Hoofdgerecht, Laatste post
comments 2

Quesadillas met pittige kip en avocado

Mexicaans eten….i love it! Je mag mij er ‘s nachts echt wakker voor maken. Wraps, avocado, pittige kip, tomaat en veeeel kaas is voor mij een perfecte combi! Quesadillas betekent letterlijk ‘kaasdingetje’ en komt uit de Mexicaanse keuken. Je kunt eigenlijk van alles op de wrap doen, maaar er moet wel een dot geraspte kaas op! Vergeet die healthy food heel even en geniet gewoon van deze lekkere quesadillas zonder je schuldig te voelen, want soms mag je jezelf best wel even verwennen! Ik heb deze quesadillas met een Tefal grillpan gemaakt, maar je kunt het ook makkelijk in de pan bakken.

quesadillas met pittige kip

Wat heb je nodig voor 2 personen?

  • 4 wraps
  • 250 a 300 gr kipfilet
  • 2 tomaten
  • 1 paprika, kleur maakt niet uit
  • halve komkommer
  • 1 avocado
  • geraspte kaas
  • bosui
  • 1 knoflookteentje
  • 1 rode ui
  • handjevol bieslook
  • tl. chilipoeder
  • peper naar smaak
  • scheutje ketjap
  • tl. sambal

Wat heb je nodig voor de tzatziki saus (oke niet Mexicaans, maar deze saus is er gewoon heel lekker bij)

  • 1 komkommer
  • 170 gr griekse yoghurt
  • 1 eetl olijfolie
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 1 eetl citroensap
  • peper en zout
  • optioneel: paar blaadjes munt

Klik hier voor het recept van de tzatziki saus.

Natuurlijk kun je het ook zonder komkommer maken! Dan heb je ook een heerlijk fris dipsausje.

Hoe maak je het?

Leg alvast 4 wraps klaar zodat je die straks kunt beleggen.
Snipper een ui, maak de knoflook fijn en snijd de kipfilet in kleine stukjes of reepjes. Bak vervolgens eerst de kipfilet even in de pan en voeg daarna de helft van de gesnipperde ui en knoflook toe. Voeg een scheutje ketjap toe, chilipoeder en sambal.

Halveer ondertussen de avocado en prak in een schaaltje fijn. Deze zet je even apart, want met de avocado smeer je straks de wrap in. De paprika en 1 tomaat snijd je in plakjes.  Leg ook even apart. Snijd de bosui ook klein.

Snijd de halve komkommer en de andere tomaat in blokjes en doe dit samen met de andere helft van de gesnipperde ui in een schaaltje, want dit is voor de salsa. Misschien is dit net wat teveel ui voor je. Dan doe je er gewoon wat minder in. Breng op smaak met peper en zout en een klein scheutje olijfolie.

Nu gaan we de wrap aan 1 kant beleggen. Zorg ervoor dat je de randen vrij houdt.  Je smeert de wrap voor de helft in met de fijngemaakte avocado. Vervolgens leg je de kip, paprika, tomaat, bosui op de avocado met geraspte kaas en wat peper en zout naar smaak.  Nu vouw je de wrap dubbel en zo kan die de grillpan in. Het is zo makkelijk! Je kunt de wrap ook in de pan bakken. Zet het vuur middelhoog en doe de w

raps er zonder olie of boter in. Na een paar minuten draai je de wraps om en zie je al dat het een beetje bruin en krokant wordt. Zo maak je ze heel eenvoudig in je pan!

Zet alles bij elkaar op tafel. Strooi nog wat bieslook en eventueel fijngesneden bosui als garnering op het gerecht.

Eet smakelijk! 

quesadillas met pittige kip

 

2 Comments

  1. Dees says

    Gaat de kip in de wrap en dan op de grill of wordt de kip apart geserveerd? Kan het in het recept niet opmaken..

     
    • BuufenBuuf says

      Halloo Dees,

      ik heb het aangepast. De kip gaat inderdaad in de wrap en dan op de grill!

      groetjes,
      buuf

       

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.