Eten, Hoofdgerecht, Koolhydraatarm, Laatste post, Lunch, Salade, Uncategorized, Zonder pakjes en zakjes
Leave a comment

Sperzieboontjes met zoete aardappel en kipfilet

Print
Dit recept is er een die je het hele jaar door kunt eten. Het is lekker om warm te eten, maar als lauwwarme of koude salade doet hij het ook goed! Ik maak vaak een beetje meer, zodat ik de volgende dag iets voor tussen de middag heb. Omdat het een lichte maaltijd is, is het ook prima om dit te eten voordat je gaat sporten. Echt een keer proberen!

zoete_aardappel

Dit recept is gebaseerd op een recept uit het tweede kookboek van Rens Kroes. Het lijkt of je veel ingrediënten nodig hebt, maar uiteindelijk valt dat best mee. In principe heb je voor de salade maar drie dingen nodig, het zijn de kruiden om de kip mee te marineren en voor de dressing die het veel doen lijken.

Ingrediënten voor de salade

  • 2  zoete aardappelen
  • 250 gram sperzieboontjes
  • 300 gram kipfilet
  • 1 theelepel kurkuma
  • 2 theelepels kerriepoeder
  • zeezout en zwarte peper
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • scheutje olijfolie

Voor de dressing:

  • 2 eetlepels mayonaise (bijv. Zaanse mayonaise)
  • 1 theelepel grove mosterd
  • 1 theelepel honing
  • 1 theelepel balsamicoazijn
  • 2 eetlepels olijfolie

En zo maak je de salade en dressing

Snijd de kipfilet in blokjes en voeg hier de kruiden en een scheutje olijfolie aan toe. Dek de kip af en zet in de koelkast. Hoe langer je de kruiden in laat trekken, hoe lekkerder de kip wordt. Als je niet zoveel tijd hebt, dan is een minuut of tien voldoende, je bent waarschijnlijk nog wel iets langer bezig met de overige voorbereidingen.
Schil de zoete aardappelen en snijd ze daarna in stukjes. Ha

al de boontjes af en snijd eventueel door de helft.
Kook de zoete aardappelen en sperziebonen tot ze gaar zijn. Bak de kipfilet in olijf of -kokosolie.

Ondertussen maak je de dressing. Doe de mayonaise in een bakje en doe de overige ingrediënten erbij. Roer dit goed door elkaar, tot je een mooie gladde dressing hebt. Ik gebruik hier meestal een vork voor en ‘klop’ het een soort op.

Laat de kipfilet, zoete aardappel en sperziebonen wat afkoelen. Daarna doe je alles bij elkaar in een schaal en roer je de dressing er door heen. Eet lekker!

Deel dit recept:
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.