Pecannoten-karameltaart met chocolade

5K
Deze pecannoten-karameltaart met chocolade stond bij ons al lang op het verlanglijstje om te maken. De combinatie van karamel, chocolade en noten leek ons de perfecte match!
De taart heeft een lekkere knapperige bodem met daarop een laag dulche de leche (karamelpasta). Dulche de leche maak je van een blikje gecondenseerde melk.  Deze kun je in de supermarkt bij de koffiemelk en suiker vinden. Je kookt dit blikje voor zo’n 3 uur moet en dan heb je heerlijke smaakvolle karamelpasta! Je moet er dus even de tijd voor nemen, maar je kunt deze blikjes ook eerder maken want ze zijn nog maanden goed als je ze eenmaal gekookt hebt. Je kunt er dus ook meerdere tegelijk maken. Scheelt weer tijd!
De taart val hier goed in de smaak en het is een fijn taartje om te maken voor een verjaardag of high tea bijvoorbeeld.

Pecannoten-karameltaart met chocolade

Porties 8 taartpuntjes
Bereidingstijd 1 uur 30 minuten

Equipment

  • taartvorm doorsnede 26-28cm
  • deegroller

Ingrediënten

Bodem

  • 250 gram bloem
  • 150 gram zachte roomboter
  • 60 gram suiker
  • 1 ei (middel)

Vulling

  • 1 blik dulce de leche gecondenseerde melk, staat bij koffiemelk e.d.
  • 150 gram pure chocolade
  • 150 ml slagroom
  • 75 gram ongezouten pecannoten
Gang: Bakken
Keuken: Nederlands
Trefwoord: appeltaart, appeltaart bakken, karamel, pecannoten
Recept pecannoten-karameltaart met chocolade
Hoe maak je taartbodem:

Allereerst beginnen we met het maken van de bodem.
Doe de bloem en suiker in een keukenmachine met een deeghaak en zet even aan totdat het goed gemengd is. Meng de zachte boter met het bloem en de suiker. Vervolgens kun je het ei erbij doen en laten kneden totdat je merkt dat het deeg één geheel is geworden. Haal het nu uit de keukenmachine en kneed nog even met je handen tot een bal.

Wikkel het deeg in vershoudfolie en laat het minimaal 30 minuten (het liefst een uur) rusten in de koelkast. Zo zorg je ervoor dat je deeg minder plakkerig is en steviger.  Je kunt er trouwens ook voor kiezen om het deeg een dag eerder te maken.

Verwarm ondertussen de oven voor op 180 graden (boven- en onderwarmte) en vet een taartvorm in (doorsnede 26-28 cm)

Als je het deeg weer uit de koelkast haalt, dan kan het net wat te hard zijn waardoor het snel scheurt. Kneed het nog even snel met de hand zodat het makkelijker te bewerken is.

Rol het deeg op een bloem bestoven aanrecht uit. Zorg ervoor dat het deeg wat groter dan de vorm is. Leg het deeg in de vorm, druk het een beetje aan ook bij de randen en snijd de het deeg bij de rand bovenop weg. Leg wat bakpapier op het deeg en vul met bonen of droge rijst om de bodem blind te bakken. Met blindbakken zorg je ervoor dat de bodem gaar en knapperig wordt.

Zet de taartbodem voor zo’n 10 a 15 minuten in de oven. Haal de blinde vulling eruit en bak nog 10 minuten. Laat de gebakken bodem afkoelen.

De taart verder afmaken met vulling:

Smeer de dulche de leche uit over de taartbodem. Wees niet te zuinig met de karamelpasta. Het moet immers een lekkere dikke laag worden. Verwarm de chocolade samen met de slagroom au bain-marie totdat je een egaal mengsel hebt. Giet het mengsel over de dulche de leche heen en zorg ervoor dat het helemaal bedekt is.

Als laatste kun je de pecannoten verdelen over de taart.

Zet de taart nu voor minimaal 1 uur in de koelkast om op te stijven. Heb je meer tijd? Dan liever nog langer!

Heb je zin om nog meer taartjes te maken?
Check deze lekkere en makkelijke key lime pie!

Recept voor smeuïge pecannoten karameltaart met chocolade | buuf-buuf.nl

Sluiten
Your custom text © Copyright 2020. All rights reserved.
Sluiten