Fris en fruitig koektoetje met Bastogne

1.6K
Heb je eters en wil je een makkelijk en snel toetje maken? Dit is zo’n recept! Binnen 10 minuten kun je aanvallen. En ja, daarna zit je echt vol! Aardig vullend, maar wel fris, fruitig en hemels!

Fris en fruitig koektoetje met bastogne

Porties 4 personen
Bereidingstijd 10 minuten

Equipment

  • 4 glazen of schaaltjes
  • vijzel, keukenmachine of deegroller

Ingrediënten

  • 250 ml citroenyoghurt
  • 250 ml yoghurt
  • 1/2 pak bastognekoekjes
  • fruit naar keuze: bijv. kiwi, mango, aardbei, banaan, framboos, blauwe bes etc.
Gang: Dessert
Keuken: Nederlands
Trefwoord: bastogne, dessert, toetje, yoghurt

Verkruimel de Bastogne koekjes met een vijzel, keukenmachine of een deegroller. Wel handig om de koekjes dan even in een plastic zak te doen. Je kunt ook de koekjes in de plastic zak fijn knijpen. Het hoeft niet helemaal verkruimeld te zijn. Verdeel vervolgens de Bastogne kruimels in de 4 glazen.

Meng de citroenyoghurt met de gewone yoghurt en schep dit in de glazen op de Bastogne kruimels. Misschien heb je teveel of te weinig, want de grootte van de glazen kunnen natuurlijk verschillen. Even uitvogelen dus en anders even wat bij maken.

Snijd als laatste het fruit klein en leg dit bovenop de yoghurt.
Leuk om voor de topping nog wat chocoladesnippers, poedersuiker of kaneel te gebruiken.

Bij dit toetje is het aan te raden het te maken en direct te serveren. Als je het eerder maakt en niet meteen serveert, dan wordt de Bastogne zacht en drapperig.

Sluiten
Your custom text © Copyright 2020. All rights reserved.
Sluiten