Kleurrijke quiche met paprika, spekjes en fetakaas

20.2K

Deze kleurrijke quiche met paprika, spekjes en fetakaas is heel makkelijk om te maken en een perfect gerecht voor de drukke doordeweekse dagen. Maar 20 minuten bereidingstijd en de rest doet de oven voor je ;). Perfect toch? 
Dit gerecht valt ook goed in de smaak bij kinderen en is ook eventueel zonder vlees  goed te eten!  Dit gerecht is voor 3 personen, dus wel even opletten als je voor meer personen moet koken. Dan even alle ingrediënten verdubbelen en nog een quichevorm gebruiken.

 

Kleurrijke quiche met paprika, spekjes en fetakaas

Porties 3 personen
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 45 minuten

Equipment

  • 1 Quichevorm

Ingrediënten

  • 6 plakjes bladerdeeg
  • 3 stuks gekleurde paprika in ringen
  • 5 stuks eieren middel
  • 200 ml slagroom
  • 100 gram fetakaas
  • 1 bakje spekjes(125 gr)
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • 1 snufje zout en peper
  • paneermeel voor op het bladerdeeg

Notities

Allereerst verwarm je de oven voor op 180 graden. Vet de quichevorm met wat olijfolie in en bekleed de vorm met de bladerdeeg. Je begint in het midden met 1 plakje en vervolgens leg je een plakje neer aan elke zijde van het vierkant. Het 6e en laatste plakje gebruik je om de rest op te vullen.
Als tweede prik je met een vork gaatjes en strooi je een dun laagje paneermeel op de bladerdeegbodem. Dit zorgt ervoor dat de bodem niet zo sompig wordt.
Snijd hierna de paprika in dunne ringen en leg deze in de vorm.  Bewaar 2 ringen van elke kleur voor op de bovenkant van de quiche. 
quiche met paprika feta en spekjes buufenbuuf recept makkelijk kinderen
Bak vervolgens de spekjes in een pannetje en doe ondertussen de eieren, slagroom, oregano, snufje peper en zout in een kom. Klop het los en voeg de gebakken spekjes toe en brokkel de feta ook in de kom. Klop dit als laatste nog even en giet het mengsel nu in de quichevorm.
quiche met paprika feta en spekjes3
Bak de quiche in het midden van de oven in 45 min gaar (boven-en onderwarmte).
Bewaren
Quiche kun je 3 dagen in de koelkast bewaren, mits je ‘m wel met plastic folie afdekt.
Je kan quiche eventueel ook invriezen. Zorg er wel voor dat de quiche helemaal is afgekoeld. Bewaar het in een diepvrieszakje en zorg ervoor dat al het lucht eruit is. Je kunt de quiche voor 3 maanden bewaren.
Ontdooien:  Warm de bevroren quiche in de oven op 180 graden voor zo’n 20 a 25 minuten. Als de quiche te snel bruin wordt, dan dek je het af met wat aluminiumfolie.
Serveer er een frisse salade bij en geniet van deze heerlijke kleurrijke quiche met paprika, spekjes en fetakaas!
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Nederlands
Trefwoord: Quiche
Sluiten
Your custom text © Copyright 2020. All rights reserved.
Sluiten