Vega snacks, de lekkerste snacks onder de vega vind je hier!

1.9K

De lekkerste snacks: vega

Wanneer men besluit voor welke gelegenheid dan ook snacks in huis te halen, dan is het allang geen uitgemaakte zaak meer dat er gekozen wordt voor snacks met vlees. Dit heeft grofweg twee redenen. Enerzijds zijn er steeds meer mensen die hun vleesconsumptie omlaag willen brengen en zelfs vegetariër of veganist worden, terwijl je aan de andere kant ziet dat het aanbod aan vleesvervangers de laatste jaren enorm is toegenomen, zowel qua kwantiteit als op het gebied van kwaliteit.
Het mag dus duidelijk zijn: onder de lekkerste snacks vallen ontegenzeglijk ook vega-snacks. Hieronder lees je wat goede voorbeelden van smaakvolle vegetarische snacks zijn en op welke manieren je deze zou kunnen bereiden. Eerst gaan we echter dieper in op de redenen waarom het goed is voor vegetarische snacks te kiezen. 

Goede voorbeelden van smaakvolle vega-snacks

Er zijn tegenwoordig legio voorbeelden van lekkere vegetarische maaltijden, hapjes en snacks. Onder goede vega-snacks vallen bijvoorbeeld kaaskroketten, vega bitterballen en vega hapjes. Daarnaast zijn er vega kroketten en vega bitterballen die smaken alsof de vulling van (rund)vleesragout is, maar waar in werkelijkheid toch echt geen dierlijk materiaal bij komt kijken, buiten hooguit een minuscule hoeveelheid aan melkeiwit. Laatstgenoemde snacks zijn bij uitstek vleesvervangers die voor een breed publiek aantrekkelijk zijn.

Volop redenen om voor vegetarische snacks te kiezen

Het groeiende en verbeterende aanbod aan vegetarische etenswaren (waaronder snacks) komt natuurlijk niet uit de lucht vallen. Er zijn namelijk diverse goede redenen om vlees te vervangen door niet-dierlijk voedsel, te weten:

  • De vleesindustrie is enorm belastend voor het milieu, en daarmee onze leefomgeving, de lucht- en waterkwaliteit en het algehele klimaat wereldwijd.
  • In de vleesindustrie worden dieren doorgaans matig tot zeer slecht behandeld. Door minder vlees te eten, verminder je ook de ernst en de schaal van deze verschijnselen.
  • Over het algemeen genomen wordt het eten van (veel) vlees niet als gezond beschouwd. Een matige vleesconsumptie is dan ook zeker aan te raden.

Op welke manieren kun je je vega-snacks het best bereiden?

Nog even inhakend op het laatste punt hierboven: voor je gezondheid kan het veel uitmaken op welke manier je je vegetarische snacks verhit. Voorheen was het vrij gangbaar dit te doen met frituurolie in de friteuse, maar dit heeft eigenlijk niet de voorkeur. Normaliter is het gezonder om dit via hete lucht te doen, dus met de oven of de airfryer. Door het ontbreken van olie worden je snacks dan minder vet. Bovendien ontwijk je dan de gezondheidsrisico’s die verouderde olie met zich meebrengt. 

Een ander voordeel aan de oven en de airfryer is dat wanneer je met hete lucht verhit, dat de smaak van de snacks dan beter tot z’n recht komt. Daarnaast is het zeer gunstig dat een oven en met name een airfryer veel gemakkelijker schoon te maken en te onderhouden zijn dan een friteuse. Daarnaast verspreidt een friteuse beduidend meer ongewenste geurtjes en wordt de directe omgeving van een frituurpan dikwijls behoorlijk vuil, iets waar je bij ovens en airfryers totaal geen last van hebt.

Zoek je nog een lekker hapje voor bij de vega-snacks? Kijk dan eens naar het recept kaasbakjes met avocado en tomatensalsa of koolhydraatarme geitenkaasballetjes voor bij de borrel. Wij zijn ook te volgen op Instgram en Pinterest!

Sluiten
Your custom text © Copyright 2020. All rights reserved.
Sluiten