Bijgerecht, Hoofdgerecht, Koolhydraatarm, Laatste post
Leave a comment

Koolhydraatarme ovenschotel met tomaat, mozzarella en courgette

Deze koolhydraatarme ovenschotel met tomaat, mozzarella en courgette is een perfect bijgerecht. Eenvoudig, smaakvol en gezond! Geen moeilijk gedoe en weinig te bereiden.  Alleen even dertig minuten geduld voor de oven, maar in die tussentijd kun je lekker onderuit op de bank en voetjes omhoog na je werkdag ;). Lees hieronder hoe wij 'm maken!

Koolhydraatarme ovenschotel met tomaat, mozzarella en courgette

 

bestek Bijgerecht •2 personen  •   15 min voorbereiden/ 30 min oven

-2 grote tomaten
-1 courgette
-2 rode uien
-2 bollen mozzarella
-1 el Italiaanse kruiden
-optioneel: handje verse basilicum
-optioneel: handje geroosterde pijnboompitten

-peper en zout
-olijfolie

-kleine ovenschaal +/- 15 x 20 cm

Koolhydraatarme ovenschotel met tomaat, mozzarella en courgette

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Vet een kleine ovenschaal in.

Snijd de tomaat, courgette,ui en mozzarella in dunne plakjes van ongeveer 2 cm.

Zet ze om en om rechtop in de ovenschaal. Als je dat gedaan hebt, dan besprenkel je de groente nog met wat olijfolie en maak het af met wat peper en zout. Je kunt er ook wat Italiaanse kruiden overheen strooien.

Zet de ovenschaal in de oven voor ongeveer 30 minuten. Kijk even of het gaar is, anders nog even wat langer. Elke oven is weer anders!

Rooster in de tussentijd als je dat wil nog wat pijnboompitjes die je er straks overheen strooit.

Je ovenschotel is klaar om te serveren! Garneer het met wat verse basilicum en geniet van je koolhydraatarme ovenschotel met tomaat, mozzarella en courgette!

 

Deel dit recept:
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.