Hoofd, Hoofdgerecht, Koolhydraatarm, Laatste post
Leave a comment

Gevulde varkenshaas met spek, brie, gepofte knoflook en tomaatjes uit de oven

Wil je een koolhydraatarm, maar vullend gerecht maken met de feestdagen? Dan is dit het gerecht voor jou. Deze gevulde varkenshaas met brie, spek, gepofte knoflook en tomaatjes uit de oven is een origineel, koolhydraatarm en vullend gerecht! Wil je er voor je gasten toch wat aan toevoegen? Roseval krieltjes zijn er erg lekker bij! Bekijk snel hoe je het recept maakt.
Courgetti met tomatensaus en gehakt

bestekhoofdgerecht •2 personen •    90 minuten

gevulde varkenshaas
-2 varkenshazen, niet te groot
-brie, 4-6 lange plakken
-bieslook, fijngeknipt
-6-8 plakken ontbijtspek
-peper en zout

gepofte knoflook:
-1 bol knoflook
-olijfolie
-peper en zout

tomaten uit de oven:
- rijpe tomaatjes aan tros
-1 teentje knoflook, geperst
-paar takjes tijm
- 2 el olijfolie
-peper en zout

2x ovenschaal
bindtouw
aluminiumfolie

Lekker met Roseval krieltjes

Gepofte knoflook

We gaan eerst de gepofte knoflook maken. Verwarm de oven voor op 200 graden.
Snijd de bol knoflook aan de bovenkant open zodat je de teentjes ziet zitten. Zet de bol op een stuk aluminiumfolie en maak er een soort bakje van. Giet er een flinke scheut olijfolie in en voeg wat peper en zout toe. Vouw het pakketje dicht en zet het in de oven voor 35 a 45 minuten.
Haal het pakketje uit de oven en vouw het pakketje open. Pas op het kan heet zijn!

gepofte knoflook

Varkenshaas vullen

Leg op een snijplank 3 a 4 plakjes ontbijtspek die elkaar overlappen. Daarop leg je een varkenshaas en deze snijd je in de lengte open. Niet helemaal doormidden snijden, want de onderkant moet dicht blijven.

Smeer 3 a 4 teentjes gepofte knoflook uit over de binnenkant van de varkenshaas. De gepofte knoflook is veel zachter van smaak, dus je gebruikt daarom wat meer teentjes.

Snijd 2 a 3 lange plakken van de brie af. Beslis zelf hoeveel je wilt gebruiken. De brie leg je in het midden van de varkenshaas.

De bieslook snijd of knip je klein en strooi je over de knoflook en brie. Maak af met wat peper en zout.

Je hebt de varkenshaas gevuld, dus nu kun je ‘m dichtmaken. Je gebruikt 3 stukjes bindtouw verticaal en 1 lang stuk horizontaal. Probeer het zo vast te binden zodat de ontbijtspek er niet uitsteekt.
Je kunt de andere varkenshaas ook gaan vullen en dichtmaken.
gevulde varkenshaas met spek, brie, gepofte knoflook en tomaatjes uit de oven

Als beide varkenshazen klaar zijn kun je ze in een beetje boter rondom dichtschroeien in de koekenpan.  Leg ze vervolgens in een ingevette ovenschaal. Probeer niet een al te grote ovenschaal te nemen die meteen de hele oven inneemt. De tomaten komen er ook nog naast te staan namelijk.

Is de oven ondertussen alweer wat afgekoeld? Verwarm de oven dan weer voor. Nu op 180 graden voor de varkenshaas en de tomaatjes.

Zet de varkenshazen voor 30 minuten in de oven.

Tomaatjes uit de oven

De trostomaten leg je in een wat kleinere ingevette ovenschaal. Doe de olijfolie in een bakje en voeg hier de geperste knoflook aan toe en roer de knoflook door de olijfolie. Giet vervolgens het mengsel over de tomaten. Verdeel de tijm, zout en peper ook over de schaal.

Zet de schaal ongeveer 25 minuten in de oven naast de varkenshaas. De tomaten zijn klaar als ze gaan rimpelen en scheuren.
tomaatjes uit de oven met tijm

Na 30 minuten zijn de varkenshazen en je tomaten klaar!  Wil je er nog wat bij serveren? Roseval krieltjes zijn er erg lekker bij!

Geniet van deze heerlijke gevulde varkenshaas met brie, spek, gepofte knoflook en tomaatjes uit de oven!
Deel dit recept:
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.