Snicker cheesecakejes met karamelsaus

841
Steel de show op je werk of verjaardag met deze snicker cheesecakejes met zelfgemaakte karamelsaus en een lekkere oreo-of bastognebodem! Makkelijk te maken en echt zo lekker! Leuk voor op een feestje ook of traktatie op je werk 😉 Helaas heb ik geen gezonde versie hiervan, dus hupsakee maken die handel en morgen weer sporten!
[siteorigin_widget class=”SiteOrigin_Widget_Image_Widget”][/siteorigin_widget]

bestekbaksel • 12 stuks   45 min

-12 oreo’s of 12 bastognekoekjes, fijngemalen
-4 snickers, fijngehakt of 8 kleintjes
-400 gr roomkaas(2 pakjes)
-120 gr ongezouten roomboter op kamertemperatuur
– 2 eieren
-60 gr kristalsuiker
-1 zakje vanillesuiker
zelfgemaakte karamelsaus (recept)

Muffinblik
muffinvormpjes

Verwarm de oven op 160 graden.  Doe alvast de papieren muffinvormpjes in het muffinblik. Zelf had ik geen muffinvormpjes meer, dus ik moest even improviseren. Je kunt dan eventueel vierkantjes van ongeveer 12 cm knippen en dit in de vorm drukken. Je krijgt daardoor nooit hele mooie zijkanten door de vouwen, dus als je vormpjes in huis hebt is dat beter.

Maal de oreo koekjes of de bastogne koekjes fijn met een mixer totdat je fijne kruimels hebt.
Verwarm 70 gram boter in een steelpannetje. Als het gesmolten schep je de koekkruimels erbij.  Dit mengsel verdeel je over alle vormpjes met een lepel. Je mag het best een beetje aandrukken, wat het moet niet uit elkaar vallen. Zet de muffinvormpjes met de koekbodem voor 3 minuten in de oven.

Doe de kristalsuiker, eieren, vanillearoma en de rest van de boter bij elkaar in een kom. Klop dit totdat je een stevige massa krijgt. Voeg nu de roomkaas toe en klop het geheel totdat er een dik en romig mengsel ontstaat. Giet/schep het beslag in de muffingvormpjes.

Zet de cheesecakejes nu in de oven voor 25  a 30 min. Elke oven is anders, dus kijk na 25 minuten nog even of de cheesecakejes al gaar zijn of nog even verder kan. Als het midden nog een beetje beweegbaar is, dan is het goed. Laat de cheesecakejes in de oven afkoelen. Als ze afgekoeld zijn kun je de gehakte stukjes snickers in de bovenkant van de cheesecake duwen. Als de cakejes op kamertemperatuur zijn, dan kun je ze in de koelkast af laten koelen voor zo’n 3 uur.

Maak ondertussen de karamelsaus klaar. Zie hier hoe je dat doet. Bewaar je karamelsaus in een gesteriliseerde weckpot. In de koelkast kun je de karamelsaus voor zo’n 2 weken bewaren.

Na 3 uur zijn je snicker cheesecakejes klaar! Giet wat lekkere warme karamelsaus over de cheesecakejes en strooi er eventueel nog wat gehakte snicker overheen. Klaar zijn je snicker cheesecakejes met zelfgemaakte karamelsaus!

Bewaar de snicker cheesecakejes tot max 7 dagen in de koelkast. In de vriezer kun je het voor ongeveer 2 a 3 maanden bewaren.

Praat mee

Reacties zijn niet (meer) mogelijk.

Sluiten
Your custom text © Copyright 2020. All rights reserved.
Sluiten