Gevulde speculaaskoek

1K

Lekker! Sinterklaas is weer in het land, dus de gevulde speculaaskoek kan niet achterblijven! Houden jullie er ook zo van? Zelf maken blijft toch het leukste om te doen en de geur uit de oven is helemaal goddelijk!  Dit gevulde speculaas recept is lekker en eenvoudig om thuis te maken.
Hieronder niet zo’n healthy recept, maar ach..soms mag dat wel!

Ben je op zoek naar meer inspirerende Sinterklaas recepten? Bekijk dan hier eens deze perfecte natte pepernotencake!

[siteorigin_widget class=”SiteOrigin_Widget_Image_Widget”][/siteorigin_widget]

bestekBaksels  •  6 stuks •  20  min bereiden/ 60 min rusten/ 25 minuten oven

250 gram bloem
150 gram basterdsuiker
2 a 3 eetlepels speculaaskruiden
150 koude boter
1 eetlepel melk
mespunt zout
300 gram amandelspijs
1 eierdooier
2 eieren
zakje amandelen, hele of snippers

Meng in een kom de bloem, suiker, speculaaskruiden en een mespunt zout. Voeg vervolgens de koude boter in klein stukjes toe.  Meng er  een eierdooier en 1 eetlepel melk door en kneed vervolgens tot 1 massa. Maak er een bal van, wikkel het in huishoudfolie en laat dit een uurtje rusten in de koelkast.

Verwarm de oven voor op 175 graden(boven- en onderwarmte)

Bestuif het aanrecht met een beetje bloem en rol het deeg uit met een deegroller tot het ongeveer 1/5 cm dik is. Steek er rondjes uit van ongeveer 8 cm doorsnede. Je kunt van die ronde uitsteekvormen gebruiken, maar een glas lukt ook prima.  Steek er zoveel mogelijk uit en kneed het deeg kort opnieuw en rol vervolgens weer uit. Zo heb je ongeveer 12 rondjes voor 6 gevulde koeken. Leg 6 rondjes op een met bakpapier bekleedde bakplaat. De andere 6 komen er later op.

Doe het amandelspijs in een kommetje en roer/prak één ei erdoor.  Het moet lekker smeuïg worden! Vorm 6 balletjes en leg op de rondjes op de bakplaat. Druk ze een beetje plat en zorg dat er zon 1 cm aan de rand overblijft.  Van een pakje amandelspijs van 300 gram blijft er wel wat spijs over, dus je hoeft niet alles op te maken.  Dek de rondjes af met de andere 6 rondjes.  Druk met je handpalm een beetje aan en druk de zijkanten dicht met een vork. Het kan een klein beetje scheuren, maar dat is niet erg.

Gebruik het laatste ei om de koeken te bestrijken en decoreer de amandelen op de koeken.

Laat dit 25 minuten in de oven gaar worden.

Geniet van deze heerlijke gevulde speculaaskoek!

gevulde-speculaaskoek-bakken-sinterklaas-foodblog-buufenbuuf

Sluiten
Your custom text © Copyright 2020. All rights reserved.
Sluiten