zelfgemaakte tortilla chips! Klinkt goehoeed! Zelf ben ik echt grote fan van tortilla chips en verseguacamole, maar deze keer wilde ik wat anders maken. Iets nieuws met andere ingrediënten. En ja dat is zeker gelukt! En niet alleen als dipsaus verrukkelijk met zelfgemaakte tortilla chips, maar ook lekker om met groenten te dippen. Ook heerlijk op een stokbrood, toast of cracker!

Koolhydraatarme ovenschotel met tomaat, mozzarella en courgette

bestek Dipsaus • 1 grote bak  •   20 min

-groente tortilla's van Nofairytails of andere die je zelf lekker vindt.
-250 ml Griekse yoghurt
-1 bakje roomkaas (200 gr)
-1 blok feta kaas, verkruimeld (150 gr)
-4 el olijfolie, extra vierge
-paar takjes verse tijm
-1/2 rood uitje, fijngesnipperd
-1 citroen rasp, halve fijngeperst
-1 el paprikapoeder
-2 el gedroogde oregano
-handje pijnboompitten, geroosterd
-handje cherryomaten,  in partjes
-groente tortilla's van Nofairytails of andere die je zelf lekker vindt.

Buuf dip maken

Als eerste schep je de Griekse yoghurt en roomkaas in een schaal en verkruimeld het blok fetakaas in de schaal.

Nu voeg je een dotje citroenrasp toe en pers een halve citroen uit boven het mengsel met een zeefje, want anders komen de pitten in de dip. Bewaar nog wat citroenrasp voor later.

Vervolgens voeg je de paprikapoeder, gedroogde oregano, olijfolie, peper en zout toe. Hierna kun je het glad mixen met een mixer zodat er één compacte massa ontstaat. Proef nu even hoe de smaak is. Wil je het wat frisser? Voeg dan nog wat citroenrasp toe of citroensap.

Voeg de ui en een paar takjes tijm toe. De tijm kun je met je vingers in de tegengestelde richting eraf ritsen.  Schep om met een lepel. Schep het in een leuke schaal of diep bord en maak de heerlijke dip af met een klein scheutje olijfolie, tomaatjes , geroosterde pijnboompitjes en een takje tijm.

Tortilla chips

Als laatste kun gaan we de tortilla chips maken. Pak drie tortilla's en leg deze opgestapeld op een plank. Je kunt natuurlijk ook het hele pak meteen opmaken als je een feestje hebt! Snijd de tortilla's in vieren en vervolgens weer door de helft. Uit één wrap haal je dus 8 tortilla chipjes. Zo krijg je de welbekende taco's! Smeer ze in met wat olie en leg ze voor 6 a 7 minuten in de oven totdat ze lekker krokant zijn. Let wel goed op, want ze branden ook snel aan! Even erbij blijven dus!

Haal de tortilla chips uit de oven en serveer ze naast de dip.  Geniet van je Buuf dip met zelfgemaakte tortilla chips!
Deel dit recept:
Pulled Chicken wraps met zelfgemaakte bbqsaus

Pulled chicken wraps met zelfgemaakte bbq saus

 

Deze pulled chicken wraps met zelfgemaakte bbq saus zijn verrassend lekker en vullend! De kip is heerlijk mals en de coleslaw maakt het lekker fris! Dit recept is makkelijk te maken en veel sneller klaar dan de pulled pork versie ;). Fijn toch!

Het vergt wel even wat timing. Eerst de kip koken, ondertussen de bbq saus maken en een half uur laten pruttelen en ondertussen ook nog eens de coleslaw maken. Voorbereiding is zeker het halve werk!

Sinds een tijdje ook grote fan van de groenten tortilla's van No Fairytales. Je kunt kiezen uit de smaken paprika, wortel en bieten. Een goed alternatief voor de "gewone" tortilla's. Ze zijn echt ZOVEEL lekkerder! Ze bestaan voor 45% uit groenten, dus er zitten minder calorieën in! Zijn wat dunner en daar houden wij juist van en qua smaak is het meer een heel licht vleugje wortel, paprika of biet en daardoor kun je het dus juist voor elk gerecht gebruiken waar wraps voor nodig zijn! Je kunt de groente tortilla's vinden in het koelschap tussen de groenten in diverse supermarkten!

Koolhydraatarme ovenschotel met tomaat, mozzarella en courgette

 

bestek Hoofdgerecht • 3 personen  •   totaal 30 a 40 min: 20 min pulled chicken/ 30 min bbq saus/10 min coleslaw

Pulled chicken:
-6 kippendijen
-1 liter kippenboullion
-zelfgemaakte bbqsaus, klik hier voor recept
-wraps, bijv wortelwraps van Nofairytails

Coleslaw:
-150 geraspte wortel julienne
-150 gr witte kool of rode kool, fijngesneden
-half rood uitje of klein sjalotje, fijngesneden
-scheutje citroensap
-2 el Yofresh
- 2 volle el Griekse yoghurt
- 1 tl mosterd
-zout en peper

optioneel:
-paar takjes platte peterselie, fijngehakt
-snuf chilivlokken

Maak de kippendijen schoon en kook de kippendijen ongeveer 10 minuten in de kippenbouillon.

Maak ondertussen de bbq saus en de coleslaw klaar. Het recept voor de zelfgemaakte bbq saus kun je vinden bij de ingrediëntenlijst.  Meng voor de coleslaw de Yofresh, Griekse yoghurt, citroensap en de mosterd in een kom. Voeg vervolgens de geraspte wortel, rode of witte kool en de ui toe. Voeg eventueel ook wat fijngehakte peterselie toe en roer het door elkaar. Breng op smaak met peper en zout. Wil je toch een wat "nattere" coleslaw, voeg dan wat Yofresh of Griekse yoghurt toe. En dan naar smaak ook weer wat mosterd en peper en zout.

Haal nu de kippendijen uit de bouillon en laat ze afkoelen.Wanneer de kip afgekoeld is pluk je al het vlees in kleine stukjes. Dit kun je met je vingers doen of met twee vorken.

Verwarm de geplukte kip samen met de bbq-saus heel even in een klein pannetje, zodat de saus helemaal om de kip gaat zitten en lekker sappig wordt.

Verwarm de groente tortilla's even in de magnetron of koekenpan.
Schep de pulled chicken op de tortilla's en leg daarop wat van de coleslaw.

Vouw dicht en geniet van je pulled chicken wrap en zelfgemaakte bbq saus!

Heb je nog wat coleslaw en pulled chicken over? Lekker om de volgende dag op een broodje te doen!

Eet smakelijk!

Deel dit recept:

Zalmfilet met groenten en (zoete) aardappel uit de oven

 
Zalmfilet met groenten en (zoete) aardappel uit de oven

Ik ben dol op ovenschotels! Ten eerste omdat je lekker alles in 1 ovenschotel kan doen zonder  teveel pannen op het fornuis. Vaak weinig voorbereiding en veel variatie mogelijk. Daarnaast vind ik het altijd wel lekker dat je in de tijd dat de schotel in de oven moet lekker de keuken weer even kunt opruimen zodat je dat na het eten niet nog eens hoeft te doen.
Zalm is een grote favoriet bij ons. Wij maken geregeld lekkere gerechten met zalmfilet, gerookte zalm, zalmsnippers.. nou ja als het woordje zalm erin zit is het sowieso goed!  Dit keer heerlijke zalmfilet met groenten en (zoete) aardappel uit de oven! Dit gerecht is ook weer te combineren met zoete aardappel en normale aardappel. Perfect voor als de één koolhydraatarm wilt eten en de ander niet. Lees hieronder hoe je dit gezonde gerecht maakt!

Koolhydraatarme ovenschotel met tomaat, mozzarella en courgette

 

bestek Hoofdgerecht koolhydraatarm • 2 personen  •   5 min voorbereiden/ 30 min oven

-olijfolie
-2 stukken zalmfilet
-1 a 2 el oregano, gedroogd
-1 flinke zoete aardappel, in niet al te dikke schijfjes
-1 zak verse of voorgekookte aardappelschijfjes(450 gr)
-1 pakje groene asperges (200 gr)
- 1 courgette, door de midden en in plakjes
- 1 paprika, in grove stukken
-1 flinke rode ui, in grove stukken
- 1 flinke knoflook, in dunne schijfjes
-2 handjes cherrytomaten
- 1 pak spekjes (ca. 125 gr)
- 1 citroen
-peper en zout

-flinke braadslee of ovenschaal

Hoe maken we de zalmfilet met groenten en (zoete) aardappel uit de oven

 

Ten eerste verwarmen we de oven op 200 graden (boven en- onderwarmte).
Maak de zoete aardappel schoon en snijd in dunne schijfjes. Leg vervolgens aan één kant van de braadslee of ovenschaal de zoete aardappelschijfjes en aan de andere kant de gewone aardappelschijfjes. Besprenkel met wat olijfolie, strooi wat oregano erover en wat peper en zout.
Bak de aardappels voor zo'n 15 minuten in de voorverwarmde oven.

Haal na 15 minuten de braadslee uit de oven. De oven zet je nu op 200 graden. Leg de overige ingrediënten(asperge, paprika, ui, tomaat, knoflook en courgette) ook in de braadslee.  Leg als laatste de zalmfilet op het bedje van groenten. Besprenkel het geheel nog met wat olijfolie en breng de groenten en zalm nog een beetje op smaak met peper en zout en leg vervolgens twee dunne plakjes citroen op de zalm. De citroen geeft de zalm een frisse smaak.

Zet de braadslee vervolgens voor ongeveer 30 minuten in de oven. Na 15 minuten haal je de zalmfilets eruit en zet je deze even apart buiten de oven. Deze zijn meestal na 15 minuten wel gaar. Heb je hele dikke grote zalmfilets? Zet ze dan voor 20 minuten in de oven. Ze mogen ook best een beetje rosé zijn! Laat de groenten nog even goed gaar worden en een paar minuten voordat groenten goed zijn, leg je de zalmfilet nog even terug in de braadslee zodat ze weer een beetje warm kunnen worden.

Ten slotte bak je ondertussen de spekjes krokant in een pannetje. Laat ze op een keukenpapiertje uitlekken. Voeg deze spekjes bij de ovenschaal en de zalmfilet met groenten en (zoete) aardappel is klaar!

Geniet van je gezonde ovenschotel!
Deel dit recept:
buufenbuuf koolhydraatarme mexicaanse courgette wraps met kip

Koolhydraatarme Mexicaanse courgette wraps met kip

 

Deze koolhydraatarme courgette wraps zijn verrassend lekker en vullend! Ik vind het belangrijk dat de mannen hier thuis gewoon wel koolhydraten kunnen eten, dus ik pas mijn gerechten zoveel mogelijk aan.
Bij dit gerecht maak je in principe gewoon de saus klaar en vervolgens maak je dus wraps met saus en courgette wraps met saus. Je kunt de ovenschotels tegelijk in de oven zetten en dus ook gezellig samen eten. Geen moeilijk gedoe en allemaal tevreden.  Kijk wel eerst even of er twee ovenschalen goed naast elkaar in de oven passen!

Lees hieronder hoe wij dit gerecht maken!

Koolhydraatarme ovenschotel met tomaat, mozzarella en courgette

 

bestek Hoofdgerecht • 3 personen  •   20 min voorbereiden/ 10 min oven

- 1 courgette, in plakken (dit is voor 1 persoon, neem 2 courgettes voor 2 a 3 personen)
- 1 pak tortilla wraps voor de koolhydraatliefhebbers (deze zijn niet nodig als je alleen maar wraps met courgette maakt)
- 300 gr kipfilet, gekookt
- 1 rode ui, fijngesnipperd
- 2 tenen knoflook, fijngehakt
- 2 paprika's, in blokjes
- half blikje mais, uitgelekt (mag ook een heel blikje als je ervan houdt)
- 125 ml zure room
- 1 el zelfgemaakte tacokruiden of uit een zakje
- 500 ml passata

-optioneel: handje verse basilicum
-optioneel: handje geroosterde pijnboompitten

-peper en zout
-olijfolie

-kleine ovenschaal +/- 15 x 20 cm
-kaasschaaf, mandoline

Koolhydraatarme Mexicaanse courgette wraps met kip

Pak eerst twee ovenschalen die naast elkaar in de oven kunnen. Je krijgt uiteindelijk dus een kleine ovenschaal met de courgette wraps en een middelgrote/grote ovenschaal met de standaard tortilla wraps. Verwarm nu de oven voor op 220 graden.

Vet de ovenschalen in.

Kook de kip in een pan met water voor ongeveer 15 minuten.

Snijd plakken van de courgette. Dit kun je doen met een kaasschaaf of mandoline.

Giet 1 el olijfolie in een grote pan en fruit hierin de ui en knoflook. Voeg na een paar minuten de paprika en de mais toe.

Haal na 15 minuten de kip uit de pan en dep 'm een beetje droog. Pak twee vorken en trek de kip uit elkaar in kleine stukjes. Voeg de stukjes kip en tomatensaus toe aan de pan. Voeg de tacokruiden, peper en zout toe en roer even door.  Proef even of je het kruidig genoeg vindt, smaken verschillen! Voeg eventueel nog wat tacokruiden toe.

Leg 3 plakken overlappend naast elkaar en schep wat vulling op de courgette. Rol op, leg in de ovenschaal en zet eventueel vast met een satéprikker. Als je er drie of vier gemaakt hebt dan schep je nog wat tomatensaus over de wraps en vervolgens strooi je nog wat geraspte kaas  over de courgette wraps en strooi eventueel nog wat geroosterde pijnboompitjes over de wraps.

Schep ook de vulling in de tortilla wraps en doe de wraps in een ovenschaal. Strooi hier ook wat geraspte kaas overheen.

Zet de ovenschalen voor ongeveer 10 minuten in de oven totdat de kaas gesmolten is.

Maak de courgette wraps af door er wat toefjes zure room op te scheppen. Garneer met wat blaadjes basilicum.

Eet smakelijk!

Deel dit recept: