Overnight oats met blauwe bessen en noten

1.1K
Heb jij al eens van overnight oats gehoord? Het is een speciale manier om havermout klaar te maken. Je hebt hier geen hittebron voor nodig. Tegelijkertijd geniet je ’s ochtends van romige havervlokken. Het enige dat je hoeft te doen is ’s avonds een portie havervlokken in melk te leggen. Die weken de gehele nacht. Wanneer je gaat ontbijten hebben de vlokken veel melk opgezogen. Hierdoor zijn ze lekker romig en is het niet nodig om de melk te koken. Volgens velen smaakt dit veel lekkerder. Er is minder sprake van een kleffe smaak. In plaats daarvan smaken de overnight oats vol en romig. De melk heeft namelijk veel langer de tijd gehad om zich optimaal te verdelen over de vlokken. Vandaar dat dit een aangename combinatie is!

Waarom overnight oats? Havermout met melk vormt een uitstekende basis voor je dag. Met name wanneer je geen suiker toevoegt. Echter, dat is helaas wel heel verleidelijk. Want als mensen in de 21ste eeuw zijn we nou eenmaal gewend aan zoetigheid. Desondanks is het onnodig, want met de onderstaande recepten creëer je zonder suiker een veel lekkerder smakend portie overnight oats. Bovendien hou je de variatie erin wanneer je jezelf iedere ochtend een originele creatie voorschotelt. En dat is het leuke aan overnight oats; je kunt steeds weer een andere topping of melk kiezen!

Overnight oats met blauwe bessen en noten

Bereidingstijd 10 minuten

Ingrediënten

  • 50 gr havermout
  • 240 ml rijstmelk
  • 1 el kaneel
  • 1 hand gebrande ongezouten noten
  • 1 hand blauwe bessen
Gang: Ontbijt
Keuken: Nederlands
Trefwoord: havermout, oats, ontbijt

Zo maak je de overnight oats

Begin de avond van tevoren met de bereiding. Allereerst kies je voor een bak of pot die afgesloten kan worden met een deksel. Vervolgens meng je de melk, havermout en kaneel bij elkaar. Tenslotte sluit je het bakje af en zet je het in de koelkast. Roer het de volgende ochtend nog een keer goed door en strooi de noten en blauwe bessen over je overnight oats.

Blijf variëren en verras jezelf iedere ochtend

Het bovenstaande recept is slechts een voorbeeld van de vele gezonde creaties die je op Happy Healthy aantreft. Door te kiezen voor originele recepten wordt diëten nooit saai. Je eet iedere dag wat anders en zelfs je ontbijt is een ware smaaksensatie. Hierdoor pas jij je eetpatroon substantieel en permanent aan.

Pssst. Kijk ook eens naar de recepten van Salade met haverkorn brood, geitenkaas en dressing van appelstroop of Dadel-noten-chocoladereep!

Sluiten
Your custom text © Copyright 2020. All rights reserved.
Sluiten