Wijn hoort bij de feestdagen, hier lees je meer!

910
[siteorigin_widget class=”SiteOrigin_Widget_Image_Widget”][/siteorigin_widget]

Speciale wijn voor speciale gelegenheden?

Wijn, dat kun je iedere dag drinken. Er hoeft niet per se een speciale gelegenheid te zijn om een fles open te trekken. Houd je van wijn, dan is dat op zichzelf al een goede reden om lekker een glas in te schenken. Er kunnen echter van die momenten in het jaar zijn, of in een mensenleven, die vragen om iets bijzonders. Die een perfecte gelegenheid zijn voor een speciale fles, eentje die je normaal niet zo snel zal drinken. Eentje die extra lekker, exclusief of bijzonder is. Of extra feestelijk, natuurlijk, want het is ook een perfecte drank om samen mee te proosten.

Een bijzondere wijn bij een bijzonder diner

Voor veel mensen geldt dat zij bij een bijzonder diner ook graag een bijzondere wijn serveren. Om die reden worden er in de aanloop naar de feestdagen vaak andere wijnen verkocht dan gedurende de rest van het jaar. Niet alleen willen we onszelf een beetje extra verwennen en onze gasten een klein beetje imponeren, bijzondere wijnen passen ook vaak beter bij de bijzondere gerechten die tijdens deze dagen op tafel komen.
De beste kerstwijnen passen doorgaans vooral goed bij vlees. Logisch, want dit is voor veel mensen toch het hoofdmenu tijdens de kerstdagen. Let er echter wel op dat het ene stuk vlees het andere niet is. Verdiep je er goed in als je bij jouw gerecht een perfect passende wijn wilt aanschaffen, of vraag om advies bij een expert. De kunst is om een wijn te vinden die jouw gerecht aanvult. De beste wijn bij een gerecht laat het gerecht beter smaken, en komt zelf ook beter tot zijn recht in combinatie met wat er op je bord ligt.

Een feestelijke wijn wanneer er iets te vieren valt

Passen we tijdens de feestdagen de wijn die we serveren graag aan op de gerechten die op het menu staan, zijn er ook van die momenten waarop de wijn die we drinken vooral feestelijk moet zijn. Als er iets bijzonders te vieren valt, denk aan de start van een nieuw jaar, een behaald diploma, de koop van een huis of een mooie zakelijke deal, dan pakken we er graag een mousserende wijn bij. Noem het een traditie, eentje die misschien wel alles te maken heeft met het feestelijke gevoel dat ontstaat wanneer de kurk uit de fles popt.
Je ziet veel mensen voor dit soort gelegenheden champagne kopen. De piek is goed zichtbaar direct na kerst, als mensen de boodschappen voor oudjaarsavond in huis halen. Hét moment voor een champagne, of een andere mousserende wijn natuurlijk. Maar ook op andere feestelijke momenten pakken we de bubbels er graag bij; een traditie waar we allemaal aan gehecht zijn geraakt.

Zoek je nog een lekker hapje voor bij een feestelijk wijntje? Kijk eens naar deze Koolhydraatarme geitenkaasballetjes voor bij de borrel of de Kip yakitori spiesjes!

Sluiten
Your custom text © Copyright 2020. All rights reserved.
Sluiten